prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 gufi
Pozdravljeni!

Iščem lahek nahrbtnih za meh in nekaj manjših drobnarij, ki na hrbtu ne opleta ampak se ga dobro oprime. Uporaba predvsem na kolesu, orientacijska tekmovanja ipd.
Gledal sem Deuter Hydro EXP 6 ali 8, pa se mi zdijo kar v redu, le malo težka sta. Ima kdo izkušnje s temi nahrbtniki? Mogoče še kak primerljiv model?

LP
p.s.: Iskal sem, pa nisem našel zadovoljivih odgovorov.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

kakšno litražo pa iščeš? poleg tega je najbrž drugi dejavnik prostor v nahrbtniku ob polnem mehu, tretji pa razni žepi in mrežice,ne?

doma imam dva - starejši Nike meh in McKinnley, oba za 1,5 l, čeprav spraviš v meh kak deci več. bom popoldne pogledal in sporočil modela. z obema sem zadovoljen!
Uporabniški avatar
 stari
Imam nov nahrbtnik znamke REX z mehom 1.5 litra.Nahrbtnik pa ima 18 litrov.Ob strani ima ima žepke za bidon. meh se lahko odstrani. Ima tudi nosilec za čelado. Cena 3o €.
www.rexskiwax.com
Nazadnje spremenil stari, dne 28 Mar 2007, 10:59, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Damijan
Po srfanju na TF, pa tudi kolesarskem (bicikel.com) sem v začetku februarja nabavil Camelbak, model M.U.L.E. ( http://www.camelbak.si/slo/izd__1.php?R ... a48dc8b75b ), cena dobrih 50 EUR (cash + popust, nabavil pa tukaj www.prosurf.si ).

Preizkušen na dveh res dolgih laufih in - navdušen. Ne rabim več, ne rabim manj, brez meha uporaben tudi za evridej lajf (če ti ga ni škoda).

Matejevega predloga pa jaz ne bi upošteval, ker ti bo pri teku plastenka poskakovala ali pa vsaj neudobno sedela na hrbtu.
Uporabniški avatar
 bojanu
Za tek imava enega Deuterja hydro exp 8 in se dobro obnese. Imajo pa vse firme tudi lažje modele-z manjšim mehom in manj prostora v nahrbtniku, tako da se moraš odločiti, kaj rabiš. Pri renomiranih firmah, kot so Camelback, Deuter, vaude in podobne sicer plačaš malo več, a je kvaliteta zagotovljena. Iz meha ne kaplja ali curlja in lepo sedi na hrbtu :wink:
Uporabniški avatar
 dejc
http://www.salomonsports.com/os/

Tole je odlična izbira. :wink:
 gufi
Same flaše ne bom več nosil v nahrbtniku, ker samo skače gor in dol. Treba bo malo po trgovinah vsaj deuterja in mulo od camelbaka pogledat. Raje dam nekaj več in imam za dlje časa. Z deuterjem sem do sedaj zelo zadovoljen - imam nahrbtnik za v gore.

Hvala za nasvete
 rožca
Jaz imam tudi tak nahrbtnik z mehom, ampak ga ne uporabljam, ker ima tista voda fuj fej okus po plastiki! :S

A pri vas, ki imate tudi tak ruzak, je ok okus? No, ga sploh ni??? Al je kakšen trik, kako se ga znebiti? :wink:
Uporabniški avatar
 T1
Ja, takle nahrbtnik je res krasna stvar. Je pa pri meni en problem. Ko hočem piti, s tem sistemom (ustnik) ne morem hitro in enostavno priti do tiste vode. Zato sem zadevo na koncu odrezal proč in vstavil specialen zamašek (mehak pokrovček od kemičnega svinčnika). Ko sem močno zadihan in utrujen, mi pretok direktno iz cevi komaj zadostuje.
Uporabniški avatar
 Damijan
Sicer sem doslje vedno tankal kr fajn razredčen Isostar, a se mi zdi, da je imela vsebina moje MULE nevtralen okus.
Uporabniški avatar
 mirc1
kako pa je z naramnicami a te kej ožulijo?
Uporabniški avatar
 Damijan
Mene niso, MULO lahko za/odteguješ na vseh možnih mestih (dolžina naramnic, lahko jo nosiš na bokih, jo prikleneš še preko prsi, torej - standard), je pa res , da sem laufal pozimi, vsaj dve plasti oblačil... Ne vem, kako bo, ko bo topleje, ko bom imel le plastično (drifit) tekaško majico...
Uporabniški avatar
 katka
sprobala marsikaj, tudi kamelo, vmes pa postala suckerca za deuterjevimi iznajdki; trije ruzaki, kup drobnarij.
in speedlite je kratkomalo fantastična kombinacija forme & funkcije. moj je oranžen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA