Dekleta in žene Tekaškega foruma so spet pobirale nagrade in medalje.

TanjaO, Staša, Nataša in Barb so stale na stopničkah, prvi dve na najvišji, drugi dve pa na malo nižjih.

Čestitamo!

Moško čast TF je rešil Odzadnjak z drugim mestom, žal pa je ob podelitiv že odšel in je njegovo nagrado prevzel Aleš. Čestitke tudi moškemu delu! Člani TF so bili gonilna sila teka, vsaj po udeležbi rdečih pik in navijanju ob podelitvi nagrad je bilo tako videti in slišati.

Malo čudno zgleda, da nihče ne vzame v mar ali omeni TF, pa čeprav smo zelo številčni,

čeprav pobiramo (posebno ženski del) nagrade,

kolajne in pokale kot po tekočem traku, čeprav smo najbolj opazni s svojimi dresi,

čeprav smo najbolj glasni pri navijanju.

Se bodo pač organizatorji tekov morali navaditi, da je TF pomemben faktor pri udeleževanju tekov, pri ustvarjanju vzdušja, pri pobiranju nagrad in pri ocenjevanju organizacije.

Fotr je dosegel deseto mesto v svoji kategoriji, pa je požel aplavz, kakršnega so požele samo še dobitnice medalj.

Zahvaljujem se vsem forumcem za tako pozornost, ki me je zelo ganila,

saj sem se pripravil na tek v Bevkah ne samo fizično in psihično, ampak sem tudi spremenil imidž in si napravil barvo las podobno kravi rjavki,

kar je v skladu za dogajanjem na vseh tekih, še posebno, ker me je Staša opozorila, da so bile tudi na tem teku vidne krave.

Prišlo bo celo tako daleč, da bodo celo pri organizaciji mestnih tekov pripeljali krave na pločnike, samo da bodo ugodili TF, ki bo postal kmalu tekaška velesila, v udeležbi, strokovnem znanju, doživetjih, zdravniških nasvetih, zgledih navijanja in vseh dejavnosti na tekih in prireditvah.
Prireditev bi razdelil na dva dela. Prvi, tekaški, mislim da ne zasluži nobene slabe ocene,

razen zavlačevanja začetka teka in razglasitve rezultatov. Glede na to, da je šele 2. tek, lahko organizatorju pogledamo malo skozi prste.

Proga je lepa in vode in sadja ob njej je bilo dovolj. Izredno lep del proge je v začetku, ko poteka skozi gozd in če bi organizatorju uspelo najti še nekaj takih odsekov trase, bi bila proga ena boljših in prijaznejših.

Navijanja je bilo kar dovolj ob progi, na cilju seveda forumovci nenadkriljivi, meni sta pomagala držati finiš pred ciljem Filipid in Lojze.

Tudi prijave so potekale nemoteno, startnina bi bila lahko zaradi množice sponzorjev nižja, ali pa bi dobili tekmovalci poleg bona za hrano in pijačo še majico, tako pa so jih organizatorji prodajali in jim bodo ostale do 3. teka, samo škoda, ker na majici piše 2. tek.

Proga je bila dobro označena, iz Radenc naj se pridejo naučit, kako je treba postaviti redarje ob tekaški poti. Deli poti, ki so potekali po travnatem terenu, so bili sveže pokošeni, za parkirišče so pripravili kar cel travnik.

Po organizaciji teka v Bevkah bi se lahko zgledovali že prekaljeni organizatorji tekov po Sloveniji, na primer v Šmarjeških Toplicah, ko niso mogli postaviti enega večjega šotora za vedrenje pred dežjem.

V Bevkah so to storili, ampak to pa že paše v drugi del organizacije, to je izven tekaška, ki se dogaja pred, med in po teku.
Najprej ne vem, zakaj je treba vrteti tako glasno glasbo, da smo morali vpiti ko smo se pogovarjali med sabo.

Zvočniki so se slišali po mojem do Vrhnike, kar je popolnoma brez potrebe. Težko pričakovani Ptujskih pet je prišlo, ko je bilo že vsega konec,

namesto, da bi igrali za zabavo tekačev in vseh prisotnih medtem, ko smo čakali na začetek teka, saj nas je bilo poln šotor,

po koncu teka pa smo pojedli golaž, ki je bil zelo dober, pa so jo P5 zažgali še bolj na glas, kot preje zvočniki in nemogoče je bilo kontaktirati med sabo.

Zato smo se kmalu porazgubili domov. Kljub vsemu je splošen vtis ugoden, povezovalec se je zelo trudil ustvariti prijetno vzdušje,

ponudbe čaja (zastonj)

in piva

je bilo dovolj, vreme se je vzdržalo mokrih pošiljk, a kaj, ko so se udeleženci (tudi iz TF) z dvigalom vzdigovali pod nebo in dražili

že tako nestanovitne proizvajalce dežja,

ko so se jim približevali, da se je na koncu res uscalo. Če bi bilo dvigalo še višje, bi deževalo že prej.

Torej med dobre stvari lahko prištejem, da je imelo dvigalo samo določen doseg.
Toliko zaenkrat o prvih vtisih, če se spomnim še kaj, pa seveda sledi!