Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Poletje
Pozdravljeni!

Že nekaj časa prebiram tekaški forum, sedaj pa sem se še včlanil.

Star sem 29 let (opa, zaenkrat še) in sem se odločil, da letos osvojim 21 km na ljubljanskem maratonu. Pot je še dolga, nekaj pa jo je že za mano.

Do sedaj sem 1 x na lj. maratonu pretekel 10 km, pa v Radencih 10 km, pa en tek trojk je za mano.

Pred nekaj dnevi sem opravil svoj prvi tek letos (3,6 km) in na koncu skoraj izdihnil. Jap, in tako je padla kocka: dovolj izgovorov, oktobra v Lj 21 km pod 2 uri.

Se beremo.
 špelcamarelca
Evo, še jaz se predstavim,
Sem mama dveh punčk, stara 37 let, tečem tri leta, vsako leto več. Lani sem se prvič udeležila tekmovanj, in sicer gozdni tek Brdo 8km in Lj maraton 10 km. Z doseženimi rezultati sem bila zelo zadovoljna in so mi v veliko spodbudo za naprej. Drugače tečem ene 3x na teden po PST.
Uporabniški avatar
 ZHAK
Živjo!

Moje ime je Jaka, star sem 34 let, doma iz Škofje Loke ponosni oče sina Luka, član foruma pa sem od 9.9.2006. Tega dne sem se namreč odločil, da grem tečt svoj prvi maraton, to se je potem zgodilo na zadnjo oktobrsko nedeljo v Ljubljani. Tek je samo eden od športov, s katerimi se ukvarjam v prostem času, poleg tega tudi kolesarim, hodim v hribe, igram košarko, bolj poredko, a vendarle tudi plavanje, smučanje in bowling. Noben od teh športov ni "glavni" saj je pri meni vse odvisno od letnega časa, ure, dneva, vremena, družbe in še česa. Se pa pri teku počutim najbolj svobodno. Ne rabim igrišča, lahko grem sam ali v družbi, podnevi ali v temi, v primerni opremi tudi pozimi, tudi slabo vreme ni ovira, če le ni prevelik naliv. Tečem včasih tudi štirikrat tedensko, včasih po tri tedne nič, odvisno od ostalih športov. Tek mi je odlična dopolnitev za dan, ko sicer nimam kake druge športne aktivnosti, čutim pa željo po svežem zraku.

Nisem najhitrejši, sem pa najbolj prešvican
 sputnik
Živjo!

Forum prebiram že nekaj časa, danes pa sem se odločil da se včlanim in se vam pridružim v debatah. zelo mi je namreč všeč pozitivno vzdušje, ki vlada na forumu, in to da ste vsakomur pripravljeni pomagati z nasveti.
Sem začetnik v teku, tečem šele od začetka letošnjega leta, za cilj pa sem si postavil preteči 21km na letošnjem ljubljanskem maratonu. do tja je še dolga pot, toda zaenkrat mi gre kar dobro. upam da mi bo tudi z vašo pomočjo uspelo.
Sicer sem še študent, star 22 let, rekreativno se že lep čas ukvarjam s športom, v teku pa se do pred kratkim še nisem preizkusil.
Uporabniški avatar
 markor
Oj, še jaz, tudi "novi član" - po priporočilih prijateljev - Z*, S* in (seveda) Tadejk. :wink:
Sicer se ukvarjam še z drugimi športi - rekreativno - alpinizem, kolo turno, tek na smučeh, mali fuzbal ipd. ipd.
No, z 2007 pa sem se nekako odločil, da "več časa investiram" tudi v tek...
Bi pohvalil forum, je res super, ogromno koristnega najdeš!
LP!
Marko
p.s. sicer pa je moja "mikrolokacija" Orehova vas...
 Jutro
Lep pozdrav vsem!

Sem nov in huh, ja, kje naj začnem. Forum je super. Ko prebereš post ali tri, bi šel kar tečt, čeprav si utrujen. :)

Poleg rekreativnega kolesarjenja in ljubiteljskega pohodništva sem se končno premagal za tek. Doslej mi je bil zmeraj prenaporen. Pa sem si rekel, premagat se je treba, vzdržati dva tedna in led bo prebit!

Trenutno tečem 4 minute, 2 minuti hoje in ponovim 5 krat. Prvi cilj, ki ga želim doseči, je 30 min teka. Hecno mi je to, da na kolesu vzdržim komot 2 uri, hodim komot 5 ur, pri teku pa... :oops: Ampak, bo!

Vprašanj imam še preveč, zatorej bom zaenkrat pobrskal po forumu, ki je za začetnike pravo bogastvo informacij.

In seveda, pozoren sem tudi na tekaške čevlje, saj jih še nimam.

Hvala prijatelju, članu tega foruma, ki me je napotil na prave naslove, vštevši tale forum.

Dobra energija je tukaj, fajn ste!

Lep pozdrav vsem in se beremo!
 thebeast
Pa še moja malenkost.

Star sem 25 let, prihajam iz Posavja, končujem študij, ob tem sem že tudi zaposlen.

Teči sem začel nekje septembra 2006, od takrat tudi spremljam tale čudovit forum. Drugače pa se že nekako celo življenje ukvarjam s športom, tudi tek je bil vseskozi del moje rekreacije, le da ne v čisti obliki, temveč kot sestavni del ostalih športov :twisted:

Drugače prakticiram še mali nogomet, kolesarjenje, odbojko na mivki, badminton, rolanje, seveda smučanje, občasno košarko, pa še kaj bi se našlo.

Uradnih tekov se še nisem udeleževal, mogoče začnem letos s kakšnim 10 kilometrskim.
 nana
Mogoče bi bil čas, da se tudi jaz predstavim... Tudi jaz sem (še) 39-letna mamica dveh "punčk" - samo da sta moji dve stari 19 in 17 let :wink: Ampak ni za jamrat - imam vsaj pri teku družbo... Tudi jaz, sama ali v družbi starejše hčerke, tečem po PST.
Sicer pa sem začela s tekom lani, udeležila sem se Ljubljanskega maratona (10 km) in Sežanskega pozdrava jeseni in obakrat sem skoraj izpustila dušo. In ugotovila sem nekaj "presenetljivega" - potrebno bo še vaditi...

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 dedic
Moje ime je Jan in pisem se Holik na forumu me klicejo kar dedic.
Star sem 13 let in zelo rad tecem.... :D
 digiB
Ime mi je Brane in moj najdaljši tek je bil 21KM v letu 2006 na Ljubljanskem maratonu. Letos imam cilj da tečem bolje kot lani in to okrog 1:45 na 21KM. Večinoma tečem okrog Kranja, Brda, ... Včasih mi družbo dela žena (še bolj pridna tekačica kot jaz) ali pa starejši sin s kolesom (5 let ).

Trenutno sem slabe volje ker sem 4 mesece "počival" sedaj pa začenjam skoraj od začetka.

LP, Brane
Uporabniški avatar
 KHAN
Sem Boris iz Tržiča,32 let, tečem že kar nekaj časa ampak resno pa kako leto. Spogledujem se z daljšimi teki tako, da, ko bom nabral še neeekaj kilometrčkov se bom spravil na ultramaratone, za enkrat bom pa ostal na razdaljah od 5000m do maratona. Poleg tega da sem vse bolj zagrizen tekač obožujem tudi pse, moja dva kužija, eden je mešanček Don, drugi je pa doberman Khan. Upam, da se vidimo na tekmah!!! Do takrat pa čao!
Uporabniški avatar
 damajanty
Zdravo, jaz sem tudi precej na novo na forumu. Sem Damjana, stara 27 let. Damajanty sem se poimenovala zato, k je podobno mojmu imenu, pa še ena mistična pekarnica pri Kliničnem centru se tako imenuje (bi šla rada tja, pa mi še ni ratal do zdaj).

S športom se ukvarjam že celo življenje. V šoli sem tekla na krosih, raznih tekmovanjih, kasnej pa na "vaških" tekih, nekaterih večjih prireditvah, pa velik za svojo dušo.

Letos tečem veliko v hrib, ker se mi zdi, da več nardim zase, kot če bi tekla stalno po ravnem. Včasih grem ob pol šestih zjutraj, če so slabi obeti za čez dan. Trenutno se mi da teč, tak da ni problem it tudi 2-krat na dan. Ko se mi ne bo dalo več, bom mal spremenila rutino pa kakšen drug šport dodala.

Tekaški pozdrav vsem članom TF!!
 bejba
Živ

No da še jst povem neki o seb.... 8)

Jst sm pa Anja, stara že skor 21 let....S tekom se ukvarjam rekreativno-za dušo in sprostitev :D Tečem tko povprečno 3-4 krat tedensko čez celo leto, zravn še mal športno plezam, hodim v gore, pozimi smučam-letos sm začela turno, poleti pa kolesarim- seveda kolikor mi čas dopušča...

Skratka trudim se imeti fajn... :D

Lep pozdrav vsem na tem forumu...
Uporabniški avatar
 vencelj
Zdravo!
Star sem 42 let, tečem 15 let, tekmujem pa že 12 let. Iz teka ne delam več "hude"znanosti- tečem pač takrat, ko imam čas in voljo, po terenu, ki mi v tistem trenutku najbolj ustreza (najraje po kolovozih in stezah v naravi), ter toliko kolikor mi "paše". Lani sem se po 5-ih letih ponovno udeležil Ljubljanskega pol-maratona in ga odtekel v tempu 4 min/km.
Opravil sem tudi z Gorskim maratonom 4. občin (4.41.31) ter SAM 35(3.30.52).
Vse bolj razmišljam, da bi se morda enkrat vendarle preizkusil na klasičnem ljubljanskem maratonu(42 km). Saj bi šlo, če ne bi bilo tolk asfalta in betona. Za nameček pa še kaka megla...Mam raje hribe.
Uporabniški avatar
 tae
Lepo pozdravljam vse nove člane TEKAŠKEGA FORUMA, vse nove tekače, tekačice, vse "stare" (ne mislim po letih, ampak po stažu) tekače, tekačice, pa tudi vse, ki slučajno kdaj prebirate ta forum in niste tekači.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA