prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 tine1
Lep pozdrav!
Kot mnogi drugi, imam tudi jaz rahle težave z ahilovo tetivo, med drugim se mi je še začel nabirat kalcij. S fizioterapevtom smo tudi ugotovili, da bo potrebno zamenjat superge.
No, zanima pa me, glede na to da v Tomas sportu opravljate analizo teka, preden kupiš nove superge, kaj vse je razvidno iz teh posnetkov. Mogoče samo ali si pronator ali supinator ali še kaj drugega (recimo ali med tekom zvračaš nogo navzven ali navznoter v gležnju - pa ne samo tisti trenutek, ko postaviš stopalo na podlago) ter ostale napake?
Hvala za odgovor.
 tine1
No, danes sem bil v Tomas sportu in mi je en prijazen prodajalec res potrudil in mi pomagal. Ugotovili smo, da sem hud pronator in med ponujenimi modeli sem izbral na koncu tega: http://www.superge.si/html/svn/2071632-AA.shtml. Upam, da mi bojo dobro služili. Pa še enkrat hvala prodajalcu!!! :laola
 maraton 100
Živijo!

Ker sam imam in sem imel nekaj težav z ahilovo tetivo, predvsem z vnetjem nasadišča. Če stvar zanemarjaš v začetni fazi se sprevrže v kronično vnetje.
Zato bi ti svetoval, ne samo menjavo copat, pa še pri menjavi copat moraš biti previden. Višina pete se ne sme preveč spremeniti. Previdno on postopno začni uporabljati nove copote. Predvsem pa za preprečitev šerjenje poškodbe začni krepiti vezi okrog ahilovo tetive in samo tetivo, ter obvezni zraven raztegovati ahilovo tetivo. V fazi bolečine pa je potrebno hladiti predel tetive.
Pa prijeten tek, brez poškodb!
LP Stane
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
pozdrav

ker je tek,kot pojem komplicerana zadeva(to je zdej ratala v kakih treh letih),je vse to tako...

tu pri nas se da,s pomočjo prodajalca oz svetovalca določiti vrsto stopalnega loka in nacin zvracanja noge med hojo oz. tekom...ker se med tekom vse sile na gležnje in kolena okrepijo za vsaj 3x je vse razvidno ze iz same hoje....kaj sele teka....

tekaška steza in kamera je v pomoč vam da se zavedate o cem vam jaz razlagam....da obcutie in vidite razlko med vasimi sedanjimi copati in temi ki bi se vam jih priporocalo...

ja,no se za kaksne informacije,kar pogumno....;)

lp

erc,ts čopova
Uporabniški avatar
 Andraz
Zanima me, kdaj bo v Lj. spet možnost analize teka v Tomasu?

Hvala za odg.
Lp
:?:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
vsak dan od 8.30 do 20.00...

...hehe....res....VSAK DAN!
Uporabniški avatar
 Andraz
Hudo, pridem mim....

hvala za info!
lp :lol:
 tine1
maraton 100 napisal/-a:Živijo!

Ker sam imam in sem imel nekaj težav z ahilovo tetivo, predvsem z vnetjem nasadišča. Če stvar zanemarjaš v začetni fazi se sprevrže v kronično vnetje.
Zato bi ti svetoval, ne samo menjavo copat, pa še pri menjavi copat moraš biti previden. Višina pete se ne sme preveč spremeniti. Previdno on postopno začni uporabljati nove copote. Predvsem pa za preprečitev šerjenje poškodbe začni krepiti vezi okrog ahilovo tetive in samo tetivo, ter obvezni zraven raztegovati ahilovo tetivo. V fazi bolečine pa je potrebno hladiti predel tetive.
LP Stane

To, da sem zamenjal copate je bil zadnji ukrep. Dal sem skozi terapijo z ultrazvokom, potem, ko me je nehalo bolet sem začel z raztegovanjem in krepitvijo, sedaj sem pa počasi začel s tekom (včeraj 20 min lahkotnega teka) in z laserjem. Nove superge so zaenkrat super, samo bom potreboval več časa, da bom dokončno ugotovil ali sem izbral prave.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
upam da si jih....sej bos vidu

pa good luck drgac...

;)
 MarkoH
Pozdravljeni,

Mene zanima, kdaj bo možna analiza stopala (pronator, supronator,...) v Tomas Sportu v Mariboru?
Ali kje drugje?

Hvala in lp,
Marko
 sani
Živijo,

Tudi sam imam težave z ahilovo. Lani konec avgusta sem kupil Pegasuske in v septembru dobil vnetje. Za to sem obtoževal prehiter spust iz Jakoba in ne superge (napaka?) Zgledalo je tako, da peto nisem mogel obremeniti kake dva dni, potem je šlo pa hitro na bolje. Po dobrem tednu sem že tekel. Vendar skozi z rahlo bolečino na začetku teka in med ogrevanem. Še na LJ maratonu ni bilo čisto OK, čeprav daleč od bolečine. Letos februarja pa spet.... Sedaj počivam že 10 dni, čeprav je bilo podobno kot prvič - prvi dan slabo, potem hitro na bolje. Prejšni teden sem naredil križ čez Pegasuske in šel v TS Čopova k strokovnjakom in nabavil Mizuno Wave Rider 10. Tudi jaz se pridružujem pohvalam prodajalcu! Za enkrat copate samo gledam od daleč in malo tečem po dnevni sobi :) čeprav me hudo vleče ven...

Vprašl bi vas, koliko časa ste počivali po poškodbi ahilove??

Ko začnem z novimi supergami, sporočim rezultat...

LP
sani
Uporabniški avatar
 marathon95
tine1 napisal/-a:
maraton 100 napisal/-a:Živijo!

LP Stane

To, da sem zamenjal copate je bil zadnji ukrep. Dal sem skozi terapijo z ultrazvokom, potem, ko me je nehalo bolet sem začel z raztegovanjem in krepitvijo, sedaj sem pa počasi začel s tekom (včeraj 20 min lahkotnega teka) in z laserjem. Nove superge so zaenkrat super, samo bom potreboval več časa, da bom dokončno ugotovil ali sem izbral prave.

Sve sam to prošel. Terapije svake godine. Prošle godine trčao u Pagazuskama i slična priča. Nakon LM 1/2 maratona jedva od bolova došao do cilja. Cijeli 11. mjesec terapije i 0 km i na kraju otišao na Polikiliniku za ortopediju u Zg, napravio analizu i snimanje hoda, dobio (kupio) uloške i od tog vremena, skoro 2 mjeseca full treniram. Nema više problema, jutarnjih bolova i teškog hodanja, leda, masaža i za 2 i pol tjedna trčim maraton u Ferrari
 arsegor
pozdrav,

se je za analizo teka potrebno predhodno dogovoriti ali je dovolj, da se oglasiš v trgovini. Je možna analiza tudi v TS v Cityparku.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA