Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

hitrohodec
Hvala, za monitorjem nisem tako treniran, kot na cestah in stezah :bum:
 Marinka
Hitrohodec,

zaradi določenih nevšečnosti zadnje mesece, ki jih ni in ni konca (anemija, ki mi povzroča previsok utrip pri višjih intenzivnostih teka - pustimo to temo ob strani, ker bi morala preveč razlagat) razmišljam, da bi se traje namesto predinfarktnega polmaratona udeležila tekme v hitri hoji.

Malce sem povadila osnovni korak, zdaj pa grem čez vikend še na stadion, da vidim po ene 5,6 krogih, kako se kaj na hitro hojo odziva moje telo. Naj povem, da tekaško kondicijo imam (v nedeljo pretekla v ležernem ritmu in utripu 34,5 km po PSTju in še malo naprej - v 3.19). Sprašujem pa naslednje: kako je kaj z gibanjem ramen oziroma zamahovanjem z rokami. Ne bi rada, da pridem v Sežano na "and now something completely different", pa me diskvalificirajo zaradi neznanja tehnike teka. Že pravilno postavljanje nog zahteva svoje, kaj šele koordiniranje drugih delov telesa. :lol:
 hitrohodec
Pozdravljena Marinka!

Edino pravilo (če lahko tako rečemo) pri drži rok je, da nimaš le-teh skrčenih za več kot 90°, to pa zaradi tega, ker bi z manjšim kotom postali zamahi nujno hitrejši. Ker pa morajo biti zamahi rok sinhronizirani z nogami, bi to pomenilo hitrejšo frekvenco korakov, torej hitrejši tempo, kar pa ni pri prvi življenski tekmi tako priporočljivo. Zato pri vajah drži roke raje z malo večjim kotom od 90°, kar pa je važno že na začetku, morajo biti roke spredaj le za spoznanje obrnjene navznoter (torej se ne smejo gibati paralelno, ker daje to estetsko figuro robota). Sicer pa boš to najbolje razumela, če ti konkretno pokažem direktno na licu mesta, zato sedaj pazi le na to, da si na vertikali s stegnjeno nogo, kontakt s terenom pa ti gotovo ne bo delal problemov (vsaj dokler je boš šla v ritmu hitrejšem od 5'30"/km, kar pa je sedaj malo verjetno, čeprav bi ti to zelo rad privoščil). Torej le pot pod noge in - nasvidenje v Sežani!
 FaT
Ali mi lahko kdo opiše malo podrobneje traso MKM 21 in 8 km, ali pa samo nekaj točk, po katerih si bom lahko ogledal traso po zemeljevidu.

Hkrati me še zanima kakšna trasa dolžine 10 km iz Lipice v Lipico (štart pri hotelu) za en jutranji tek okoli Lipice.

Hvala!

LP Tomaž
 Marinka
Hitrohodec,

bohlonaj za tale navodila. Ker nisem bila čisto prepričana, kako je s temi rokami, nisem šla še na stadion. Sem pa danes med skupnim tekom naše tekaške skupine (v tempu 5.30) začela hitro hodit in ne boste verjeli, držala sem stik s tekači! Prav neverjetno je tole, kako se da v resnici hitro hodit. Je pa tempu primerno narasel tudi utrip - iz 160 pri lagodnem teku - na 172 pri hoji v istem tempu. Bojim se, da če hitro hodiš, nabildaš temo primerno tudi utrip. Torej - po treningu hitrega teka vsaj 2 kilometrov naenkrat se bom do konca tedna odločila kako in kaj. Še enkrat pa hvala.
 hitrohodec
Za FaT:

Če te zanima trasa 10 km Lipica-Lipica, je najbolj primerna (s približno 150m manj) Lipica, Lokev (pri pokopališču levo proti pršutarni) nato mimo pršutarne proti Sežani do križišča za Lipico, kjer zaviješ levo in nato kar ravno do Maestosa. Pa dober trening!
Uporabniški avatar
 lojzeP
vidim, da letos ni pravega interesa za omenjeno prireditev. in to samo zaradi 17 € ? ( gorenjska postaja vse večja ) :wink:
ali to posledično pomeni, da tudi analiza odpade? eh, kje so bili časi, ko smo se komolčali za proste stole v lokalnih gostilnah, pa tuhtali, kje bomo čimprej obtežili naše želodčke, in prezračili svež sodček terana ? :roll:
očitno bo rešitev znani s(S)kok na standardni lokaciji, kjer nas preverjena kulinarika nikoli ne pusti na cedilu :D .

se morda motim :?:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Nekateri bomo pa vseeno tekli in upam tudi analizirali :lol:
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
lojzeP napisal/-a:očitno bo rešitev znani s(S)kok na standardni lokaciji, kjer nas preverjena kulinarika nikoli ne pusti na cedilu :D .

se morda motim :?:

o čem pa ti govoriš :shock: , nekateri smo namreč bolj novi ali vsaj neizkušeni :oops:
 aleksander
Mene pa zanima ,kaj je letos kot spominsko darilo,ker ne vem če sem v razpisu v slo.novicah prav prebral :wink: Lani sem bil z majico popolnoma zadovoljen.....letos pa bi zase to težko rekel :twisted:
Uporabniški avatar
 javaman
A ima kdo nacrt trase?
Uporabniški avatar
 BoF
Za anlizo predlagam sledeče destinacije:
:arrow: Kraški hram - Križ pri Sežani (znano tistim, ki so šli novembra v Palmanovo)
:arrow: Ukmar Dutovlje (mesojedcem izjemno prijazno gostišče malček naprej skozi Tomaj, pa še k Lisjaku po terana se gre lahko - garantirano 50% cenejše buteljke kot v štacuni)
:arrow: Gostilna Špacapan v Komnu (odlično domače, a malček oddaljeno, pa nič zato)
:arrow: Muha v Lokvah (za rastlinojedno populacijo odlično postrežejo z njoki in podobnimi in omakcami da te kap)
:arrow: Picaburek na Miklošičevi po povratku v Ljubljano (za tiste brez idej)

Osebno se odločam najprej do Lisjaka, pa potem nekaj pojest do Hrama in potem še na enega v Lokve...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA