prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 ero
hoj,

že nekaj časa si želim v okviru nadgradnje in dopolnitev tekaškega foruma priti tudi do uporabnega kataloga tekaških (in drugih) prog. za začetek, dokler se zares ne lotimo dela, sem se odločil, da bom (nove in stare) zemljevide in profile prog zlagal v galerijo.

nekaj datotek je že zloženih v katalog in zbirko bom redno dopolnjeval.

prosim vas, da mi svoje profile in zemljevide, skupaj z opisi, pošljete na moj emajl: ervin.sramel@guest.arnes.si - hvala!
Nazadnje spremenil ero, dne 17 Mar 2008, 12:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pelvis
Jaz sem ti poslal eno progo pa še ni dodana. Zanima me ali imaš za objavo kakšne določene kriterije oz. zahteve. Prosim objavi jih.
Katalog se mi zdi ena zelo dobra zadeva in za lokalno okolje bomo nekaj podobnega naredili tudi v našem društvu čez to zimo. Ker se mi zdi dobra ideja te proge objaviti tudi tukaj bi rad vedel za te smernice, da ne delamo dvakrat...
lp
Elvis
Uporabniški avatar
 bojank
Pozdravljam pristop k kataloškem urejanju tekaških prog. Menim pa še, da bi stvar dobila popolno veljavo, ko bi bi bile proge v naravi tudi posebej označene (table, ploščice, markacije ...). Seveda pa to takoj zahteva precej dela, finančne stroške, dovoljenja ipd.
Tako bi se tekaške proge vključile in popularizirale kot je to pri kolesarskih progah in planinskih poteh.
Uporabniški avatar
 matej712
bojank napisal/-a: Menim pa še, da bi stvar dobila popolno veljavo, ko bi bi bile proge v naravi tudi posebej označene (table, ploščice, markacije ...). Seveda pa to takoj zahteva precej dela, finančne stroške, dovoljenja ipd.
Tako bi se tekaške proge vključile in popularizirale kot je to pri kolesarskih progah in planinskih poteh.

Tako kot tukaj. Da o kolesarskih stezah ne govorimo! Kdaj bo to pri nas.... :?:
Uporabniški avatar
 pelvis
Zdravo,

Ali nihče ne pošilja prog ali jih nihče več ne dodaja al zakaj je ta tema mrtva?
Predstavljam si, da ljudje raje tečemo kot pa rišemo proge... al se kje dela kupček, ki še ni objavljen?
Uporabniški avatar
 perpetruum
...par svojih "tekcev" (tečem krajše razdalje in preferiram ravnino) sem vrisal na strani www.mapmyrun.com
...ne znam pa tega (satelitske slike z vrisano potjo" prenesti na TF...?

skice tekov na www.mapmyrun.com so seveda na voljo vsakemu, ki stran obišče...opazil sem, da imajo precej tekov zabeleženih Hrvati...je pa tudi nekaj slovenskih, vključno z Ljubljanskim maratonom...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Lj maraton je moj. Problem mapmyrun je dolžina proge, kar je nad 15 km začne ubijalsko počas delat. Poleg tega so problem proge izven urbanih središč, kjer google maps/earth ne pokriva s satelitskimi slikami dovolj natančno.
Uporabniški avatar
 perpetruum
sam sem dodal eno svojo priljubljeno ob reki Vipavi pri Žabljah...začudo je v tistem koncu del Vipavske doline zelo dobro posnet...očitno novejši in bližnji posnetek (?)...

drugače je pa res izven mest težko izrisvat...malo širše makadamske poti so še vidne, v kolikor nr zaidejo pod krošnje dreves...

ker sem mislil iti za vikend na slo obalo sem se trudil, da bi si izmeril kako progo po dolini Dragonje...me nekaj vleče v to , se mi zdi zelo zapuščeno (ali pozabljeno) področje...in tukaj sem tudi sam naletel na problem počasnosti pri daljših izrisih...še posebno če hočwš biti zelo natančen in če je več ovinkov kot ravnih odsekov se že pri 10K začne obupno dolgo čakanje...

ali obstaja še kakšen drug site s podobno podporo...?

lep dan in še lepši vikend vam privoščim... :D

p.
Uporabniški avatar
 MihaPR
ne vem,če bi kdo dal zelo natančne satelitske posnetke/DOF tako na prosto uporabo. Ce pa ima kdo naj sporoči :)
 ronja
ero napisal/-a:hoj,

prve grafike v kataloguse počasi nabirajo. dodan je tudi zemljevid Sorškega polja, Vlajkove najljubše poti. Vlajko, hvala!

Khhhmmm, ena bjonda tule...
Sem malo gledala tele krasne satelitske posnetke Golovca, kjer tudi sama največ kilometrine naredim. Pa sem enkrat, celo večnost nazaj malo zmerila razdalje s kolesom, ampak si ne zaupan najbolj. Zato me zdaj zanima, če mogoče tele puščice na zemljevidu po kakšnem hudem naključju označujejo kilometrske oznake???? Al mogoče traparije klatim? :?

Ronja
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
ronja napisal/-a:Zato me zdaj zanima, če mogoče tele puščice na zemljevidu po kakšnem hudem naključju označujejo kilometrske oznake

Na žalost ne! Puščice prikazujejo samo smer gibanja!
Uporabniški avatar
 izyemna
hoj Miha,

ne vem,če bi kdo dal zelo natančne satelitske posnetke/DOF tako na prosto uporabo. Ce pa ima kdo naj sporoči

cela Slo na DOF-ih je tule. Samo se kdaj pa kdaj malo zatika pri odpiranju.
Mi tekaci sicer ne rabimo telih detajlih podatkov o rabi zemljisc, kot jih je dalo gor MGKP. No, mogoce pride prav kdaj kak sadovnjak, nasad hmelja, pa hidro plasti, ce si zelis osvezitve na poti :wink: .

lp
Uporabniški avatar
 MihaPR
Za pogledat že, GERK je res zelo natančen, vendar ne moreš dobiti DOF in jih uporabljati naprej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA