vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Hoyt
Živjo!
Pred dvema tednoma sm mel operacijo gležnja.Pri smučanju me je tako nabilo v mehak snek da mi je kost počila v desnem gležnju (kaseru par šraufu)in natrgalo mi je kito na drugi strani gležnja. Čaka me dva meseca gipsa ker nesmem na nogo stopit potem pa še rehabelitacija oz. razgibavanje.

Zanima me namreč če je že gdo mel takšno poškodbo in njegove izkušnje. Gdaj je lahko zečeu tečt itd...

že vnaprej hvala za odgovore
Uporabniški avatar
 Vreme
Tako grobo poškodbo, kot si jo imel ti sam sicer nisem imel, sem pa ime dvakrat zvit gleženj, enkrat sem sredi Gosposke ulice v Mariboru stopil v luknjo in si ga zvil, drugič pri spusti iz Boča..ojoj trikrat se mi je zgodilo, pa še enkrat, sem stopil v luknjo pred blokom.

Zakaj ti to govorim. Stalno sem zaradi zvina dobil mavec, katerega sem imel en mesec. Bolelo pa me je še vedno par mesecev, se spomnim, da me je pri hoji na Pohorje oviralo še po šestih mesecih. Oviralo me je pri hoji in teku, pri kolesarjenju pa ne, tako da sem pač takrat več kolesaril

Želim ti čimprejšnje okrevanje!!
Uporabniški avatar
 matej712
Imel sem natrgne vezi v gležnju (precej hud zvin) mesec in pol nazaj. Približno 1 teden nisem smel stopiti na nogo, nato sem lahko počasi pričel obremenjevati. Nekaj časa sem šel lahko le na sobno kolo, nato na "pravo" kolo (glede na vreme v januarju sem kar dosti kolesaril), plaval sem tudi lahko. Prvi tek (5 km) sem opravil prejšnjo nedeljo. Brez večjih težav. Gibljivost v gležnju pa še vedno ni popolna, vendar se počasi izboljšuje. Aja, vmes sem hodil še na fizioterapijo. Vaje sedaj delam tudi doma.
 bogi
Lani sem imel podobno poškodbo kot ti.S tekom sem začel potem, ko
so mi pobrali šraufe (pol leta).Prejšnjo nedeljo sem pretekel kraški
maraton. Gleženj je vzdržal .Bolečin ni več,pojavlja pa se še oteklina,
ki pa hitro izgine.Daj času čas,pa velik sreče in ne prehitro na polno. :lol:
:P :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA