Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

kovit
bobr napisal/-a:Naj bi bil isti: http://www.sport-sezana.com/maraton2005/zemljevid.asp

Ja tale zemlevid je bolj tako tako.Sam grem na 8km in bi rad vedu tocno razdaljo, ki bi jo bilo brez problema ugotovit na Google earth(dobra locljivost posnetka okoli Sežane) pa se na žalost zgubim v vasi Orlek :cry: ; če je slucajno kaksen ki tocno ve po katerih ulicah in stezah se tece.
Lep dan Tomaž
Uporabniški avatar
 Sončka
Evo, tudi jaz se vam pridružujem. Sončka.
 kovit
Vlajko napisal/-a:Malo grdo pa na brzino sem sčaral, ampak za silo bo :arrow: skozi vas Orlek poteka trasa nekako takole:

http://www.tekaskiforum.net/galerija2/a ... /orlek.JPG

Najlepsa hvala za skico.
moja namerjena razdalja 7537 metrov(podatki o razdaljah na programu earth preizkuseno drzijo do metra), tko da ne boste mislili kako hitro boste pretekli 8 km :).
 ton
7500? KUL!
Vem, da je bil jeseni moj čas rahlo predober za 8.000, povsem sem bil zadovoljen, tudi če je bilo 7.000, takole na sredi pa - juhej! Če še 21ka takole šiba, bom kar težko strpel telih 12 dni.
Uporabniški avatar
 si05400
Google earth ne upošteva klancev. Se pravi, da je razlika v klancih in premakljivem štartu.

LP Andrej
Uporabniški avatar
 MihaPR
Čisto odvisno od dviga in spusta na dolžino razdalje.
Uporabniški avatar
 perpetruum
MihaPR napisal/-a:Čisto odvisno od dviga in spusta na dolžino razdalje.

...še tako hud klanec (v katerega se še hodi ali teče in ne pleza)...ne podaljša razdalje za več kot 1%... :roll:
...to bi blo pa ene 80m , a ne?
Uporabniški avatar
 perpetruum
...no mogoče sem tole malo na pamet napisal...bi bilo potrebno izračunat, ampak se mi zdi, da so klančki pri tekaških razdaljah zanemarljivi....jih je pa hudičev teško pretečt...to pa drži kot pribito!
Uporabniški avatar
 matej712
imaš prav - pri 10% klancu je klanec dolg 100.5 metra, horizontalna projekcija pa 100 metrov. Pri računanju (merjenju) razdalj s pomočjo spletnih aerofotografij (NVatlas, GooglEarth..) so večji problem ovinki ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
perpetum, ravno to sem hotel povedati.
Se strinjam, ovinki znajo bit problem, to vedo tisti, ki so kdaj tekli v Palmanovi.
Uporabniški avatar
 Staša
Snežinka, a še velja za osem počasnih?

Jaz grem danes prvič po mesecu dni bolniške spet tekat. :?
Uporabniški avatar
 Tatjana
Če bo vremenska napoved držala, bo super.
Mi bomo združili maraton z izletom in kosilom za materinski dan ;)
Uporabniški avatar
 Vlajko
Glede dolgoročne vremenske napovedi bi želel, da se oglasi tudi forumovec Vreme, eden od aktivnejših članov na tem vremenskem spletnem forumu(lahko ga uporabljajo le prijavljeni člani), saj se tam zadnje dni govori le še o potencialni možnosti, da nas bo prihodnji teden dobesedno zasul sneg. :shock: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA