prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 javaman
Mene pa zanima primerjava Wave Rider 10 proti Wave Creation 8 Infinity proti Asica Gel Kayano 13.

Vcerajsni odtis mokre noge na ploscicah v kopalnici mi je pokazal, da imam klasicni nevtralni podplat (spredaj najsirsi del ima 10,5 cm, peta 5,5 cm in srednji del 2,5 cm).
 Freezer
jman napisal/-a:Mene pa zanima primerjava Wave Rider 10 proti Wave Creation 8 Infinity proti Asica Gel Kayano 13.

320g / 370g / 355g v zgornjem vrstnem redu. Sicer pa Rider in Creation sta modela za nevtralne tekače, Kayano za pronatorje.

Izkušnje s Kayano XI in XII (slednji je više manje identičen kot XIII) zelo pozitivne ...

... ampak opažam, da sem vedno bolj občutljiv na težo superge in iščem lažje modele.

Kayano so odlični in v primerjavi z Mizuno Nirvana, ki sem jih uporabljal istočasno, so bili po cca. enakem številu kilometrov bistveno manj zbiti.

Ampak kot že rečeno, mi postajajo ti modeli počasi pretežki zato bi bil moj izbor takole nekako:

Mizuno Wave Inspire 3, 320g, (baje jih ni v Slo), za pronatorje
Mizuno Wave Precision 7, 290g, nevtralen (a kljub temu nudi kar nekaj opore)
Mizuno Wave Rider 10, 320g, nevtralen
Asics Gel GT-2120, 315g, za pronatorje
Asics Gel DS Trainer 12, 255g, za pronatorje (baje manj kot lanski model - nepreverjeno)

Lp.
Uporabniški avatar
 javaman
Ampak manjsa teza pomeni tudi manjso stabilnost. Koliko so potem take copate boljse za zacetnike oz. za slabse rekreativce?
 Freezer
Glej, v svojem osnovnem izboru si imel dva nevtralna modela (oba Mizuno) in en model za zmerne pronatorje (Kayano). Dodatno si navedel, da imaš nevtralen nožni lok (kar sicer ne pomeni nujno, da si tudi nevtralen tekač). Iz tega bi sklepal, da iščeš predvsem nevtralen model in ne potrebuješ neke blazne opore.

Stabilnost (beri copat za pronatorje) ni absolutno povezana s težo copata čeprav je ponavadi isti rang copata za pronatorje težji od nevtralnega.

Koliko blaženja, stabilnosti, jada, jada, jada, potrebuješ je odvisno predvsem od tebe: biomehanske učinkovitosti, teže, starosti, želja ...

Če si na zgornje ne znaš odgovoriti sam, vzemi stare copate in se zapelji v Koala Sport na Bledu ... ali pa pokliči TS2 na Čopovi v Lj. in se zmeni za test.

IMHO bi raje vzel malo manj blažene a bistveno lažje copate namesto "tadragih" Creation ali Kayano. Še boljše bi bilo, da vzameš dva para, ene nevtralne in ene support; npr. Mizuno Wave Precision 7 (nevtralni) in Asics Gel GT-2120 ali GT-1120 (support). Cenovno niti ni toliko razlike ali dva cenejša modela ali en "kao vrhunski", glede kombinacij in zmanjševanja možnosti za poškodbe, pa ogromna razlika (v prid dvema različnima paroma, da se razumemo).
 Freezer
Še tole, stabilnost se pri športnih copatih večinoma doseže z tršim medialnim delom na notranji strani podplata. Ponavadi je ta del drugačne barve, npr. večji del podplata je belkaste barve, trši del sive. Za potrebe marketinga je opremljen še s kakšnim "strokovnim" imenom ala duo-max, foot-bridge, blah, blah, blah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA