prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
boki napisal/-a:Ali Forerunnerja 305 lahko nastaviš tako, da bo kazal podatke v km, km/h ali uporablja samo anglosaške merske enote?

Seveda lahko! Le malo se moraš sprehoditi po menujih pri osnovnih nastavitvah! :roll:
 boki
Ker sem se nad idejo, da kupim Forerunnerja 305 že čisto navdušil, sem na tujih forumih prebral že na tone raznih ocen. Na splošno sem dobil vtis, da gre za 'zgodovinski' boj med lastniki Forerunnerjev in Polarjev, kjer eni in drugi pljuvajo po nasprotnikih, pametnih nasvetov pa je zelo malo.
Sam bi uro potreboval za merjenje srčnega utripa, merjenje hitrosti in pretečene razdalje, ker pa sem ravno v fazi, kjer začenjam z intervalnimi teki, bi rad, da bi program treninga lahko oblikoval na PC in ga prenesel na uro.
Zanima me, kakšne izkušnje imajo lastniki Forerunnerjev s točnostjo podatkov o tempu, pretečeni razdallji ipd..
Uporabniški avatar
 Damijan
Boki, imaš kar prav, vendar... tudi lastniki Polarjev (izključno tistih s
footpodom) pljuvajo po Polarjih...
Jaz kombiniram oboje: za merjenje utripa - in to je vedno - uporabljam
stari dobri Polar in tu je Polar 100% ok. Glede merjenja razdalj pa me (po
prebranih mnenjih tu na TF) Polar še nekaj časa ne bo navdušil. Zato
občasno vzamem na drugo roko še Garmina 201, predvsem takrat, ko
želim prosto krožit, pa me vseeno zanima, koliko pa tako kroženje
pomeni v km. Tudi za kontrolo tempa na kakšnih intervalnih oz. tempo
tekih je Garmin ok. Edino, kar me pri 201 moti, je to, da mu ne zaupam,
ko je proga ovinkasta, gre med višjimi stavbami, drevesi... Takrat je
trenutni pokazatelj tempa čisto mimo (npr. dobro vem, da tečem hitro,
naprava pa kaže npr. 6:15...). Sicer potem, ko zopet ujame signal,
nekako uravnovesi razdaljo in prilagodi tempo, samo to me ne zadovolji.
Zato hitrejše teke raje delam na odprtih in ravnih progah, tam pa je
dejansko zelo dober. (pri Polarju - npr 625x bi me motilo to, da
so koraki različni od nekega konstantnega oz. kalibriranega koraka, to je
tudi razlog za gornje nezaupanje... Pa tudi tisto o "čudnem obanšanju"
footpoda na trenutke... Hvala, to mora biti 100%). Zato dejansko v dilemi
Polar - Garmin velja tole: Garmin, predvsem menda 305, bo zelo natančen
pri čim bolj ravnih in odprtih progah (še vedno so problem gozdovi, parki),
hkrati boš imel info o pulzu, pa tudi na računalnik lahko z ustreznim
softwareom spraviš VSE.

Takšno mnenje sem si pač ustvaril po dost rednem spremljanju TF in ob
dejanski uporabi obeh napravc. Ko bom pa prešaltal iz Forerunnerja 201
na model 205, potem pa gotovo napišem več o primerjavi točnosti obeh.
 boki
Hvala za odgovor Damijan. Razmišljam o Forerunnerju 305. Menda ima dosti boljši sprejem kot prejšna generacija. Trenutno imam Polar F11, ki pa ga bo dobila žena, če se bom odločil za nakup.
 boki
Se nekaj sem pozabil vprasati. Saj lahko uporabljam Forerunnerja 305 kot HRM? Se lahko zanesem na vrednosti HRM, ker ne bi imel 2 ur na roki.
Uporabniški avatar
 paglavc
HRM na Forerunnerju 305 mi dela super in brez kakršnih koli problemov.
Hitr nabav mislim da ti ne bo žal

lp paglavc
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
paglavc napisal/-a:HRM na Forerunnerju 305 mi dela super in brez kakršnih koli problemov.
Hitr nabav mislim da ti ne bo žal

Se strinjam!!! Če te ne moti dokaj visoka cena in kar velik "cegu" na roki, ne moreš zgrešiti!!! :idea:

boki napisal/-a:... ker ne bi imel 2 ur na roki...

Zakaj pa ne? :wink: Jaz to večktrat prakticiram! Včasih je prav zanimiva primerjava rezultatov...
http://www.moj-album.com/vstopnica/q0rk ... os=5850505 :wink:

LP VB
 boki
2MUCH4ME daj no! Saj bi zgledal kot kakšen spacerunner, moj tempo pa bi bil primerljiv s hitrostjo crknjenega polža.
Uporabniški avatar
 paglavc
2MUCH4ME me pa res zanima, ko si se že potrudil s primerjavo kakšni so rezultati oz. razlike

hvala

lp paglavc
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
paglavc napisal/-a:2MUCH4ME me pa res zanima, ko si se že potrudil s primerjavo kakšni so rezultati oz. razlike

Tako bom rekel: Kakšnih velikih razlik v rezultatih ni, razen višinska razlika na turi je včasih kar različna, pa še to je verjetno zaradi tega, ker Polarja ne kalibriram ravno za vsako turo... :roll:

LP VB
Uporabniški avatar
 alfamann
Da še jaz nekaj rečem. Po 1 mesecu uporabe 305 sem zelo navdušen nad garminom. Dela kot je treba, analiza kasneje na kompu. Pa ne se bat ni tako zelo velik :) Pač priporočam nakup!
Uporabniški avatar
 sintom
Imam ga dva dni .Mislim, da sem dobil tisto kar sem iskal.
Praktičen- res malenkost večji-ampak sigurnost in analiza na prenosniku pritegne že tako črnogledega tekača.

Lp Tom
Uporabniški avatar
 perpetruum
sintom napisal/-a:Imam ga dva dni .Mislim, da sem dobil tisto kar sem iskal.
Praktičen- res malenkost večji-ampak sigurnost in analiza na prenosniku pritegne že tako črnogledega tekača.

Lp Tom

hm...in kaj vse ponuja tale tolik opevana "analiza"...?

me zanima zaradi primerjave s Suunto T6....kjer se mi zdi ravno programska oprema nekako šibka točka (beri: malo je že zastarela...?)

in kaj menijo ostali lastniki...tudi Polar me zanima?

dober tek...!
perpetruum
Uporabniški avatar
 klatez
Sam garminov program (Training center) ni bogve kaj (pa čeprav ga še vedno uporabljam).

Obstaja pa free program SportTracks, ki pa je zelo dober. Razvija ga nek navdušenec in ga vseskozi dopolnjuje.
Prej so bili upgradi skoraj vsak mesec, sedaj pa že kar nekaj čase ne, ker se pripravlja nova verzija (mislim da tudi neke oblikovne spremembe).
Omogoča pa ti sto in eno analizo, pregled in poročila. Vanj je tudi integriran GoogleEarth in takoj ob prenosu vidiš satelitski posnetek svojega teka. Omogoča pa seveda tudi prenos v sam Google Earth in razne druge izvoze...

Sicer pa ga lahko snameš in preizkusiš: http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/
Preizkusi tudi, če podpira uvoz podatkov iz Suunta (mislim, da iz Polarja gre).
 SamoR
Zanima me, kakšna so pri FR305 odstopanja glede izmerjene razdalje teka po ISTI poti v GOZDU.
lp Samo
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA