vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

gerberaa
Sem čisto frišna tekačica. V bistvu si moram superge še nabavit. V Tomas Sport nameravam it na tisto testiranje :lauf: , da bom kupila ta prave.Imam platfus, eno krajšo nogo za 1,5cm in temu primerno ukrivljeno hrbtenico (skolioza) Zanima me strokovno mnenje oz., če ima kdo podoben problem. Kakšne težave lahko zaradi tega pričakujem ali ni panike? Kaj pa na dolge proge? V mislih imam asfalt in makadam. Hvala za vse vaše komentarje!
 ton
To je pa po mojem vprašanje za ortopeda - v idealnih okoliščinah za ortopeda, ki teče.
Uporabniški avatar
 Z*
Ečo je pred kratkim tole napisal:
Ugotovitve pri fizioterapevtu Fuchsu pa so: Namen njegovega pregleda je bil ugotoviti vzrok vnetja mišice. Vzrok je v tem da zvračam levo nogo navznoter precej bolj kot desno. Zaradi tega je s časoma prišlo do zamikanja medenice in do posedanja razmika v kolčnem sklepu. Kar je privedlo do tega da imam levo nogo skoraj 1 cm krajšo kot desno in pri teku na 4 km to pomeni cca 4 tone večja obremenitev na levo nogo kot na desno. Zaradi tega je prišlo do vnetja mišice. Stvar se da z ustreznimi metodami naravnati nazaj. To zgleda tako, da te položi na masažno mizo v točno določen položaj in potem z sunkovitim potegom postavi sklepe in medenico v pravilen položaj. Občutek je malo neugoden ampak ne boli. In dejansko sem takoj začutil spremembo. Že pri samem potegu se mi je zdelo, da mi je res premaknil medenico in kolke. Terapijo bo še enkrat ponovil in pokazal mi je dve vaji za razgibavanje medenice in kolkov, ter mi svetoval naj se zgalsim pri ortopedu, ki ima računalniško skeniranje podplatov pri obremenitvi in mi na podlagi tega izdela vložke za tekaške copate. Svetoval mi je da dr. šabanova v ortopediji 1989 d.o.o.

Bi bilo pametno razmisliti v tej smeri ... :roll:
Uporabniški avatar
 EčO
Neni je fizioterapevt ob podobnih, samo blažjih težavah, svetoval da se obrnem na "Ortopedijo 1989" Dr. Sašo Šabanov. V njihovi ordinaciji te računalniško premerijo in ti na podlagi tega izdelajo tebi primerne vložke za v copate.
Uporabniški avatar
 EčO
Tel št. Ortopedije 1989 pa je 01 434 04 77

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA