Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 lastovka79
Sicer nisem tekačica, ampak gre za eno stavo. V 6ih tednih moram natrenirati, da bom lahko pretekla 30km na en mah.
Do sedaj nisem nič trenirala teka (oz. samo parkrat v zadnjem času). Stanje pa je tako: lahko pretečem 16km na en mah, zato sem porabila 130 minut.
Kaj pravite na to: 2 kratka treninga na teden (cca. 6-8km) in en daljši (tega bi podaljševala vsak teden za recimo 2-4 km; se pravi sedaj je bilo 16, čez en teden 18-20...).
Vmes pa še kako plavanje, smučanje...
Hitrost ni toliko pomembna (recimo 8km/h pa bi že morala biti).
 sejbo
Jaz se pa oglašam, da ti sporočim, da ne vem 8) Me bo pa razneslo od same radovednosti kaj je predmet stave :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
lastovka79 napisal/-a: ... gre za eno stavo. V 6ih tednih moram natrenirati, da bom lahko pretekla 30km na en mah...

To sicer za lastovko ne bi smel bit problem ... če ne moreš tečt ... leti :D

Do sedaj nisem nič trenirala teka. Stanje pa je tako: lahko pretečem 16km na en mah, zato sem porabila 130 minut ... Hitrost ni toliko pomembna (recimo 8km/h pa bi že morala biti)

No, to še ni 8 km/h in še ni 30 km.

:arrow: Predlagam, da probaš, če si že stavila.
:arrow: Takšne stave ne boš ponovila :shock: ... stavim :wink:
:arrow: Če imaš v rokavu več adutov pa itak blefiraš.
Uporabniški avatar
 marčni zajec
6 tednov ni ravno dosti časa, ampak tam kjer je volja, tam je tudi moč pravijo. samo ne pretiravat, da ne stakneš kake poškodbe. obilo uspeha.
 lastovka79
Zdravko,
saj vem, da 16km in 130min ni ne 30km in ne 8km/h...
Mogoče še imam res kakega aduta v rokavu :D . Upam, da je dovolj močan. Reče se mu pa splošna kondicija. Drugače povedano: moje srce bi zdržalo trenutno dosti več kot pretečenih 16km, problem pa so noge, ker niso vajene take obremenitve...
 lebanm
Mislim da bi slo, le zadnj teden se mal bolj spocij (nic smucanja ker baje nabiva stegna - baje !!! sam ne smucam)
Uporabniški avatar
 nada
Jao, ne morem da ne bi komentirala :oops: .......... znanstvena fantastika....... zbudi se lastovka 79 (če ti rata se ti pa opravičujem)
 lastovka79
Nada, 16km mi je ratalo iz nič.
 lastovka79
Lebanm,
smučanje pa moraš probat. Je super. Bom pa opazovala kako je z mojim tekom pa smučanju. Ponavadi tako ali tako po smučanju rabim en dan počitka :D
 mojA
Ratal ti bo.

Verjetno si 16 km že spravla na 20.
Potem pa lepo vsak teden povečuj za cca 2 km, pa bo.

Vmes dodaj še 3 krajše teke .

Dovolj pij, jemlji magnezij, pazi na stretching.

Ko dobiš stavo pa si še na pol poti za maraton.

Srečno !
Uporabniški avatar
 Z*
Seveda bo šlo - glede na povedano. 30km je ravno še sprejemljiva razdalja za take hece. Drži se nasvetov Mojce. Še dobro, da nisi stavila 40 :shock:
 lastovka79
Toliko pameti sem imela, da nisem rekla 40 :D .

Magnezij? Je to nujno? Do sedaj nisem bila pozorna nanj (drugače predvsem kolesarim).
Ja, strečinga se bom pa morala resno lotiti. Vem, da čisto preveč zanemarjam.
 mojA
Voda in magnezij, da ne boš imela krčev in prehudih bolečin v mišicah - da se ti vse skupaj ne upre. In raztezne vaje. Ko boš imela teh 30 pod streho grem pa jaz stavit, da te bo prijelo še za maraton. Pa ne za stavo. Zase. Poročaj !

Vreme imaš pa idealno ! :D
Nazadnje spremenil mojA, dne 03 Jan 2007, 15:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 perpetruum
...leto leti lastovka...!!! :D

držim pesti zate!
...poročaj o napredku...me zelo zanima...

sam sem popolnoma drug kaliber...še o 16 km lahko(zaenkrat) samo sanjam :oops: za praznični vikend sem jih prehodil v malo hitrejšem ritmu, pa sem pošteno čutil noge...

perpetruum
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D to sploh ne bi smel biti problem, vazno kako se bos stvari lotila v glavi. Pomembno je da teces zares pocasi in sicer pocasneje od svojega tempa, in pozabi na uro. ne pozabi pa na pijaco in hrano. Mora pa ti biti jasno da bos ceno placala (bolecine, lahko tudi kaksna poskodba). pomembno je tudi da zdaj redno teces, vsaj konec tedna pa naredi daljse razdalje, oziroma 2-3 ure teka. Zadnji teden pa obvezno pocitek. Veliko srece, verjamem da ti bo uspelo. :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA