Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 jcerni
šš
Nazadnje spremenil jcerni, dne 05 Jan 2007, 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 softi
Oj!
Tale Strahinjska pot je res fletna! Danes tekaško preizkušeno in zeloo toplo priporočam!
Teren je ravno prav razgiban, če je lepo vreme so krasni pogledi na bližnje hribčke in Hribe. Sicer na poti še kakšna zelena pika al pa puščica ne bi bile odveč, sploh tam, kjer jih je nekam malo (mogoče sem jih pa spregledala...).
Drugače pa v bolj deževnih dneh dobiš ekstra bonus za pridnost - kakšno kilsko blatno utež na noge, ki jo potem vlečeš kar dober del poti, pa še mal jo nadgrajuješ :wink: .

En velik :clap: za tiste, ki so to progo označli. Čim več takih!

Lp
N.
Uporabniški avatar
 jcerni
uu
Nazadnje spremenil jcerni, dne 05 Jan 2007, 22:57, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 softi
Glede na to, da sem mestno ljubljansko dete :wink: , sem imela res en mejčken orientacijskih težav. Zato natančen čas težko povem, ker sem nardila sigurno ene 15 km, moje orientacijske sposobnosti so dvomljive, pa še pikic je občasno zmanjkal, potem sem šla pa do tazadnje, ki je pa nisem najdla :roll: in tako naprej ene parkrat....Malo pod dve uri (večinoma počasnejši tek).
Ampak je pa v tem vašem gozdu res veliko enih potk in mimo grede zaviješ v napačno smer, vmes ko uživaš v res dobrih gozdnih vibracijah, zraven pa še študiraš v katerem grmu tiči medved :D.

Blatne uteži so pa čisto ok, spada zraven. Čist iz laufanja po hosti pa ja ne moreš prit! No vsaj jst ne....

Res fajn začetek leta!

N.

p.s. A je na vašem koncu še kakšna podobna proga? Sem vidla vmes napis Trim Kriva jelka(smreka) - kolk je pa to dolgo?
 boki
Ogledal sem si stran http://lebinca.com/nordijska-hoja in moram reči, da je pot lepo opisana. Imam pa vprašanje. Ali ima kdo mogoče to pot shranjeno v Forerunnerju 305 in jo lahko objavi na netu oz. v katalogu tekaških poti.
Uporabniški avatar
 jcerni
Spodaj je šolska tehnika nordijske hoje.
Slika

Več...
Nazadnje spremenil jcerni, dne 09 Apr 2007, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 jcerni
Na spletnem naslovu: http://www.nordicfitnessworld.info si lahko naročite zanimiv DVD World of Nordic Fitness in 7 Steps. DVD na kvaliteten način prikazuje naslednje teme:
Nordic walking, Nordic Inline skating, Nordic Winter Fitness, Nordic Fitness Travel, Nordic Fittness Education, Nordic Impressions. DVD vam pošljejo po pošti, ko ga naročite na zgornji spletni strani. Najprej dobite račun, ki ga morate plačati. V tujino lahko plačujemo kar preko e-linka. Vsaj Gorenjska banka ima v tej storitvi obrazec za nakazilo v tujino, ki ga je potrebno izpolniti in elektronsko poslati. Nato dobimo potrdilo. Osebno jim to potrdilo pokažem kar preko spletne strani. Nato pa pošljejo DVD. Krajše odlomke o nordijski hoji iz tega DVD si lahko ogledate na moji spletni strani: http://www2.arnes.si/~jcerni/hoja-nordijska/
Slika
 miharudl
Ta oblika rekreacije je vedno bolj popularna. Tudi mene zadnje čase matra da bi poizkusil. Na slednjo zimo pa zagotovo. To je super priprava za letno miganje 'rekreacijo' V kakovost treninga zagotovo govori podatek
da se nekateri vrhunski triatlonci (ironman) pripravljajo z nordisko hojo
za nek suliden povp. puls ni potrebno hodit v hribe .. in vadba lahko traja tud vec kot 5 ur ...

Na netu sem najdel članek večera:

6. Datum objave: 1.2.2007, avtor: SONJA PLOJ, stran: MARIBOR (21) - edicija: Večer
S palicami tudi po asfaltu
Privržencev nordijske hoje je tudi v Mariboru vse več - zdravniki radi rečejo, da bi imeli veliko manj dela, če bi ljudje vsak dan prehodili deset kilometrov
Zelo presenečen je bil prvo januarsko soboto profesor Športne vzgoje Jurij Lovše, ko se se je v sončnem, skoraj pomladanskem jutru v bližini železniške postaje zbralo kar 30 takih, ki so želeli preizkusiti, kako bi se znašli pri hoji s palicami, marsikje že zelo popularni nordijski hoji...
(znakov: 3346)

Nato pa stran :http://www.zz-drlovse.si/ssola.htm

Športna šola pod okriljem Dr. Lovše
za izvedbo skrbi Jurij Lovse (diplom. difovec) in ne dolgo nazaj odličen
tekmovalec triatlona ( za vsem skupaj pa stujio njegovi starši po izobrazbi
zdravniki)

Tako da v mariboru imamo ljudi ki nam bodo pri tem znali svetovati;)

-poskrbimo za dobro vzdržljivost ter zmanjšamo možnost poškodb.. mislim da je to dober način za pripravo na maraton

rekreativci bi lahko na lažji način spoznali odziv telesa po dolgotrajnem naporu! kar bi nam prav prislo pri teku maratona ali dalsih distanc

lp,Miha
Uporabniški avatar
 jcerni
Na spletni strani Nordijska hoja si lahko ogledate nekaj krajših posnetkov različnih oblik nordijske hoje. Tehniko gibanja s palicami prikazuje eden najboljših nemških demonstratorjev nordijske hoje Harald Fichtner, ki je ustanovitelj nemške zveze za nordijsko hojo VDNOWAS. Na spletni strani http://www.vdnowas.org lahko naročite njegov najnovejši DVD Nordic Walking compact - Die nordic walking Schule. Ta DVD prikazuje zelo različne oblike gibanja s pomočjo palic od hoje, poskokov in teka.

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA