Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Bernie
ZDRAVO!

Za vikend ni problema, ko smo vsi doma in lahko grem na turo še podnevi, malo bolj je zapleteno, ko mi uspe, da lahko tečem šele, ko je že zunaj tema, čez teden.
Nisem hudo pogumna, tako, da imam kar malo straha teči po temi. Kakšne izkušnje imate vi in morda kakšen nasvet!?
Ima pa tek zvečer svoj čar, pa vendar!!

LP Bernie :roll: :shock:
Uporabniški avatar
 shash
Jaz med tednom ponavadi pred 22:00 zvečer sploh nimam časa, tako da takrat krenem na svoj obhod.
Tečem seveda bolj ali manj po osvetljenih delih, razen cirka 300 m ob Ljubljanici niso postavili lučk.
Sem iz zelo "nevarnega" dela - Fužin in moram povedat, da še nikoli ni bilo nič kaj takega.
Ravno nasprotno,zelo mirno.
Ko tečem po cesti, tečem kar po sredini, saj je zelo malo prometa.
Poleg tega je ena zelo dobra stran tako pozne ure - nikjer nobenega psa.
Razen včasih pri Portalu zunaj kakšen pijanček sameva, ter se pogovarja sam zase.
Tako da kar pogumno, vse je stvar navade.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 zajc
Jaz tecem zjutraj med 5-6, po PST ali pa ob Savi (Savlje). Na PST-ju srecam maksimalno 5-10 ljudi (sprehajalci psov, sprehajalci, tekaci...), ob Savi pa obicajno nikogar. Zaenkrat se nisem imel nobenih problemov, se najvec s psi (ki se iz meni neznanega razloga podijo za mano :D ). Za tezje terene imam naglavno svetilko Tikko. Edino kar se bojim so spremembe v konfiguraciji terena (na novo izkopane/ustvarjene luknje :oops: ) in morebitne poskodbe ki bi nastale zaradi tega (zvini, odrganine). Da bi srecala kaksnega "iztirjenca" je pomojem zelo malo verjetno. Mislim, da je bilo glede tega ze veliko napisanega (poiskusi z Iskanjem).

Veliko uzitkov ob nocnem/jutranjem teku.
Uporabniški avatar
 -metka-
Na kolesarski stezi ob Večni poti in okoli tega predela PST-ja se večkrat opazi kak posebnež (vsaj do pričetka zime sem ju še videvala). Enega od njih bi mogoče lahko uvrstili med nudiste, sam kolesari in teče po kolesarski stezi kar nag, le z naglavnim trakom in supergami. Hecen.... Drug se pa rad ob kolesarski stezi skrije za drevo in od tam cinglja s ključi, ko kdo pride mimo, verjetno da inspiracijo dobi, da si ga boljš "privošči" :lol: Nisem pa še nikoli slišala od nobenega, da bi tale dva karkoli naredila komurkoli (vir: študentski domovi v Rožni in biološki faks ;)). Jaz tudi nisem imela kakega neprijetnega vtisa, čeprav tod okoli kolesarim in tečem že 8 let in sem ju velikokrat srečala. Pač, posebneža....
Glede noči pa ne vem... po kolesarski sem se eno poletje redno vozila okol polnoči, pa nisem srečala nobenega, urbane legende pa itak vedno obstajajo

lp
 mojA
v zimskem času tečem le ponoči, drugače mi ne znese. same dobre izkušnje razen enkrat, ko sva se zabila skupaj s kolesarjem - oba brez luči- ni bilo hujšga, par bunk pa osvinjana trenirka. od takrat imam nagalvno svetilko. psi me pustijo pri miru, sploh če imam lučko
najbrž si mislijo "kakšna čudna žvau"
Uporabniški avatar
 perpetruum
...ja sej pozim se itak ne da drgač kot po temi...(?)...

je pa res, da ponoči preferiram malo svetlejše trase...saj ne da rabim luč, ampak bel makadam pa prija...zaradi vidljivosti in strahu pred poškodbo...PST je zakon...meni osebno pač turica od Biotehnične do Kosez...pa naprej do Mostece se tudi da....

problem pa vidim drugje: enkrat lani jeseni me je en post na TF-ju prepričal, da ni nobena sramota za odraslega moškega laufat v dolgih pajkicah...ufff...in potem sem se enkrat med tekom naenkrat zagledal (v fantaziji seveda...) sam sebe in se začel na ves glas smejat...

dva metra visok skoraj...petdesetletnik, od polletnega tekaškega truda in abstinence tekočega B vitamina shujšan moški sopiha po PST-ju v oprijetih žabicah in razvlečenem rdečem flisu...ma kaki pes!!! jest sem po moje čisti BAV BAV :D

p.s. ne se me bat(če me kdo sreča)...grizem nežno...pa še to, ko me sapa ujame :oops:
Uporabniški avatar
 vidavida
Jaz pa nimam problemov, da bi se bala nezaželenih huliganov v večernih urah. Sem doma iz periferije in moje sprehajalne in tekaške ture so speljane bolj po gozdnih poteh. Tam so pa medvedi. Zato vedno lovim dan, če se le da. Po temi brez luči na glavi si pa ne upam.
Uporabniški avatar
 Bernie
Še nekaj, imate s seboj kakšen sprejček ali kaj drugega?

lp Bernie
Uporabniški avatar
 marčni zajec
perpetruum napisal/-a:...in potem sem se enkrat med tekom naenkrat zagledal (v fantaziji seveda...) sam sebe in se začel na ves glas smejat...
dva metra visok skoraj...petdesetletnik, od polletnega tekaškega truda in abstinence tekočega B vitamina shujšan moški sopiha po PST-ju v oprijetih žabicah in razvlečenem rdečem flisu...ma kaki pes!!! jest sem po moje čisti BAV BAV :D

ampak, če boš enkrat zagledal sam sebe kako si pritečeš nasproti se ne prestrašit, da spet fantaziraš. jaz sem naravnost popolna kopija.
velik, suh, zasopihan, v pajkicah in razvlečenem rdečem flisu. :oops:
Uporabniški avatar
 Bernie
HI,HI imamo nekaj skupnega, pajkice pa rdeč flis, ampak pri višini in teži pa ravno obratno

pa vseeno se nas ni za ustrašit!

Lep večer Bernie :lol:
 gp
ali kdo ve kdaj se teče Tek trojk?
Uporabniški avatar
 MojcaZ
12. maj 2007 (sobota) - Tek trojk

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 mare
shash napisal/-a:Sem iz zelo "nevarnega" dela - Fužin in moram povedat, da še nikoli ni bilo nič kaj takega.

Lep pozdrav

Samo da te tole popravim. Fužine so po policijski statistiki eden najbolj varnih predelov Ljubljane (razen za parkirana vozila, kjer so v povprečju večjih sosesk). Najbolj nevarni predeli ponoči so center mesta, Prule...Da je tek ob Ljubljanici po Fužinah zelo neproblematičen priča tudi precejšnje število tekačev in sprehajalcev, ki jih lahko srečaš tudi še po eni ponoči.
Uporabniški avatar
 shash
Ja Mare, se popolnoma strinjam s teboj. Tisti nevaren sem napisal v narekovajih, ker se mi zdi, da ljudje pretiravajo glede Fužin. Ko sva z ženo kupovala stanovanje tam, so nama vsi govorili ne tja, saj veste kaj vse je tam,bla,bla,...
Jaz osebno se res bolj bojim it v center zvečer, kot pa ob ljubljanici tečt tudi ob polnoči.
Kar se pa tiče avtomobilov, jih pa itak povsod kradejo povsosd - meni so tudi že vdrli in avtoradio odnesli.

Lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA