Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Sem se ravno prijavil in sem videl, da bo tam nekaj starih znancev iz lanskega Berlina.
Mogoče bi bilo zanimivo, da se v tej temi malo preštejemo :idea:

Za vse, ki vas zanima, še link: http://www.vienna-marathon.com/
Še dva dni je možna predprijava po malo nižji ceni.

Drugače pa je zame zanimiv, zato ker je blizu.
Letos se da vse skupaj še malo s prazniki pokombinirat...
Uporabniški avatar
 jozet
Sam sem bil s kolegoma pred tremi leti. Organizacija je super in veliko ljudi skozi celo progo.
Če boš rabil prenočišče z zajtrkom oz. kdo drug, je za 21€ v troposteljni sobi. To je bila takrat najcenejša varianta, ki smo jo uspeli najti. Je blizu mesta kjer se dan prej prevzemajo štartne številke, v neki krščanski šoli.

http://www.delasalle.at/

lP Joze
Uporabniški avatar
 javaman
Mene firma casti. Verjetno bom sel 16km (stafeto) z moznostjo podaljsanja na 21km (baje imas dva cipa).
 Rok_E
Če koga zanima prevoz na Dunaj-maraton naj se javi.
Štart v soboto popoldne dan pred tekom.
 MIROSAN
Če je še kaj placa , se priporočam za prevoz do Dunaja na maraton.
LP Miro
 Rok_E
zdravo

Na Dunaju imamo rezervirano 8 posteljno sobo (ker je bila še edina daleč okoli-seveda za spodoben denar) za noč iz 28.4. na 29.4. 2007, če kdo rabi prenočišče naj se oglasi (proste so še štiri postelje).
Uporabniški avatar
 klatez
Evo da tole temo malo dvignemo in pričnemo stopnjevati nestrpnost.

Sem ravno malo pregledal njihovo spletno stran in tu je nekaj podatkov:
- na maraton je prijavljenih 7.004 tekačev in tekačic (limit je 8.000) - 15 Slovencev
- na polmaraton je prijavljenih 6.396 tekačev in tekačic (limit je 7.000) - 24 Slovencev
- na štafetni maraton je prijavljenih 1.745 štafet (limit je bil 1.600 štafet)
Torej nas bo vseh skupaj na startu okoli 15.000.

Mi bomo na Dunaju od petka 27.04.07 do nedelje 29.04.07 (turizem pač :wink: ). In ostali?
Uporabniški avatar
 adrian
run vienna - enjoy classic

Tale dunajski maraton, čeprav je partner berlinskega je seveda močno v senci večjega "brata". Je pa vseeno zelo lep maraton, ravna proga po centru mesta, število tekačev ravno pravšnje, gledalcev tako tako, ni kake hude gneče ob progi nekaj pa vendarle. Spotopa pa vidiš še največje dunajske znamenitosti. Na koncu pa še na WienerSchnitzel & Bier :).
Uporabniški avatar
 javaman
Zanimivo, ker se je govorilo o 24.000-ih.
Uporabniški avatar
 klatez
Verjetno se tvoja informacija o 24.000 tekačih nanaša na vse teke. Če pogledaš limite in prijavljene, bo to kar držalo (maraton 8.000, polmaraton 7.000, štafete 1.600*3=4.800, razni otroški teki 2.500+1.500+700, skupaj 24.500). Sicer pa se ne boj, ne boš tekel osamljen... :wink:

Še eno zanimivost sem opazil - vseeno nas je zgleda toliko, da bosta dve ločeni štartni mesti:

Slika

Po drugem kilometru sta dve varianti teka okoli križišča in potem se združita:

Slika
Uporabniški avatar
 IvanČ
Ja prav si opazil. Sta dve ločeni štartni mesti. Na desni strani štartajo tisti najboljši ter vsi ki tečejo do treh ur. Ti imajo startno črto nekje 300m pred ostalimi ki startajo na levi strani ceste. Vzrok pa je križišče po 2km. Sam sem lani štartal na levi strani in bil skoraj v prvi vrsti. Ni bilo nobene gneče, prerivanja. Dočim je moj prijatelj JFK imel na desni špuri veliko gužvo saj me je prehitel komaj nekje na osmem km čeprav je precej hitrejši od mene. Toplo ti priporočam, da se postaviš na levo in boš mel gužvo šele po drugem km, ko se obe skupini tekačev združita.
Uporabniški avatar
 klatez
Evo da še malo dvignem to temo! Jutri gremo mi turisti na pot. :driver:

Vremenska napoved je idealna za turizem in malo manj za tek...
Če koga zanima: http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/wien/wien/
Na maratonu se nam obeta okoli 25 stopinj, pa malce vetra bo tudi. :twisted:

Če je koga še zamikalo, mislim da se na sejmu še da prijavit za maraton (polmaraton in štafete pa ne več). :wink:
Uporabniški avatar
 javaman
Se poj mogoce gor vidimo :laola

Bom imel ali Simobil-Vodafone zeleno majico
ali pa Mobilkomovo oranzno belo (upam, da bo taksna - jo dobim sele jutri).
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
javaman napisal/-a:Se poj mogoce gor vidimo :laola
Bom imel ali Simobil-Vodafone zeleno majico
ali pa Mobilkomovo oranzno belo (upam, da bo taksna - jo dobim sele jutri).

:arrow: Drugače pa ti pocukaj za rokav pa povej, da si Forumovec. Nas v TF majčkah je lažje prepoznat. Upam, da se ne ustim preveč in bom vsaj toliko zdrav, da krenem od doma za Dunaj.
Uporabniški avatar
 IvanČ
Vsem udeležencem dunajskega maratona želim lahkoten korak, ne prevroče vreme, čim manj vetra. ZdravkoC in miroR dovolil sem si, si bom spremljati vajin tek od starta do cilja preko sms sporočil. Miro ne začni prehitro. Srečno.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA