prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 daks
Zivijo

Tu sem nov. Mozno da je bilo to vprasanje ze kdaj postavljeno, vendar iskanje po forumu je tezavno. Zanima me kateri merilec srcnega utripa(uro) priporocate za nekoga, ki tece 3 ~ 4 krat na teden po 5km(zaenkrat, nameravam pa vsaj 10km ali vec). Uro bi imel predvsem, da si nadzorujem srcni utrip, ker drugace se mi rado zgodi, da se v zacetku malo prevec zazenem in se potem prekurim. Tudi stoparica bi prisla prav.

Prosim za nasvete za nakup ure, cenovno najbolj ugodne (razmerje med ceno in kvaliteto).

Hvala
LP daks
Uporabniški avatar
 si05400
Pozdrav

Če nimaš težav z zdravjem.
Si športno aktiven ali star pod 35 let.
Ne rabiš monitorja utripa.

Sam se grem takole:
* Dolg počasni tek - tečem po mojem mnenju prepočasi toda po 24km se vesel, da nisem šel hitreje. Utrip čutim le, če se primem za žilo.
* Tek v klanec. Tečem počasi in čutim utrip v vratu.
* Intervalni hitri tek. Komaj zdržim zastavljen tempo do konca. Počakam, da ne čutim več utripa v vratu potem pa spet.
* Fartlek. Ko grem hitro ali v klanec čutim utrip drugače ne. Vedno normalno diham.

Evo monitor srca.

PS: Če pa pri tebi povišan srčni utrip povzroči srčni zastoj si pa kupi najcenejši Polar. Preizkušeno dela. Uživaj med tekom s pogledom na uro.

LP Andrej
Uporabniški avatar
 Vreme
@si05400 :clap: pa vseeno..

Ure za srčni utip so lahko tudi zelo drage odvsino pač od tega zakaj bi jih potreboval. Osnova je da imajo štoparico, prikat povrečnega in maximalnega pulza,ter nastavitev con treninga. Mogoče še pride prav poraba kalori. To naj bi bila osnova za vse kar bi več potreboval, pa se moraš sam odločit, če sploh in kdaj bi potreboval!!
Uporabniški avatar
 daks
si05400 hvala za mnenje.
Nekako sem se odlocil da bi le imel to stvar. Zanima me primerjava drugih firm s Polarjem. Polar je zelo dobra firma, zato ima primerne tudi cene. Jaz bi rabil nekaj preprostega, pa da lahko povezem na comp. Kaj pa druge firme: Sigma, Cardiosport?
Uporabniški avatar
 map
Če se lahk stegneš, se stegn do polar s625x, ne bo ti žal.

Je zakon. :cast1:
Uporabniški avatar
 daks
Racunam na nekje okoli 100 eurov.

A za ta denar dobim takega, kateri omogoča prenos podatkov na comp?
Uporabniški avatar
 map
Rabljenega, novega ne. Polar ti to omogoča od modela s410 naprej. Verjetno bi rabljenega dobu za ta dnar.
Uporabniški avatar
 MihaPR
bi, jest sem svojega poleti dal za 80 evrov, dobro ohranjenega, tako da danes nebi smel bit več kot to.
Uporabniški avatar
 si05400
Prodam rabljenega Polarja.
Model podoben F5.

Cena sitnica, po dogovoru.

LP Andrej

PS: V bistvu je to tal, ki ga ima moj avatar na roki.
 Carlito
Jaz pa razmišljam o nakupu polar-ja RS400sd.Ima kdo izkušnje z to uro?
Ali se mi bolj splača še dat nekaj zravn in kupit RS800sd??Niti ne poznam razlike med tema dvema modloma.Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
 Airskull
uporabljam S625x in moram rečt da je super zadeva ker ga pač uporabljam tudi za kolo. Tisti ki pa iščete uro zgolj za tek pa si raje omislite serijo RS (isti rang naj bi bil rs400).

@Carlito
glavna razlika med rs800 in rs400 je da prvi uporablja WIND prenos(wireless tehnologija prenosa na 2,4 ghz, je po polarjevih trditvah praktično brez motenj), drugi uporablja footpod S1, ki je starejši oz. enak kot pri s625x in rs200sd.

softwersko sta urci podobni ima pa rs800 določene bombončke :D

npr.: R-R merjenje utripa (meri parematre med utripi, uporabno za merjenje pretreniranosti)
Running Cadence and Average Stride Length (Shows your running cadence. With this feature you can sharpen your cadence and make your ground contact time shorter. This will help you to find a balance between leg power and leg speed)
Uporabniški avatar
 športnik
si05400 napisal/-a:Če nimaš težav z zdravjem.
Si športno aktiven ali star pod 35 let.
Ne rabiš monitorja utripa.

S tem se popolnoma strinjam!! Ni potrebe!
 Carlito
Airskull hvala za odgovor.Športnik ,je potreba po takšni uri :)
Nisem še zasledil,da bi ble takšne ure namenjene samo starejšim osebam s slabšim zdravjem 8) .Sicer pa ima vsak svoje mnenje in pa cilje.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

pri Timexih sem imel izkušnje le z njihovim GPS modelom a me ni prepričal. se mi zdi, da so te urce bolj ameriške in fensi. razni Polarji, Suunti in celo Sigme pa so veliko bolj primerni za resno uporabo...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA