prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 alfamann
Hvala za izčrpno poročilo. Nabavil bom FR 305. Dobil sem informacijo, da naj bi bile od 1.2 naprej nove nižje cene! Stal naj bi 378€ pa še mal popusta pa bi že šlo. Bomo videli, če je to res.
 Petrac
Fantje, ste pa izčrpni. Hvala vsem.
Ko takole prebiram vaša sporočila, je tale Forerunner 305 edina prava zadeva. Malo sem skeptičen zaradi vode, na kajaku sicer običajno ne presežeš 1m globine, je pa zato ura stalno v vodi.
Moram pa priznat, da sem kar malo razočaran, saj za SUUNTO z GPS-om ni bilo glasu.
Še malo si ogledam zadevo pred nakupom, potem se pa slišimo/tipkamo.

LP, Petrac
Uporabniški avatar
 klatez
alfamann napisal/-a:Hvala za izčrpno poročilo. Nabavil bom FR 305. Dobil sem informacijo, da naj bi bile od 1.2 naprej nove nižje cene! Stal naj bi 378€ pa še mal popusta pa bi že šlo. Bomo videli, če je to res.

Zgleda, da bo res nekaj na tem. Na Garminovi strani je že neke vrste dobropis za vračilo 50$, ki ti jih vrne direkt Garmin za vse, ki bodo kupili Forererunnerja 205 ali 305 v času od 24.1. do 15.5.2007 (seveda velja samo za ZDA in Kanado).
http://www.garmin.com/whatsNew/currentpromotions/pdfs/forerunner_rebate.pdf
 TheOne
Jaz sem ga kupil sempembra 2006 v ZDA in dal 60k za garmina + senzor za kadenco + postnino.

V Evropi so full dragi.
Uporabniški avatar
 Damijan
TheOne napisal/-a:Jaz sem ga kupil sempembra 2006 v ZDA in dal 60k za garmina + senzor za kadenco + postnino.

V Evropi so full dragi.

V gornjem seštevku se pogreša carina...
Prav tako bi bilo lepo, če bi napisal svoje izkušnje.
Sploh, ker si veliko diskutiral v temi
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... sc&start=0

Nasploh: na forumu je veliko takih primerov, ko nekdo išče informacije,
se navduši, potem pa ponikne in nobenega feed-backa. Malo nefer!
 TheOne
Kupljeno je bilo v ZDA in poslano tudi v ZDA, tako da ni bilo carine (so mi prinesli).

Zadeva deluje v redu (parkrat mi je sicer izgubil signal). Se mi zdi, da se sedaj po updatenju fw in software-a deluje bolje.

Uporabil sem ga pri hoji, teku, teku na smuceh, kolesu.
Malo me moti kar dolg cas iskanja signala (sploh ce nisi cisto pri miru ali pa si zamenjal lokacijo).

Za nastavitev intervala imas dve opciji 1s ali pa variabilno glede na spremembo velicin.
Me pa moti tudi njihov program (tisti training center, tudi sport sim ali kaj je ze ni nic boljsi), ker je dosti slabski kot program od polarja.

Je pa veliko napisanega na internetu na temo FR305(google is your friend ;) ). Ce te kaj konkretnega zanima, ti bom z veseljem odgovoril.
Uporabniški avatar
 klatez
Lahko daš konkreten naslov, kje si ga kupil. Obstaja namreč neka varianta, da bi ga tudi jaz kupil v ZDA in ga bi eden, ki tam živi nato dostavil v SLO.

Zanima me tudi, kako je z garancijo. Verjetno tvoja velja samo v ZDA ali je worldwide? In pa še kako dolgo velja!

Bi pa bila zelo zanimiva varianta, če bi se ga dalo v ZDA kupiti po tvoji ceni, potem pa še 50$ nazaj skasirat...

Glede Training centra in internetnih programov za spremljanje (SportSim, Motionbased), pa sem že večkrat napisal, da se mi zdi najboljši SportTracks - http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/. Preizkusi!
 TheOne
klatez napisal/-a:Lahko daš konkreten naslov, kje si ga kupil. Obstaja namreè neka varianta, da bi ga tudi jaz kupil v ZDA in ga bi eden, ki tam živi nato dostavil v SLO.

Zanima me tudi, kako je z garancijo. Verjetno tvoja velja samo v ZDA ali je worldwide? In pa še, kako dolgo velja?

Bi pa bila zelo zanimiva varianta, èe bi se ga dalo v ZDA kupiti po tvoji ceni, potem pa še 50$ nazaj skasirat...

Glede Training centra in internetnih programov za spremljanje (SportSim, Motionbased), pa sem že veèkrat napisal, da se mi zdi najboljši SportTracks - http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/. Preizkusi!

Na ebay-u zmayuma seller.
Garancija je worldwide samo pri nas ne velja - moras poslati v anglijo.

Bom sprobal SportTracks. Tnx! ;)
Uporabniški avatar
 Damijan
TheOne, hvala za odgovor.
Meni je še vedno zagonetka, ali prešaltat iz 201 na 205 (HRM mi ni pomemben).
Torej - ali dobro lovi signal v gozdu (kjer 201 slej kot prej zajoče)?
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Damijan napisal/-a:Torej - ali dobro lovi signal v gozdu (kjer 201 slej kot prej zajoče)?

Do nekaj tednov nazaj sem bil z lovljenjem signala na 305-ki več kot zadovoljen v vseh okoliščinah. Zadnje čase pa mi je začela izgubljati signal v gozdu, kadar je ful vlažno vreme. Najhuje je bilo pa ta vikend, ko je bil na vejah še sneg. Se mu je popolnoma zmešalo in me je polovico poti spraševal, če se slučajno ne nahajam v zaprtem prostoru!! :cry:

Kar se pa SW tiče, je pa SportTracks zakon!!! TC mu ne seže do kolen!!!

LP VB
Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, saj tega se bojim... pa enkrat spomladi bo listje rosno, drugič bo dež,...
Na sneg še pomislil nisem. Hvala, tumač!
 ŽULJ
2MUCH4ME napisal/-a:

LP VB

:?: :shock: :?:

a so to kakšne šifre iz vojske :?
Uporabniški avatar
 pegaz
ŽULJ napisal/-a:
2MUCH4ME napisal/-a:
LP VB

a so to kakšne šifre iz vojske :?

Ja itak, a ne vidiš da je Tumač u uniformi?
(Nadesno rrravnajs! PRESS)

LP poznaš, VB je podpis, SW = softver, TC je Training Center, SW od Garmina. ŽULJ = Že Ugiba Latinsko Jezikoslovje

LP, Poje Ekspresno Glasno Ako Zaspi ;)
Uporabniški avatar
 žine
SportTracks je res bomba...ampak ni nč bolj luštnega kot izvozit track iz Garmina v Ozija in se potem naslajat nad karto in potjo ki si jo pretekel :D Drugač pa je tukaj ena zanimiva alternativa temle tadragim igračkam: http://www.silvacompass.com/accelerator.html za borih 60$ obljubljajo 95% natančno meritev razdalje. Pa čez Amazon se da kupit!
lpŽ
Uporabniški avatar
 alfamann
Bi lahk dobo link do OZIJA. Hvala :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA