prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mirc1
Prosim za kakšen predlog tekaških očal.Mnenja,izkušnje,katero znamko bi bilo najbolje vzeti.
Uporabniški avatar
 MihaPR
A rabiš z dioptrijo ali brez?
Uporabniški avatar
 mirc1
brez
Uporabniški avatar
 Damijan
Si si že postavil cca. budžet? Stvar bo potem nekoliko lažja. Te zadevce namreč utegnejo krepko denarnico spraznit, zlahka 100 EUR+.

Drugi kriteriji: da so ti prav... Nikakor ne smejo lesti po nosu navzdol, ker ko si prešvican, bodo še prej spolzela. Po drugi strani naj se ti ne oprijemajo ušes preveč na tesno. Pa da niso pretežka - OK, to niti ne bo tako težko. Če se res izdatno potiš, potem se zavedaj, da bo sol slej kot prej na očalih in šipce so na to zadevo občutljive. Zato je fajn kakšna varianta očal, ki omogoča menjavo leč. Ta lastnost je fajn tudi, če želiš oči zaščititi tudi takrat, ko ni ravno sonca, je pa v zraku - npr. veliko mrčesa, ali pa je svetloba difuzna. Govorim o kakšnih oranžnih, antifog lečah. Pa da so uporabna še za kak drug šport, recimo bicikl, smučanje, šminkiranje... karkoli.

Tako približno sem se jaz spraševal pred cca. 4 leti in prišel do Adidasovih Evil Eye. Ustreza vsem gornjim kriterijem, dajo se popolnoma razstavit, dodajam pa še tole, kar sem že enkrat napisal:
"Čeprav sem jih enkrat sesul že na smučanju (grd padec, očala so šla na vseh svojih 5 al kolk kosov, vendar sem jih takoj sestavil) in potem še enkrat poleg fuzbalskega igrišča (je f-balska žoga po njih usssssekala). Hočem rečt - druga očala bi v obeh primerih šla v maloro, tale pa v najslabšem primeru zahtevajo nov rezervni del."

Cena pa me stimulira, da na njih pazim bolj, kot sem na katerakoli pred njimi.

Nekje sem o njih prebral tole: "Imajo pa napako - popačijo obraz... ko slišiš za ceno."

Glej te in ostale modele na http://www.adidas.com/eyewear/homesite/index.asp

Ena boljših cen: http://www.udobnoposvetu.si/?page_id=73
Verjamem pa, da se da zdilat še nižje...
Uporabniški avatar
 brankos
No sem že hotel napisat hvalnico adidasovim evil eye, pa jo je že Damijan. Tudi jaz toplo priporočam, funkiconalne, dober dizajn, primerna za tek, bicikel, hribe ....! edina slaba stran (če je to) je cena, a se splača na daljši rok ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Sam imam trenutno od NorthSails. Problem je seveda, ker imam dioptrijo.
So superca, vendar ne omomgočajo menjave leč, kar bi mi prav prišlo ob nočnih tekih ali ob oblačnem vremenu.
Tako, da bi se načeloma pridružil zgornjim dvem mnenjem (problem je s tem, da so z nastavkom za dioptrijo in lečami tele EvilEye drage kot hudič)
Uporabniški avatar
 mirc1
ej sam res niso pocen sam če tako pravte da se splača,bo treba reskirat pa probat.sej pravjo dost dnara dost muske.A mogoče kdo ve kje bi v sloveniji prodajal take očala,tako v trgovini ,ne preko neta.
Uporabniški avatar
 Sebi
Tudi jaz sem nabavila Adidasova očala. Šla v optiko in sprobala modele in različne leče. Potem pa model naročila pri http://www.udobnoposvetu.si/?page_id=73 (ker res daleč najboljša cena).
Uporabniški avatar
 perpetruum
mirc1 napisal/-a:ej sam res niso pocen sam če tako pravte da se splača,bo treba reskirat pa probat.sej pravjo dost dnara dost muske.A mogoče kdo ve kje bi v sloveniji prodajal take očala,tako v trgovini ,ne preko neta.

adidasova očala sem v LJ kupil pri Baronu (nasproti gostilne Lovec na Rimski cesti...ali je to že Trg MDB?)....

samo ceme so pa blazne!!! mislim, da imajo optiki najbolj divje marže na sveru!!!...sem slišal, da se da očala res ceneje dobiti na netu....

pp
Uporabniški avatar
 Damijan
mirc1 napisal/-a:ej sam res niso pocen sam če tako pravte da se splača,bo treba reskirat pa probat.sej pravjo dost dnara dost muske.A mogoče kdo ve kje bi v sloveniji prodajal take očala,tako v trgovini ,ne preko neta.

V Sl. Bistrici jih skoraj gotovo ima Optika Horvat. Sicer pa menda Hervis?
Poskusi na 02 8182 434, še bolje pa 041 722 153 - Rene.
Za gotovino gotovo lahko dobiš kak popust.
 Ojster
Damijan,

Hvala za omembo moje spletne strani.

Kar se očal tiče, mislim da jih imajo v vsaki bolje založeni optiki, saj so Adidas očala zelo priljubljena. Res pa je, da so cene precej visoke... zato vsak popust prav pride ;)

Pri Adidasu je možno naročiti vsak posamezni del očal in bolj ali manj je vse na zalogi. Tudi možnost menjavanja stekel je izredno dobrodošla pa seveda optični vstavki za nas, ki ne moremo brez očal...

Lep pozdrav,
Peter
Nazadnje spremenil Ojster, dne 13 Mar 2007, 10:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Priporočam adidasov model evil eye pro. To je najboljše kar sem do sedaj uporabljal za tek in kolo. Do sedaj sem kupil že tri modele in praktično nimam nobenih pripomb. Je pa res, da so ta očala precej draga.

Nazadnje sem kupoval v Kamniku, v trgovini 3S ŠPORT. Mislim, da bi se dalo zmenit za kakšen poust http://www.3s-sport.com/.

MatjazV
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Jest sem si že pred leti nabavil tudi Adidasov model ''Gazele'', ki se zelo dobro obnese, problem imam le s tem, da se mi sčasoma razširijo in mi potem lezejo dol... To sem sicer rešil z naglavnim trakom, ki očala lepo drži na mestu... :wink:
Uporabniški avatar
 matej712
Za tek običajno ne uporabljam očal (tečem zvečer/prepočasi - ustrezno obkroži :lol: ).
Za bicikel/hribe/šminkiranje uporabljam tele, bele barve, 3 pari leč (temne z modrim reflektivnim premazom, oranžne, prozorne).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA