prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 klatez
Letos pa nismo čakali do poletja ampak smo že včeraj tekli na Štatenberg.

Sicer smo kombinirali različne dolžine, tale na sliki je 36 km.
Trasa poteka takole: Slov. Bistrica - železniška postaja - Pretrež - Štatenberg - Kočno - žel. postaja - Črešnjevec - Slov. Bistrica

Udeleženci: Damijan, RokE in jaz.

Slika
Uporabniški avatar
 klatez
Novo nedeljsko jutro in spet smo šli...

Tokrat Damijan in jaz.
Ker sem bi včeraj popoldne na polmaratonu, sem se pridružil Damijanu malo kasneje.

Trasa, ki sva jo pretekla skupaj: Slovenska Bistrica - Pokoše - Sp. Polskava in nazaj - 19km.
Slika
Uporabniški avatar
 areh
Kaj je zdaj lokalci, grete na bistriški tek v soboto? Ki gre trasa? a je kaka tema že ofjena?
LpA
Uporabniški avatar
 Damijan
Moja malenkost ima (tudi) letos drugačne plane...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
areh napisal/-a:Kaj je zdaj lokalci, grete na bistriški tek v soboto? Ki gre trasa? a je kaka tema že ofjena?
LpA
:arrow: Ja, bo izpadlo, da bo nas od blizu najmanj? :?:
Uporabniški avatar
 Damijan
Trasa je skrajno patetična, da ne rečem bedna, prejšnja leta kot tudi letos 3 krogi po mestu. Prva polovica se rahlo vzpenja, kar morda začutiš šele pri obratu nazaj v center, ko zleti. Gledalcev malo, saj Bistrca tradicionalno ob sobotah opoldne izumre. Pa še en grenek spomin: zaradi zaprtja glavnih ulic je veliko kletvic na račun teh zapor. Ravnokar čekiral - organizator niti simpl spletne strani ne zna skup spocat...

Škoda, glede na siceršnje trase tod okoli...

Mimogrede - a se kdo spomni t.i. 1. gozdnega teka, mislim, da je bil v letu 1999, organizator pa Klub študentov? Tek skozi mlado zelenje prelepega bukovega gozda v aprilu?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Damijan napisal/-a:Trasa je skrajno patetièna, da ne reèem bedna, prejšnja leta kot tudi letos 3 krogi po mestu. Prva polovica se rahlo vzpenja, kar morda zaèutiš šele pri obratu nazaj v center, ko zleti. Gledalcev malo, saj Bistrca tradicionalno ob sobotah opoldne izumre. Pa še en grenek spomin: zaradi zaprtja glavnih ulic je veliko kletvic na raèun teh zapor. Ravnokar èekiral - organizator niti simpl spletne strani ne zna skup spocat...

Škoda, glede na siceršnje trase tod okoli...

Mimogrede - a se kdo spomni t.i. 1. gozdnega teka, mislim, da je bil v letu 1999, organizator pa Klub študentov? Tek skozi mlado zelenje prelepega bukovega gozda v aprilu?

Mene pa zanima ce je se kdo kje kaksen nostalgik za tistim maratonom ki je sel iz Bistrice do Treh Kraljev?

To je bil lep maraton pa se zlo zanimiv...

Glede na to da tukaj v okolic MB-PTuj.-Bistrica nimamo vec pravega maratona se mi kar tozi po kaksnem tovrstnem dogodku tukaj v nasih krajih da ne skacemo samo zunaj?
Uporabniški avatar
 klatez
areh napisal/-a:Kaj je zdaj lokalci, grete na bistriški tek v soboto? Ki gre trasa? a je kaka tema že ofjena?
LpA

Vse je res, kar ste napisali. Bili so lepi teki: Gozdni tek, Tek na Tri kralje, tudi na Štatenbergu je bil neki tek (mislim, da ga vojska še vedno fura)...

Trenutno pa je ta tek edino, kar imamo. Če bomo takšni, potem še tega več dolgo ne bo. Ne jočimo za tistim, kar nimamo ampak cenimo to kar imamo!

Priznam tudi, da sem sam kot lokalec šele lani bil prvič na tem teku. Prva tri leta je bil terminsko prej in ni "pasal" v moj plan. Sem pa se odločil, da se bom v prihodnje tega teka udeleževal, če bom doma in bom sposoben teči.

Je pa res organizator očitno malo bolj "lesen". Vsaj kar se interneta tiče. Nič, evo bom zdaj odprl najavo z copy-paste razpisa, ki sem ga prejel po e-mailu kakšnih 25 krat...
Nazadnje spremenil klatez, dne 10 Apr 2007, 23:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Damijan
@ Snežni: Eeeem, mislim, da vem, o čem govoriš... Spominm se ravno enega zadnjih, moral pa je biti tam nekje okoli leta 1990-2. Zraven tekacev smo v vrsti staratli se kolesarji, vem, da je bil start pred gradom, in spomnim se še, da je prvi tekac priso kar malo za mano, tj. cca dobro uro. Ne vem pa točno, kje je šla trasa. Bi moral kakega starega mačka vprašat.

No, zgoraj sem mislil tudi na kako tako, gorsko-tekaško varianto. Skozi Vintgar na 3K. slabih 1000 m vzpona, edinstven teren - dokaj široka pot, potok, pa potem čez travnike mimo kmetij, nazadnje pa še ciljni finiš do doma. Men še ni uspelo pod 1h gor prit... Ne vem pa, kak je s tem, če npr 100 tekačev naekrat vintgar napade. Ehhh, huje že ne more kot takrat, ko se kak brihtnež na krosarju najde..
Uporabniški avatar
 klatez
He, he - malo sem pozabil. Spet je bila nedelja in spet smo tekli.
Tokrat bolj ravninski hiter tek, samo na začetku malo po grebenu.
Bila sva RokE in jaz.

Skupaj je bilo 26km.

Slika
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klatez napisal/-a:He, he - ... Spet je bila nedelja in spet smo tekli...

Čuj, ti
:arrow: samo poročila gor popaš, da bi pa povabil na skupni tek ... :wink:
:arrow: smo prepočasni, kaj :?: :shock:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ZdravkoC napisal/-a:

Èuj, ti
:arrow: samo poroèila gor popaš, da bi pa povabil na skupni tek ... :wink:
:arrow: smo prepoèasni, kaj :?: :shock:

Kaj ko bi se enkrat spravili tek od Ruš do Bistrice ali obratno preko Pohorja...ha kar po onem hodniku Vintgarja gor pa prek Treh KRaljev in Èrnega jezera in preko Šumika v Ruše...ali pa obratno!?!

ÈE smo zgodnji vjutro...še glih ujamemo dovolj hladno pivo v dolini...?!?
Pa še kilometri so v domeni pod 40km mar ne?
Uporabniški avatar
 Damijan
ZdravkoC napisal/-a:

Čuj, ti

Ko bi ti vedel, kdaj so ti teki bili odlaufani...
Zgleda skor tak, kot da hodimo v Haloze peteline zbujat!

In potem na kavici s frendi - ni čudno - pade kako vprašanje (odgovore itak poznaš, pišem samo vprašanja) :
- Ej, kaj nisi ti ful laufal? ...
- Si nehal? ...
- A da še? ...
- Ne...: danes?! 35 km ? ...
- :shock: in :ignore:
Uporabniški avatar
 Damijan
tek_v_snegu napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:

Čuj, ti

Kaj ko bi se enkrat spravili tek od Ruš do Bistrice ali obratno preko Pohorja...ha kar po onem hodniku Vintgarja gor pa prek Treh KRaljev in Črnega jezera in preko Šumika v Ruše...ali pa obratno!?!

ČE smo zgodnji vjutro...še glih ujamemo dovolj hladno pivo v dolini...?!?
Pa še kilometri so v domeni pod 40km mar ne?

Nekoč sem videl tole: "So many book, so liitle time" (reklama založnika).
Podobno bi te lahko rekli za zgornje vabilo: Snežni, samo tvoje letošnje ponudbe gredo v kategorijo "so many" (Boč - Donačka - Stolpnik)...

Drgač pa - ja, ni blema, še največja težava je logistika oz. povezave. Konec koncev smo z Rokom in Haupijem letos že šli SB-Vintgar-Areh direkt - skoraj do Šumika - Vintgar - SB... Malo pod 4 h, pozimi.

Nekaj takega bi po mojem trajala tudi tvoja predlagana trasa.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA