prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Mitsu napisal/-a:Če ima kdo kakšen predlog ali nasvet glede Adidasa se priporočam, da kaj napiše, ker do zdaj še nisem tekel z njimi in me zanima če so v redu.

Sicer zaenkrat še nisem uporabnik Adidasa, ampak evo ena koristna informacija.
Drugi teden bo Adidas spet začel z akcijo 28 testnih dni za modele adistar in supernova, tako da boš lahko brez večjega rizika preizkusil model, ki te zanima.
Nazadnje spremenil klatez, dne 08 Mar 2007, 14:46, skupaj popravljeno 1 krat.
 superga
GCS sistem je sedaj ostal pri Salomon-u (včasih sta bila skupaj z Adidas-om in sta imela to tehnologijo).
Sedaj se sistem pri Adidasu imenuje FORMOTION. Ima ga ADISTAR CUSH in tuid letošnja SUPERNOVA CUSH (v zadnjem testu v Runners worldu izbran kot BEST UPDATE !).
Tangent pa je iz malo drugačne kategorije (terenec) in ima res precej manj opore okoli gležnja;
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 klatez
Superga, kakšna je razlika med modeli Adistar in Supernova?
 superga
Adistar je tehnično najvišji rang obutve in oblačil pri njih. Supernova je drug kvalitetni rang (tretji je RESPONSE).
V vseh terh rangih imajo modele za pronatorje (control) oz. supinatorje (cushion).
V vsakem rangu navzdol je nekaj manj tehnologije in cena cca. 15% nižja.
l.p.
Uporabniški avatar
 Mitsu
Sicer zaenkrat še nisem uporabnik Adidasa, ampak evo ena koristna informacija.
Drugi teden bo Adidas spet začel z akcijo 28 testnih dni za modele adistar in supernova, tako da boš lahko brez večjega rizika preizkusil model, ki te zanima.

Odlično. Bom sprobal.

V vseh terh rangih imajo modele za pronatorje (control) oz. supinatorje (cushion).

To pa nisem vedel, sem mislil da so "cushion" modeli za najboljše blaženje. Kateri modeli so pa potem priporočljivi če nisi ravno pronator ali supinator in lepo polagaš nogo nevtralno......čeprav pomoje je pravih nevtralcev malo in je najbrž vsak od nas malo supinator ali malo pronator.

Hvala za odgovore. Vidim da bom šel naslednji teden v Tomas sport, da me spet malo posnamejo in da nabavim kakšne Adidas-ke :D .
 superga
cUSHION so res modeli za najboljše blaženje; istočasno pa je to tudi model za supinacijo. Močnejša kot je supinacija bolj blažen model ja potreben.
Za klasično stopalo lahko uporabljamo vse modele. Ker pa smo seveda vsi bolj pronatorji (cca. 70%) kot supinatorji (cca. 15%) je med najbolj blaženim in nevtralnim modelom , do najbolj pronacijskega modela še cela paleta modelov.
Poleg tega ja seveda pomembna še teža tekača. Načeloma velja težji tekač , težji copati.
l.p.
superga
Uporabniški avatar
 damajanty
Glede teh superg (Adidas Control)me je že januarja prodajalc TS Čopova prosil, če bi napisala komentar. Namreč takrat sem jih kupila. Prej, ko so stali 37k, sem jih samo ogledovala, na razprodaji so bli 24k in so šli z mano.

Nimam nobenih pripomb. Z njimi tečem po asfaltu, gozdu, makadamu, vse zdržijo. Mam pronacijo, tak da tut tle pomagajo. Škoda sicer, da jih bo treba kmal zavreč. Pri meni namreč copati zdržijo 4 leta. Prejšnji Mizuno Wave Rider 8 so stari 2 leti, pa bi jih mogla že stran vreč kar se teka tiče :( .

Hvala prodajalcu, k se je bil pripravljen tolk časa z mano ukvarjat, od merjenja na tekalni stezi, do polurnega postopanja v tem modelu superg po trgovini in upanja, da bo ob naslednjem obisku cena nižja :wink: . No, sj na koncu je res bla.

Tekaški pozdrav!
Uporabniški avatar
 Mitsu
Zdej k so jih dobil v Tomas Sportu sem jih šel kupit in sem naredil par tekov z njimi in moram reči, da sem res zadovoljen. Predvsem sem opazil fenomenalno blaženje in predvsem meni boljši splošen občutek. Prej sem imel Pegasuske in Wave riderja in lahko rečem, da se v teh zaenkrat veliko bolje počutim. Bomo videli kako bo naprej, je treba še malo stestirat.
Uporabniški avatar
 Tatjana
Jaz imam po novem Supernova Cushion in so odlične :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA