Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

LP

Pa bom jaz prvi!

Po vseh dogovorih smo se trije: Tae (Miha), Zlatko (nima še nicka, bo pa kmalu) in jaz odpeljali Grazu naproti. Ob kavici smo skovali taktiko, ki je bila zelo pomembna zaradi dejstva, da je bil to njuna prva polovička, Zlatkov celo prvi uradni tek.

Prijava, preoblačenje, dež, štart, vse super. Sam tek je bil po pričakovanjih in zastavljenih ciljih. Vsekakor pa je bila super družba. Moram reči, da sem z Mihom in Zlatkom kar užival. Ugotovili smo, da poznamo iste ljudi,...

Skratka tek in organizacija na visokem nivoju, sami superlativi- priporočamo.

Rezultati http://www.pentek-timing.at/results/2007/10346-01.pdf

Pa naj še kompanjona kaj povesta!

Tadej
Uporabniški avatar
 GTA
Na hitro še javljanje iz baze AK Stražišče (obširnejše poročilo RR Muha sledi-vsaj upam):
Malo dežja na začetku, par km makedama, podhodi, mostički, stopnice, obrati 180 stop... ni prav neka proga...no ja, kaj bi jamral... lep uvod v tekaško sezono, odlični rezultati vseh članov AK Stražišče - 4x pb in 1x deuce, malce težav z mes. perilom našega navidnejšega člana, Ironmana Zafi in Ivo odlična, Šamac odlično 5(prvič v ž. pretekel 21km nasploh pa koj pod 2 uri)!!!
 zlatan
Tadej, moram reči, da je bila današnja izkušnja čudovit uvod v novo poglavje mojega teka: družabno, za razliko od dosedanjega samotarskega. Moje izkušnje so skromne, ampak danes sem se imel super in se veselim naslednje sorodne prilike. Ko sva se kasneje z Mihom naklepetala, sem se vrnil domov in sva šla še s Petro tečt za slabo urico. Zelo sem ji hvalil vajino družbo, da bosta vedela in vama bo lahko rasel špeh. Lepo bodita in vsi ostali tudi.

Zlatan
Uporabniški avatar
 tae
Zlatko, vesel sem, da si se skorajžil in postal del nas tudi uradno.

Jaz se bom malo bolj razpisal.

Tadeju še enkrat hvala za prevoz, orientacijsko vodenje po Grazu in pa seveda dobro družbo. Oba z Zlatkom sta zelo zanimiva človeka in rad bi še kdaj potoval in športno udejstvoval z vama.

Pred samim opisom teka moram omeniti, da je Tadej včeraj na smučeh pretekel 50 km in mu je bil ta tek le regeneracijski. Svaka čast.

Žal mi je, ker nisem spoznal GTA-ja in ostalih članov AK Stražišče. Glede na to, da smo bili v drugi državi bi lahko skupaj zastopali barve Slovenije. No, pa drugič.

Drugače sem pa danes vstal že 5:00, se odpeljal do Maribora, kjer sta me počakala Zlatko in Tadej, nato pa smo šli z enim avtom dalje do Avstrije. Med potjo je že začelo deževati, kar ni bil ravno najboljši znak. Vendar sem pa že ob prevzemu štartnih številk videl, da je to dobro organiziran tek. Namreč vsak je le povedal kdo je (brez identifikacije z osebnim dokumentom ali potrdilom o plačilu, kot je praksa v Sloveniji). Vsi smo bili takoj na vrsti, nikjer nobene vrste za čakat. V začetnem paketu smo dobili energetsko pijačo, polnozrnat kruh, neke tekaške revije in majico-vsakega posebej so vprašali katero velikost želi, nič v smislu: "ravno teh je zmanjkalo ali pa imamo le XXL" ipd.) Nato smo prevzeli še čipe, ki so bili pakirani v posebni kuverti z narisanimi navodili o namestitvi. Štart teka je bil ob 10h. Ker smo imeli še dovolj časa, smo hoteli še nekam skočiti na pijačo, s tem pa v Avstriji ob nedeljah nimaš ravno sreče.

Tekmovalni del: Sprva smo se sicer zmenili, da bi tekli vzporedno v pogovornem tempu, vendar sta mi onadva potem dovolila, da grem po svoje naprej. Skupaj smo začeli bolj zadaj. Bilo je prek 800 tekmovalcev. Jaz sem vedel, da se moram na začetku bolj šparati, da me ne bo na koncu zmanjkalo. Kljub temu sem na začetku z lahkoto prehiteval vse pred mano. Km oznake so bile na vsakem kilometru, kar je super za formiranje tempa. Teklo se je malo po mestu in ob reki. Zadeva me je precej spominjala na Ljubljano, tek ob Ljubljanici. Kar se tiče časov bom omenil tiste, ko sem pogledal na uro: 5km okoli 22 minut (tempo cca 4:24 min./km), 10 km okoli 43 minut (tempo cca 4:18 min./km), 14 km 1 ura in 1 minuta (tempo cca 4:21 min./km). Se pravi do 14. km sem zdržal tempo pod 4 minute in pol, potem pa me je začelo zmanjkovati. Nekje do 18. km sem se kar vlekel po cesti in veliko tekmovalcev me je prav tu prehitelo. Komaj sem čakal naslednjo okrepčevalnico. (na vseh okrepčevalnicah je bila na izbiro navadna voda ali Isostar). Zadnje 3 km sem se pa spet našel in tekel, kot je treba. Občutek imam, da sem v teh 4-ih kilometrih krize zgubil večino prej pridobljenega. Na koncu prišel v cilj s časom 1:37:36, kar je povprečni tempo 4:38. Za prvič sem čisto zadovoljen. Na koncu smo vsi tekači prejeli medalje in še en paket s tremi pijačami in ponovno polnozrnat kruh. Organizirano je bilo tudi tuširanje in masaža.

Vsekakor je to zelo zanimiva tekaška izkušnja, pa vendar se bom vseeno raje držal krajših razdalj. Morda drugo leto šele spet kakšen polmaraton.
Uporabniški avatar
 adrian
Zdravo,

Da se oglasim še jaz. O sami organizaciji nebom veliko govoril. Tek je bil povprečno organiziran, ni bilo super, ni pa bilo tudi slabo.

Proga je precej demotivacijska, ob Muri, po makadamu, blatu, stopnicah, daleč izven mesta, brez gledalcev. Meni so bolj všeč teki po mestnih ulicah.

Edino kar je bilo super so bili vremenski pogoji. Pa še moj čas 1:52:39, tekel sem na enih 80% (v enem mesecu sem napredoval za pol ure, waw, počasi prihajam not po dolgi tekaški pavzi :P :wink: ).
 max
Pa še moj kratek opis teka!

Seveda jutrajne bujenje ob pol petih,skuham špagete jih na silo pojem,kakor že nekajkrat v tem tednu in odhod.Vožnja do avstrije je hitro minila,dobil sem kar nekaj pametnih nasvetov od bolj izkušenih tekačev zakar se zahvaljujem in mi je bilo v veliko pomoč med tekom.Ko pridemo V gradz seveda,takoj na kavo in začelo se je moje razmišljanje kako se napravim,ker je bilo za mene kar malo hladno,da bi tekel samo v kratki majici in kratkih hlačkah.Po posvetu z prijatelji si sposodim kratke hlače(moje niso imele žepkov za gele)in se odpravim na ogrevanje.

Evo,pa je štart!Začnem veliko prehitro,nakar me opozorijo,da moram malo zmanjšati tempo(hvala prijatelj)tudi ura mi pravi,da moram upočasniti... utrip,komaj spravim na 170 in začnejo se moji veliki problemi.Po drugem kilometru opazim ,da se hlačke drgnejo ob stegna.Malo me moti pa neposvečam veliko pozornosti na to,važno,da imam utrip pod 170,ostalo že bo si mislim.Po tretjem kilometru me že dodobra moti to drgnenje in stegnem roko med noge in opazim vse kravavo:NE,NE,kaj sem si moral sposoditi hlačke,osnovno napako sem naredil,toliko sem treniral sedaj bom pa moral odstopiti zaradi neke banalne stvari.Nič,nadaljujem..probam pozabiti na bolečino,gledam utrip ,ki je ok.Prav hitro sem bil na desetem kilometru,neopazim niti ene hiše niti enega tekača,samo jaz proga,ura,bolečina.Nadaljujem v enakem tempu,do 18km,spet roko stegnem vse kravavo,pospešim na ful(nasvet prijatelja).Prav kamlu je cilj.Bravo uspelo mi je.Zadal sem si,da pretečem pod 1:40:00.Parkat zajamem zrak,da si malo odpočijem in takoj grem gledati,kako so moja stegna.Menstruacija,vse krvavo:)...ljudje okoli mene samo kimajo in me začudeno gledajo.Takoj poiščem prvo pomoč,da me oskrbijo,našpricajo,povijejo.Seveda vsa bolečina me je takoj minila ob misli na pivo.Dva spijemo v šotoru nekaj malega pojemo in gremo proti sloveniji.
Seveda me čaka kar nekaj bolniške:)

lp[/img]
Še moje videnje tekme v Grazu. Oglašam se predvsem zaradi Maxovega poročila. Že tam nekje na 7, 8 kilometra sem videl tega fanta. nekaj časa sem tekel za njim in takoj opazil, da ima čisto krvave hlačke. Hotel sem ga opomniti, vendar je moje znanje nemščine tako borno, da sem se raje vzdržal. Tudi ko sem ga prehitel, mi ni šlo iz glave od kje so lahko hlačke tako krvave. ali je padel ali se mu je zgodilo kaj drugega. Skratka odtekel sem mimo njega, saj se mi je zdelo, da je samo še vprašanje metrov kdaj bo odstopil. Vendar pa je nekje na 18 km znova pritekel mimo mene. Spraševal sem se od kje mu taka moč, vzdržljivost, želja po prihodu skozi cilj, saj je pred njim še veliko tekem. Toda pokazal je predvsem veliko odločenost, da pride skozi cilj, kljub poškodbam. Videlo se je, da je fant izredno pripravljen, da je bil sposoben doseči veliko boljši rezultat, toda kljub temu mu je bilo pomembno priti skozi cilj , pa čeprav z veliko slabšim rezultatom. Vredno vseh pohval. Na cilju pa sem fanta videl zraven GTA (navidezno ga poznam z mnogih tekem iz Slovenije in tujine) in zavedel sem se, da je pogumnež pravzaprav Slovenec. Hotel sem do njega, da bi mu dal vsaj roko, pa tudi GTA-ju, ki je dosegel naravnost fantastične rezultate v zadnjih letih, vendar so mladeniča odpeljali v ambulanto. Zatorej Max, vse čestitke z moje strani, predvsem za pogumnost, požrtvovalnost in upam, da se kdaj srečava.
Uporabniški avatar
 tae
ero, hvala za čestitke (vidim se v besedah prve polovičke). Sem pa opazil tu na forumu, da se dolgoprogaše veliko bolj spoštuje, kot ostale.
Uporabniški avatar
 Damijan
Tae, dobro si odlaufal, brez skrbi - smo že včeraj spremljali tvoj rezultat (a te ni nič cukalo?!). Odlično.

Tudi Maxu kapu dol za borbo! Najprej mi ni bilo nič jasno, o kakem perilu piše GTA...

In seveda vsem ostalim... ne-ultrašem!
Uporabniški avatar
 tae
Damijan, kolcalo se mi sicer ni, sem se pa spomnil nate, ko sem se peljal mimo izvoza za Slovensko bistrico. Časa sem imel sicer dovolj, da bi se oglasil pri tebi, vendar mi je bilo nerodno, ker nisem imel nič zate in za tvojo družino. Saj veš, da je nerodno nekam priti praznih rok.

Me pa pozitivno preseneča, da vas (ne vikam te) je zanimal moj rezultat.
Uporabniški avatar
 Damijan
... ko pa se je toliko govorilo "prvega ne pozabiš nikoli"...
Pa še na "našem" terenu.

PS - drugič pa samo desni blinker in nogo z gasa!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA