Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mojmir Kovač
LEPO!!!!!

Do sedaj imamo prijavljenih že 35 deklet :) :) :) :)
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Zdravo!
Zna se zgoditi da me bo pot zanesla v vaše kraje, kjer bom z zadovoljstvom odtekel enega od vaših tekov. Kot kaže v zelo prijetni družbi 35 deklet.
LP BO-JAN
 Mojmir Kovač
Dragi tekači ponovno vas bi rad obvestil, da sta štart in cilj ločena 10 km.
Zato vas prosim, da avto pustite v Strunjanu na cilju. Na štart v Sečo (vhod v soline) vas bo pripeljal bus, ki bo peljal ob 9.30 in 10.00.

Smo na 93 prijavljenih...še malo, pa bomo podrli rekord lanskega leta 8)
Deklet je že 41 :P

www.skid.si
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Dober dan, mene pa pa malo mika, da bi prišla...
Zanima me koliko je prijavljenih po posameznih tekih, 6, 10 in 15?, koliko je dejansko dolg 15 kilometerski tek? in ...kako je s parkiranjem?
Lp, Mateja
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
tae napisal/-a:Načeloma velja poštenost vsakega posameznika, ker tekmuješ sam s sabo. Če goljufaš, goljufaš predvsem sebe. Pa vendar me še nekaj zanima. Po katerih kriterijih naj se človek opredeli kot začetnika ali izkušenega tekača. Je to skupni čas od kdaj že tečeš, je to tempo na km, je to število tekem, ki jih imaš za sabo in še veliko vprašanj bi si lahko postavili. Lahko se namreč zgodi sledeče (teoretična predpostavka):

- nekdo npr. teče že 5 in se zato smatra za izkušenega tekača, vendar bo to njegov prvi tekmovalni tek. Teče počasi, tako kot je stalno treniral. Potem pa pride nekdo, ki se s tekom ukvarja šele 1 mesec, smatra se za začetnika, vendar se je prej ukvarjal že z drugimi vzdržljivostnimi športi. Na tekmi raztura in prehiti prej omenjenega izkušenega tekača. Kaj zdaj ?

Ni nujno da je tekač začetnik počasnejši od izkušenega tekača, zato je po mojem zelo težko razvrsčati v katero skupino spadaš. Zdaj je vprašanje ali želiš biti najboljši med najslabšimi ali najslabši med najboljšimi. Idealno je sicer, če si najboljši med najboljšimi, kar pa je žal rezervirano le za peščico izbrancev.

Čeprav je do takrat še daleč, se bom verjetno udeležil tega teka, ker imam zelo rad Primorsko in morski zrak. Prijavil se bom na 10 km med tekače (po eni strani bi se raje med začetnike, ampak ne, nisem več začetnik). Naj prevlada poštenost do samega sebe.

Škoda, da v nobenem prispevku od Mojmirja Kovača, nisem zasledila odgovora.

Mene tudi zanima kakšna so mnenja tako od drugih, predvsem pa me zanima organizatorjevo. V vabilu piše "ločeni začetniki in stari lisjaki". Jaz sigurno nisem stara lisica, začetnica pa mislim, da tudi ne, hmm? ali pa? Ni samo stvar poštenosti, kam se kdo prijavi, ampak tudi od stališča vsakega posebej o tem da kdaj si začetnik. Če je tako, kot pri šoferskem izpitu (3 leta) potem ni dileme. :) Moram priznati, da se mi je nerodno prijaviti med tekače, bi se s tem malo visoko nosila, če pa bi se prijavila med začetnike, bi lahko rekli, da nisem poštena, ker to ne bi bil moj prvi tek. Čeprav prehitevala verjetno ne bi precej niti v tej skupini. Vendar spet ... če bi šla, bi šla na 15 km, to bi pa dejansko bil moj prvi tek na taki rekreativni prireditvi. Tol'ko skrbi, najbolje, da sem kar doma.

Mojmir prosim za odgovor, vesela pa bom tudi mnenj od drugih, lp!
Uporabniški avatar
 tae
mateja.hribar

Meni pa se ob tvojem imenu in priimku postavljajo druga vprašanja. Namreč v srednji šoli na ekonomski v Kamniku sem imel sošolko Matejo Hribar. Tudi ona se je takrat ukvarjala z atletiko. Vendar po sliki sodeč sta vidve dve različni osebi, kljub enakemu imenu in priimku. Morda se pa med sabo poznata.

Kar se tiče teka in tvojih dilem pa takole. Tvoj stavek "Tol'ko skrbi, najbolje, da sem kar doma" me kar malo moti. Nikar ne bodi doma, pojdi ven, odteči svoje, ne glede na kategorijo, rezultat, organizatorja, sotekmovalce, uživaj svež primorski zrak (če nam bo sreča naklonjena še sonček), ne obremenjuj se. Sigurno bo luštno. Drugače pa to niso ne problemi in ne skrbi. Največ težav si ljudje delamo v naših glavah. Jaz se držim enega pregovora: PROBLEMOV NI, SO SAMO PRILOŽNOSTI.
Uporabniški avatar
 tae
mateja.hribar napisal/-a: in ...kako je s parkiranjem?

V Strunjanju, se pravi v cilju so parkirna mesta ob glavni cesti in na parkiriščih, kjer je tudi cilj. Parkingov dovolj.
Uporabniški avatar
 PUHKO
Tudi jaz se še nikoli nisem udeležil kakšnega organiziranega teka, predvsem se pa ne obremenjujem z rezultatom ker me veseli že to, da bom tekal in zraven gledal morje...

Pa še kakšnega bom pripeljal s seboj...

Lep vikend vsem!

:D
 bojanm
Vsi,ki boste(bomo)prišli in odtekli ste(smo)tekači in tečemo zaradi zadovoljsta,veselja,itd.in eni imamo malo daljši eni malo krajši tekaški staž,samo to je že bolj stranskega pomena,glavno je,da se teče z veseljem,veselja in dobre volje pa je na tekih sigurno veliko :lol: .
Zato nič kolebat,kar veselo na tek,povezali bomo soline in dobro voljo in še in še in še.
S parkiranjem do zdej ni bilo nobenih težav in jih tudi nebo,Mojmir in ekipa obvladajo vse.
Da ne pozabimo,zmagovalci smo vsi,ki pretečemo ali na tem delamo.
 bruno
morda sem kje prezrl, ampak ob vseh reklamah za teke bi bilo dobro priložiti skico, kje se teče, kje pustiti avto itd.
 hitrohodec
Mateji Hribar!
Naj Ti navedem moj primer: nisem novinec pri tekmah, ker se z atletiko ukvarjam "le" 39 let toda verjetno bom na 15km progi med zadnjimi in to zaradi dejstva, ker bom tek opravil v hitri hoji. Pa še pogoji, v katerih bom nastopil: dan prej (sobota) imam v Milanu s startom ob 14.30 Italijansko Državno klubsko Prvenstvo v hoji na 20 Km na stezi (sem namreč iz okolice Trsta), domov pridem okoli 23.30, ob 24.00 pa moram biti na delovnem mestu (sem namreč tiskar pri Primorskem dnevniku), turnus pa končam ob 06.00. Kljub temu hočem biti prisoten na obali, zato naj Ti ne pade v glavo, da bi si delala probleme o lisjakih in začetnikih, toda korajžno pot pod noge in če me prehitiš me vsaj pozdravi in upaj, da bom imel še kaj sape, da Ti odgovorim, če ne, pa mi ne zameri!
Uporabniški avatar
 lojzeP
čisto preveč debate in vprašanj, ala kakšne barve šnirencov naj imam na copatih, in ali naj vzamem zatahmašni robček, itd, itd, ... :D :wink:

tek obstaja zato, da se z njih ukvarjamo, ga tečamo, in se imamo fajn, in ne, da že pred prvo prireditvijo uprizarjamo teater brez razloga. pri mojmirju sem bil že dvakrat, in lahko rečem, da je fejst fant, ki živi z dušo in telesom za tek. pomeni, da bo tek, ki ga organizira on zares dobra prireditev, na katero se vam splača priti. idealno itak ni nikjer, je pa sigurno bolje se nadihati svežega morskega zraka, kot inhalirati ljubljansko meglo :?
vsi dvomljivci, ki še niste čist zaziher, kako in kaj - se vidim na obali 8)
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Brez zamere, toda tole z začetniki in starimi mački tudi mene malo bega :oops: Sem prepričan, da je mišljeno povsem pozitivno ampak vseeno ne vem kako bi se prijavil, zato se bom odločil kar za daljšo varianto, kjer ni teh dilem :)
 Mojmir Kovač
Pozdravljeni!

Dule ti pa resnično znaš reševati probleme :P :P :P

Začetniki vs. stari:

imamo akcijo moj prvi tek... nisi še sodeloval-a na teku je to predalček zate, se prijaviš in napišeš moj prvi tek

začetnik si toliko časa kolikor si želiš - če tečeš 26 let po 2 x na mesec si ... odloči se sam...

Tu ima vsak sam možnost svobodne izbire, vsak se lahko sam odloči kaj želi biti, nihče vas ne bo kontroliral...do trenutka ko bo začetnik kot prvi pritekel v cilj 8)
in še takrat se ne bo zgodilo nič.

To je le akcija, da lahko tudi tisti, ki nismo redni tekači, tisti, ki so začeli s tekom pred kratkim, tisti, ki se ne čutijo dovolj dobre, tisti, ki... imajo možnost, da se dajo v eno kategorijo in si priborijo kolajno za določen rezultat.

Res je v glavnem smo taki, ki tečemo zase in za zdravje in za zabavo in zaradi družbe...
So pa tudi taki, ki so radi prvi (in zato garajo) in so tudi taki, ki so radi prvi v drugi ligi (in zato garajo) in so tudi taki, ki bo to zanje prvi tek...

Naredili smo veliko možnosti, da lahko sami izbirate:
- proga (6, 10, 15km),
- čas treninga ( moj prvi tek, začetniki, stari)
- plačilo (osnovni paket, paket plus in paket ultra plus)
- z busom vas gratis peljemo na štart
- štart, proga in cilj bodo pripravljeni, ušminkani, najlepši in najboljši
- dogovorili smo se za lepo sončno vreme z ravno prav vetriča in vlage, da bo tek prijeten
- proge smo speglali, da je sama ravnica
- kuharjem smo naročili, da skuhajo dobre bobiće
in vse to samo zato, da se boste vi in mi imeli MEGA na našem koncu!!! Z nobeno stvarjo (svobodo izbire) pa vas nismo želeli spravljati v dileme 8)

Zagotavljam vam, da bo v nedeljo žurka, ki si jo boste sami (kot vedno) zrežirali. Zato pridi, ker prijatelji so že prijavljeni in se že ogrevajo za štart.

Kdor pa ima še kašno dilemo glede dolžine proge ali stari/mladi mu priporočam naj se prijavi na pohod...pa ga bo že prijelo, da bi tekel, ker vam zagotavljam, da takih prog ni nikjer na svetu!!!!!!!

www.skid.si

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA