Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Prispevek je namenjen predvsem staršem in ljudem, ki so tako ali drugače povezani z otroci. Na večjih prireditvah je ponavadi organiziran tudi kakšen otroški tek (nekaj 100 metrov). Jaz imam namreč 2 otroka; starejši sin bo marca 2007 star 5 let.

Zanima me, kdaj je primeren čas za otroka, da začne s tekaško vadbo ?
Kako ga motivirati ?
Ali morda obstaja kakšna skupinska vadba za starše in otroke ?

(Za igro in norenje, kot se mu ljubi ima zelo veliko energije, vendar je vprašanje, če je že dovolj zrel, da bi eno uro počel nekaj, kar mu rečejo)

Hvala za odgovore in nasvete.
Uporabniški avatar
 legionar1983
kolko jaz vem, je nekako do osnovne šole najbolj primerno, da se otrok ukvarja s športom večinoma preko razno raznih iger z drugimi otroki...za gimnastiko vem, da je najbolje, da se začne že zelo zgodaj, npr pri sedmem, osmem letu, enako je tudi pri baletu...jaz ga ne bi še dal v kakšen specifičen program treniranja, saj je potrebno, da razvije vse mišične skupine, predvsem pa je pomembno, da ima dobre vezi...
kako ga motivirati? hm, ti si ata, s tabo se bo verjetno od začetka najraje igral :D (žoganje, plavanje, morje, hribi, picikliranje, nogomet...)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA