- 05 Apr 2007, 11:52
KOnec meseca (29.4.) se odvija maraton na Dunaju, sama bi se rada udelezila seveda le polmaratona (je ze tako padla lastminute odlocitev), ker se mi zdi udelezba med tako stevilcno mnozico ena izmed "highlights"ov za dozivet. Aja, med mojim enosemestrerskim bivanjem/studijem tu... Pa bi prosila za kak nasvet, saj so priprave v 2miljonskem mestu malo drugacne kot tiste v Sloveniji, kjer te gozd/hrib skoraj povsod "caka" za naslednjim vogalom...
Sicer tecem ze zadnjih 7/8let, a brez kakih tedenskih dolocitev: ko imam cas, ce ne pocnem se kaj drugega (sportnega), a najmanj enkrat na 2 tedna, ko me popade ze abstinencna kriza
Tako da recimo ob vsaki priloznosti lahko brez kakih posebnih tezav pretecem 10km, kar sicer v SLO pomeni gozdni tek (klanci prej pravilo kot izjema, ter vedno vsaj nekaj le-teh v 60-80min treningu); moje pravilo pri teku: manjkrat po vec.
SEdaj imam pa problem, ker lahko tecem le po ravnem in se to le po asvaltu, kar mi predstavlja novo izhodisce. Med vsemi zuri in studijem zadnje case tecem vsakih +- 5dni po 10-12 km (po ravnem).
Pred 2leti sem se udelezila ljubljanskega polmaratona (kjer mi je tudi slo le za preteci cilj, in ki sem ga tudi brez nevem kako dolgih priprav - a vseeno vec kot tu- na koncu pretekla brez posebnega napora v 1uri 50.)
Kaksen namig torej, kako z ze tako zelo pestrim/prepolnim urnikom v tako kratkem casu "utrdim" noge?
Hvala hvala za vsakrsen nasvet
Pa pozdrave s severne prestolnice
stesh
Sicer tecem ze zadnjih 7/8let, a brez kakih tedenskih dolocitev: ko imam cas, ce ne pocnem se kaj drugega (sportnega), a najmanj enkrat na 2 tedna, ko me popade ze abstinencna kriza

SEdaj imam pa problem, ker lahko tecem le po ravnem in se to le po asvaltu, kar mi predstavlja novo izhodisce. Med vsemi zuri in studijem zadnje case tecem vsakih +- 5dni po 10-12 km (po ravnem).
Pred 2leti sem se udelezila ljubljanskega polmaratona (kjer mi je tudi slo le za preteci cilj, in ki sem ga tudi brez nevem kako dolgih priprav - a vseeno vec kot tu- na koncu pretekla brez posebnega napora v 1uri 50.)
Kaksen namig torej, kako z ze tako zelo pestrim/prepolnim urnikom v tako kratkem casu "utrdim" noge?
Hvala hvala za vsakrsen nasvet
Pa pozdrave s severne prestolnice
stesh