prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Lep pozdrav, sem nov na forumu.
No zdaj sem se odločil da bom spet po dolgem času začel teči. Imam 90kg in me zanima kakšne copate naj kupim, tekel bom približno pol po alsfaltu in pol po makedamu(pesek). Rad bi zaradi makedama malo bolj robustne copate samo ne preveč, rad bi da imajo copati debelejši podplat, ker sem pač malo težji. Zdaj en čas nazaj je bil test v Poletu samo sem ga zamudil, tako da si sam res ne morem nič pomagat. Predvsem bi rad kar se da vzdržljive copate, lahklo so tudi par 10€ dražji če je vredno.

Zdaj sem malo brskal po superge.si in v oči so mi padli tile modeli, kaj porečete, imajo pa vsi podobno ceno od 90-110€
Slika
Slika
Slika
Slika
Nazadnje spremenil začetnik, dne 03 Apr 2007, 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 javaman
Ob upostevanju TF-jevega 20% popusta v Tomas Sportu lahko gres s tvojo financno omejitvijo do 125€, ce pa se lahko pretegnes se za recimo dodatne 20€, pa do 150€.

Verjetno se tudi splaca it v TS na Copovo preveriti tip stopala.

Drugace pa tudi mene zanima, kaj drugi predlagajo.
 začetnik
Kar se tiče stopala mislim da imam pravilnega, vsaj kar smo se merili v osnovni šoli še, saj veste ko z mokro nogo pustiš odtis in ožji ko je odtis bolj je noga pravilna, no jaz sem vedno imel zelo pravilen odtis, je pa tega res že dolgo, zdaj sem star 24 BTW. Imam pa dokaj široko stopalo, tako da ozki copati ne pridejo v poštev.
začetnik napisal/-a: kaj porečete,

Zadnji model je definitivno odličen poletni terenec. Krosi, trava, makedam, za na asfalt pa ne. Imam ga doma, je odličen za poleti (zračenje), stabilen po terenu, samo ne po asfaltu (prehitra obraba, neoptimalno blaženje).
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 03 Apr 2007, 18:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
ce imas široko stopalo se izogibaj adidasu
 začetnik
Ja pa ta zadnji mi je ravno najbol všeč, a bi bil pretrd za alsfalt. Kaj pa tadrugi(tud oranžen) je tisti kaj marhkejši ?
 začetnik
MihaPR napisal/-a:ce imas široko stopalo se izogibaj adidasu

Katero firmo pa naj še pogledam, rebook ?

kaj pa teli, cena 120€, opis: Tekaški copat za brezpotja.GORE-TEX za zašito pred mokroto, TORSION za stabilnost in zaščito, posebna guma na podplatu za dober oprijem na mokrih in spolzkih podlagah (tudi kamenjein skale).Blaženje po celi dolžini. Zaradi konstrukcije pete primeren za vse tipe tekačev. TEŽA: 350g (42 2/3).'
Slika
Nazadnje spremenil začetnik, dne 03 Apr 2007, 18:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Ne ni pretrd, samo blaženja nima po celem podplatu, notri je neka ploščica za stabilnost, pa na asfaltu boš hitro obrabil tiste oranžne stvarce sredi podplata, ki so namenjene večji stabilnosti in so mehkejše. NO kakšen kilometer asfalta si lahko privoščiš, ker so res fine, sem zelo zadovoljen z njimi.

Če bi imel le ene tekaške copate bi bile Mizuno. So zelo vzdržljivi in za vse terene.
Uporabniški avatar
 sinisini
Začetnik, jaz sem par dni nazaj kupil NIKE PEGASUS in sem z njimi že naredil približno 60 km......in sem z njimi izredno zadovoljen :clap: :clap: :clap: :clap: enostavno prva liga.Obuj,sprobaj in kupi......

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
Uporabniški avatar
 SasoP
začetnik napisal/-a:kaj pa teli, cena 120€, opis: Tekaški copat za brezpotja.GORE-TEX za zašito pred mokroto, TORSION za stabilnost in zaščito, posebna guma na podplatu za dober oprijem na mokrih in spolzkih podlagah (tudi kamenjein skale).Blaženje po celi dolžini. Zaradi konstrukcije pete primeren za vse tipe tekačev. TEŽA: 350g (42 2/3).'
Slika

Tole je zimski copat. Preizkušeno dober, za toplejše vreme pa ni.
 začetnik
sinisini napisal/-a:Začetnik, jaz sem par dni nazaj kupil NIKE PEGASUS

Kot gledam je pegasus modelov kar nekaj, a mogoče misliš tale model
Slika

saj če bi tekel samo po alsfaltu bi takoj tele z airom vzel, zdaj mi pa povejte, če se ta air dostikrat prebode, sploh ko tečeš po makedamu(so kar ostri kamenčki), ker sem enkrat imel take z airom, saj zdržale so dolgo samo enkrat sem nekaj pohodil in je blo konec veselja potem, kaj pravite se splača.
Slika[/img]
Uporabniški avatar
 brankos
Če ti širina noge dopušča bi ti za mešane terene (asfalt, makedam, teren) predlagal Adidas Response TR - najnovejši model je 13. Jaz sem sezono in pol gulil TR X, trenutno so na vrsti XI, za gorske tekme pa sem si ta vikend nabavil model Cardrona (spodnji oranžni). Tako da vtisi o tem sledijo ;).

še povezava za TR13
http://www.trgovina-prvaliga.si/default ... 04&sub=105
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
začetnik napisal/-a:Kot gledam je pegasus modelov kar nekaj, ...

To je zagotovo pravi model za takšen teren in težo, kot navajaš. Sam uporabljam poleg Pegasusa tudi Asics npr. GEL 1100 ali GEL 1110, ki ima trenutno zelo ugodno ceno. Dobro se drži na gozdnih in makadamskih stezah.
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: lep pozdrav začetnik !

če si iz okolice Ljubljane oz. ti ni težko priti v prestolnico v nakup, potem ti priporočam da se oglasiš pri nas na Čopvi 14... (o my god, delamo sami sebi reklamo!!!no, mal jo je treba ;) )
glede tega, da imaš normalni lok, to še ne pomeni, da nimaš prisotne pronacije pri biomahaniki gibanja, zato bi bilo pri tvoji kilaži zelo dobro narediti test teka na stezi z kamero ter se potem na osnovi tega odločiti, kateri copati ti ustrezajo. saj veš, če zopet začenjaš teči, je bolje, da tečeš v tehnično pravilno izbranem copatu in se v velikem loku izogneš kaki poškodbi, kot pa da jo zaradi neprimerne obutve fašeš po butici oz. beri nogah oz. sklepih že takoj pri samem začetku. ker saj veš, začel si teči zato, da tečeš, se sprostiš in uživaš ter narediš nekaj zate..ne pa zato, da odnehaš po prvi poškodbi, ki je lahko tudi resna...

še enkrat vabljen !!!

lp TS Čopova 14

PS: ja, izbira copatov je pa tudi velika, tako da ni hudič, da najedmo pravega tvojemu načinu teka, teži ter podlagi, po kateri boš tekel :D
 začetnik
Zdaj sem se odločil da bom vzel tele:
Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA