prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ZigaS
Danes se mi je zgodilo, da mi je med tekom Polar 2x izpisal "check sensor" med tekom in 2x nameril hitrost nad 21km/h. Ali je možno, da je vzrok preslaba baterija v footpod-u? Res je da še vedno uporabljam tisto, ki je bila uri priložena, vendar lučka še vedno utripa zeleno, je pa res, da je footpod v uporabi že cca. 16h, ker ne vem točno koliko povprečno zdrži baterija.

Lp, ZigaS :D :D :D
Uporabniški avatar
 roky1
Ja problem je v bateriji. Zelo pogosto se to dogaja z baterijami Duracel. In to že po nekaj ur uporabe (manj kot 3-4). Ko daš taisto baterijo v kako drugo napravico naprimer MP3 player pa tam pokaže da je baterija polna. Problem naj bi bil z voltažo, ki rahlo pada (tako mi je dejal serviser Polarja). Foot pad naj bi bil zelo občutljiv na take stvari. Serviser mi je v izogib takim zajebancijam svetoval naj uporabljam baterije Varta. Sam sem ugotovil da moj Foot pad najbolje deluje z cenenimi baterijami Merkatorja. S tako baterijo sem prvič doživel da se je na foot padu prižgala rdeča lučka in da je foot pad deloval brezhibno.
Drugače sem pa zaradi takih in podobnih zajebancij že zamenjal uro in foot pad. -zadevo sem reklamiral in dobil novo uro in foot pad.
Če bi danes kupoval uro 100 % kupim Garmina!!!!!
 ZigaS
Pa je bila zadeva po zamenjavi ure enaka, ali je blo pri kasnejši kaj drugače/bolje?

Uporabniški avatar
 MihaPR
Sam imam pa dobre izkušnje z BP baterijami, zdržal footpod 48 ur uporabe.
Uporabniški avatar
 Pingo
roky1 napisal/-a:Sam sem ugotovil da moj Foot pad najbolje deluje z cenenimi baterijami Merkatorja. S tako baterijo sem prvič doživel da se je na foot padu prižgala rdeča lučka in da je foot pad deloval brezhibno.

Ko se prižge rdeča lučka je potrebno menjati baterijo,no jaa al pa jaz mogoče napačno zastopim zgoraj napisano.
Je kdo sprobval z accu baterijami.Pravijo da tudi dela brez problemov pa še cenejše je vse skupaj.Sam začetna investicija 2h baterij in polnilec je potrebna :wink:
 ZigaS
Ja, tudi po navodilih sodeč naj bi baterijo zamenjal ob rdeči lučki, meni je ravno zanimivo da se problemi pojavljajo pri "še" zeleni lučki. Bom danes poskusil z novo baterijo, kot sm že večkrat prebral je Varta bolj priporočljiva od Duracell-a. Sem pa nekje na forumu zasledil da je "nihanje voltaže" prisotno v baterijah in baje da v tistih za polnit še toliko bolj, glede na to kar pravi MihaPR, se meni naložba v 1 tako baterijo ne zdi draga, pa četudi zdrži le pol "njegovega" časa. Sicer sem seznanjen z raznimi motnjami ki jih povzročajo razni vodi, moteči signali,... bral sem že o "špicah", vendar kot mi je znano je šlo za srčni utrip, ne za hitrost/pot. No, vesel bom če se bo izkazalo da je kaj od tega, da le ni Polar že za na servis. :)

Uporabniški avatar
 EčO
Jaz mam že od začetka težave z foodpodom. Pa so mi ga že zamenjal pa softver na uri tud pa ni nič boljš. Sem že čist obupal. Enkrat dela vredu. Drugič ne dela. Tretjič dela pol treninga pol pa ne! V glavnem ugotovil sem da je zlo nekoristen pripomoček :(
Uporabniški avatar
 bobr
Jaz sem nekje prebral da akumulatorske baterije niso najbolj primerne saj imajo le 1,2V napetosti. Tudi sam sem poskusil z akumulatorsko pa se ni obneslo, po parih tekih sem moral polnit. :cry:
Sedaj uporabljam sony navadne baterije in deluje v redu. Še to, nikoli nisem kalibriral in mi od samega začetka deluje precej natančno (preverjeno na maratonu, primerjava z avtom, tek po stadionu...).
Uporabniški avatar
 roky1
Ja glede rdeče lučke iz moje izkušnje le to. Samo enkrat sem doživel da se je prižgala! (takrat je bila notri Merkatorjeva baterija). V VSEH prejšnjih primerih pa se je uri keglalo že mnogo prej - se pravi ko je še veselo utripala zelena!
Zgleda da bo treba kupit Garmina! Polar ?!?! Razočaral me je! Ura ni poceni, obljube velike - realnost pa imamo klele na forumu. Da moramo filozofirat o baterijah, voltažah .. itd. Najbolš je da vse skup pošlemo na inštitut Jožefa Štefana, tam bojo zihr kej pogruntal. :lol:
 Joe
Po vsem kar sem prebral sem ugotovil, da se ne splača kupiti dragi ur s POD. Tudi jaz nameravam nekaj kupiti. Trenutno se nagibam k Suunto t3 GPS, tudi cena je sprejemljiva. Podrobnosti najdete na spodnjem naslovu:

http://www.princetonwatches.com/shop/SS012695000.asp

Zanimajo me vaše izkušnje in mnenja glede GPS PODov.
Uporabniški avatar
 perpetruum
EčO napisal/-a:Jaz mam že od začetka težave z foodpodom. Pa so mi ga že zamenjal pa softver na uri tud pa ni nič boljš. Sem že čist obupal. Enkrat dela vredu. Drugič ne dela. Tretjič dela pol treninga pol pa ne! V glavnem ugotovil sem da je zlo nekoristen pripomoček :(

...ko sem imel foodpod mesec dni v okvari...in ga nisem prav nič pogrešal...mi je pa zabavno tu in tam prečekirat vmesne hitrosti pri teku in pa razdaljo, če jo nimam že itak izmerjene...mislim, da gre bolj za igračko, kot za nujno potreben pripomoček (kar mislim da merilec srčnega utripa je)...

sam imam Suunto T6 in mi brez kalibracije dela še kar natančno...ne glede ali hodim, jogam ali tečem...cca - 3-5%...včasih pa je celo natančen v nulo :D
 ZigaS
Zadnjič, dan po tem ko sem objavil post s foodpod težavami, sem preizkus ponovil z novo baterijo (Varta High Energy). Zopet sem bil deležen 2 "hitrostnih špic", sicer so bile 3, vendar sem se neklje res ustavil zaradi razvezanih vezalk, tako da je to upravičeno. Drugače pa zopet, 1x zabeležena hitrost 0km/h, čeprav se nisem ustavil, je pa res da tudi no bilo opozorila "check sensor" ali podobnega, tako da sem dejansko za ta "postanek" ugotovil šele za računalnikom, ko sem videl graf. Drugo je bila max hitrost, ki je znašala 20,3 km/h in se je res pojavila le v enem od sample-ov, kar pomeni da je bila v destih sekundah hitrost 9,5 na začetku in koncu, vmes pa 20,3.
Danes pa sem podrl rekord, najprej za trenutek 20,3km/h, nato pa čez 20 min kar 40 sekund 22,3km/h :shock:
U glavnem, zanimivo je da se mi te zadeve ne pojavljajo vedno na istih delih ustaljene trase, pač pa vsakič kakih +- 200-300 metrov od tam stran.
Res ne vem, ali je zadeva občutljiva (kajti na to zadevo naj bi vplivala razna elektro-magnetna valovanja, ki sicer ne vem v čem vse se nahajajo, sam vem le da verjetno v kablih, vodih,...verjetno ne poznam vseh dejavnikov)na promet, kjer sem zasledil 20,3 km/h namreč ni ne žic ne kablov,... je pa res da je kakih 20 metrov stran kar prometna cesta.
Kot kaže bom zadevo malce poslal na pregled v Novo Mesto, oz. jih bom vsaj poklical., ura je sicer odlična, osebno težav s merjenjem utripa sploh nimam, kot kaže pa footpod tej uri ni usojen.

Lp, ZigaS
:D :D :D
Uporabniški avatar
 Primozs
Najbolje, da uro res neseš (ali pošlješ) na servis v NM. Jaz nisem imel sreče s prvima dvema footpodoma (baterija normalno delala le dve uri, potem pa check sensor, drugi pa se je vmes ugašal) in so ju brez problema zamenjali (čeprav sem uro kupil v UK). Ta tretji pa zdaj, dela v redu (ni špic, ni checksenzor). Uparabljam pa varta high energy. Bral sem, da lahko pomaga tudi, če malce raztegneš fedra, ki držita baterijo in pa da baterijo malo podloži s papirjom, da se ne premika v footpodu.
Uporabniški avatar
 bobr
Uredijo ja... pojma nimajo o prevzemu in izdaji s servisa :x
Men so na koncu še hotel računat garancijsko popravilo, ampak nisem neumen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA