Zdravo!
Zna se zgoditi da me bo pot zanesla v vaše kraje, kjer bom z zadovoljstvom odtekel enega od vaših tekov. Kot kaže v zelo prijetni družbi 35 deklet.
LP BO-JAN
Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons
tae napisal/-a:Načeloma velja poštenost vsakega posameznika, ker tekmuješ sam s sabo. Če goljufaš, goljufaš predvsem sebe. Pa vendar me še nekaj zanima. Po katerih kriterijih naj se človek opredeli kot začetnika ali izkušenega tekača. Je to skupni čas od kdaj že tečeš, je to tempo na km, je to število tekem, ki jih imaš za sabo in še veliko vprašanj bi si lahko postavili. Lahko se namreč zgodi sledeče (teoretična predpostavka):
- nekdo npr. teče že 5 in se zato smatra za izkušenega tekača, vendar bo to njegov prvi tekmovalni tek. Teče počasi, tako kot je stalno treniral. Potem pa pride nekdo, ki se s tekom ukvarja šele 1 mesec, smatra se za začetnika, vendar se je prej ukvarjal že z drugimi vzdržljivostnimi športi. Na tekmi raztura in prehiti prej omenjenega izkušenega tekača. Kaj zdaj ?
Ni nujno da je tekač začetnik počasnejši od izkušenega tekača, zato je po mojem zelo težko razvrsčati v katero skupino spadaš. Zdaj je vprašanje ali želiš biti najboljši med najslabšimi ali najslabši med najboljšimi. Idealno je sicer, če si najboljši med najboljšimi, kar pa je žal rezervirano le za peščico izbrancev.
Čeprav je do takrat še daleč, se bom verjetno udeležil tega teka, ker imam zelo rad Primorsko in morski zrak. Prijavil se bom na 10 km med tekače (po eni strani bi se raje med začetnike, ampak ne, nisem več začetnik). Naj prevlada poštenost do samega sebe.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA