prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Jst
Torej iščem kako pametno uro, ki omogoča štopanje vmesnih časov, intervale, ... brez monitorja srčnega utripa. Vem da obstajajo(Nike, Timex, Adidas...) pa nevem kje bi lahko kako dobil.
Sem malo spraševal naokoli pa mi je v Nike Shopu prodajalec rekel, da je kaki 2 sezoni nazaj prodajal nek urar v Ljubljani Nike ure, zdej pa da bi rabil v tujino it pogledat.

Torej vesel bi bil kakih informacij kje iskat tako uro(posebej za adidas, se mi dopadejo).

Hvala pa lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 želva
Jest sm dons kupu eno timex ironman z 8 lap time. Cena je bla 15 eur!!
So me pa opzoril da je stara zaloga in bo baterija kmal za zamenat. Mislem, da je to uvažala emona obala, pa je šla v franže, pa zdaj razprodajajo staro zalogo., sicer pa firma ni tko slaba. Kupu sm v kompas shop. Sicer mogoče to ni to, amapk če laufaš intervale daljše od km bi pa mogoče šlo. Je pa napol zastonj
LP
Uporabniški avatar
 tae
Zdaj ne vem ali si navezan na določeno blagovno znamko, ali ti je pomembna le funkcionalnost. Omenjaš štopanje vmesnih časov in intervalov. Te funkcije ima že skoraj vsak mobitel, vsaka štoparica (ročna). Drugače je pa ena ura od firme Energetics, kateri so sicer bolj specializirani za fitness, ki je v letu 2006 stala cca 10.000,00 SIT.
 Jst
Sicer nevem kako je z drugimi mobiteli ampak moj ima samo navadno štoparico, pa tudi če bi znal vse potrebno ne mislim okol tečt z mobitelom. Ko tečem je mobitel lepo daleč stran od mene.
Timexe sem iskal pa nikjer nič pametnega našel. Bom pa pogledal še za uni Energetcs, če kje najdem. Vsi samo polarje in suuntote prodajajo.
Uporabniški avatar
 iverson
Energetics imajo v Intersportu učeraj sem jih videl. To je v Ljubljani tam nasproti Maxi-ja. Pri blagajni jih imajo.
Uporabniški avatar
 tae
Jst napisal/-a:Sicer nevem kako je z drugimi mobiteli ampak moj ima samo navadno štoparico, pa tudi če bi znal vse potrebno ne mislim okol tečt z mobitelom. Ko tečem je mobitel lepo daleč stran od mene.
Timexe sem iskal pa nikjer nič pametnega našel. Bom pa pogledal še za uni Energetcs, če kje najdem. Vsi samo polarje in suuntote prodajajo.

Moj mobitel ima odštevalnik časa z alarmom, štoparico z 9 vmesnimi časi. Dejansko sem včasih tekel okoli z mobitelom, pa ne zaradi samega telefoniranja, ampak dejansko zaradi štopanja, ker takrat še nisem imel ure. Sem pa verjetno res eden redkih, ki je to prakticiral. Sedaj ga še vedno uporabljam na daljših tekih brez družbe za poslušanje muzke.
Uporabniški avatar
 iverson
To tudi jaz delam, dokler ne zberem denarja za Polarja :D. Do takrat pa bo dober telefon čeprav me včasih malo moti ampak se navadiš!
Uporabniški avatar
 Athena89
js mam casio - ima 60 krogov spomina, kupljena je pa pri urarju...
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz uporabljam mobitel ker ima vibra alarm., tako me opozarja s tresenjem, ne s piski. Ali ima tudi kakšna ura to, ker mi je res hecno okrog tečt z mobijem v pesti...
 Jst
Sem šel za foro pogledat v mobitel, da nima slučajno tudi moj teh funkcij, ker se prej nisem nikoli poglabljal v to, pa sem ugotovil, da niti navadne štoparice nimam na mobitelu. Mogoče bi šlo s kako java aplikacijo, ampak je nerodno, ker je preklopni telefon.

@Wega:
http://www.casio-europe.com/euro/watch/ ... -100-1ver/
Tale ura ima to kar iščeš, nima pa vmesnih časov. Dobi se jo v Stan Time-u v hali A v BTC-ju. Ceno sem pa pozabil.
 Urban80
Priblizno pol leta nazaj sem dobil uro Energetics (izvedba Marathon) z merilcem pulza. Na zacetku fajn, cist sem postal odvisen od njegove uporabe, tek brez tega je se kr dolgocajten.

Tezava je pa v tem, ker mi zadnje case nikakor ne uspe doseci, da bi mi normalno pulz zaznavalo. Saj se zgodi, da mi tudi po dobro uro v redu meri, samo je zelo redko. ponavadi mi samo fiksira vrednost na kaksnih nerazumljivih 188 in veselo drzi uro in vec :shock: Ali mi pa kaze da sem klinicno mrtev :?

Sem zamenjal baterijo na oddajniku, poskusal premikati pas gor dol, levo desno, ... Je pa res, da je v navodilih malce cudno prikazano kam ga sploh pritrditi, ampak pomojem kaj dosti itak nimam za carat (srce imam pac samo eno in za tega vec ali manj vem kje ga cutim). Mi lahko kdo pove kam si ga pritisnem?

Question:
- sem res tolk nesposoben pritrditi pas na pravo mesto?
- je mogoce z uro kaj narobe (je imel kdo podobne tezave)? Je sirina ploscice oddajnika presiroka?
- bi moral s cim zadevo namazati pred uporabo (svic je drugace my middle name)?

Speek freely! Hvala za pomoc!

LP
Uporabniški avatar
 Vreme
Sam odajnik ponavadim pred tekom kar zmočim s slino (lahko seveda tudi z vodo), poskusi če ti to pomaga. Drugače pa je lahko res kaj narobe z odajnikom. Pri sami nasavitvi pasa pa res ne moreš kaj dosti mimo vsekat!
 trdi
Aja, če koga zanima še vedno vprašanje iz te teme. Nabavil sem pred enim tednom Adidasovo Climacool v BTC-ju in sem zelo zadovoljen. 100 vmesnih časov, 30 intervalov, vse lepo shranjuje. 74 evrov, tkole zgleda, samo da je barvno precej bolj usklajena (sivo modro je vse, vključno z gumbi):
Slika
Uporabniški avatar
 Wega
Dobi se tudi gel, zelo pomaga. Sicer pa mislim, da je pravilna namestitev kar na sredi in ne, da je odebeljeni del nad srcem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA