prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 bad_dog
Pozdravljeni.

Zanima me razlika med Asics Gel 1110 in Asics Gel 1120?
Sem izrazit pronator in ker s tekom šele začenjam bi potreboval zanesljiv, dobro blažen čevelj. V obilici ponudbe se človek kar malce zgubi. Bi bil zame primeren tudi kak drug čevelj? Kakršna koli pomoč pri izbiri bi bila vsekakor dobrodošla.

Hvala.
Uporabniški avatar
 -metka-
Zdravo! Sicer ne poznam modela 1110, sem pa pred kratkim kupila model 1120 in sem z njim zelo zelo zadovoljna. Dobro prime nogo in nudi stabilnost, kar sem v bistvu iskala. Drugače sem blagi pronator (tak, da nima posebnih zahtev pri copatih in so načeloma vsi ok - tako mi je bilo rečeno).
Poskusi oba modela, pa boš prec pogruntal, kateri bolj paše nožicam :D Drugače pa poišči nasvet v Tomas Sport na Čopovi v Lj - zelo zelo so prijazni in premorejo neomejeno potrpljenja. (Pa še 20% popusta imajo za člane foruma :wink:)
Sicer pa nisem domača med copati, tako da ti bo kdo na forumu z več izkušnjami vedel bolj konkretno pomagati...
lp
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Jaz imam dobre izkušnje z Adidas Controle Response, tudi jaz sem izrazit pronator s tem, da imam še visok nart.

Za uravnavanje pronacije so super tudi Asics 1110, odlične so za po terenu, podplati res presenetljivo dobro "primejo", tudi oprijem noge je odličen.

Me pa v njih močno boli oz. skeli tik za prsti, ko tečem navzdol, pa ne morem ugotoviti zakaj; ali je pod prsti zame preslabo blaženje ali so mi malo premajhne ali me preveč veže čez nart :roll: skratka, komplicirano.
Če si samo pronator bo Asics dobra izbira, če rabiš pa še dobro blaženje, bi ti jaz glede na (skromne) izkušnje predlagal Adidaske z oznako Controle (te naj bi bile za prekomerne pronatorje).
bad_dog napisal/-a:Zanima me razlika med Asics Gel 1110 in Asics Gel 1120?
Razlika je le v sezoni plasmaja na tržišče (1120 je novejši), gre pa za praktično enaka copata, s kakšnimi manjšimi popravki v korist novejšega modela. Če dobiš kje starejši model po znižani ceni je to še vedno zelo pameten nakup.

Če pa je na prvem mestu 2, t.j. model 2110 ali 2120, pa gre dejansko za drug model, nadgradnjo 1110 oz. 1120. Je boljši in dražji.

Z obema modeloma imam dobre izkušnje; ko pa enkrat probaš 2110, greš pa težko nazaj na 1110 ali pa h konkurenci. :D

primus
 bad_dog
Najlepša hvala za odgovore. Bom videl, če bom dobil model 1110, drugače bom pa vzel 1120. Žal mi finance ne dopuščajo da bi vzel 2110, ki so kar za 20 EUR dražji. Je še kak model priporočljiv za težje pronatorje (sam tehtam 85 kg)?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
bad_dog napisal/-a: Je še kak model priporočljiv za težje pronatorje (sam tehtam 85 kg)?
Z navedenimi modeli Asics-a zagotovo ne boš zgrešil, če ti le kopito odgovarja. Sam imam poleg Asics-a zelo rad Nike AIR Pegasus.
Pa srečno pot ...
Uporabniški avatar
 sinisini
ZdravkoC kolebam med nakupom Nike air Pegasus in Asics 2120,pa če imaš kaj izkušenj z tema dvema modeloma mi prosim pomagaj z kakšnim nasvetom......HVALA

TEK JE EN SAM VELIK UŽITEK :lauf:
Uporabniški avatar
 javaman
Rad bi opozoril, da s TF 20% popustom 1120 stanejo v Tomas Sportu toliko kot 1110 v akciji v Hervisu. Torej se sploh ne splaca razmisljati, kaj sploh kupiti.
 PPoce
Se opravičujem ker malo smetim
Kar se tiče Pegasus - priporočam da se jutri oglasič na Testu Nike copat:
• vsak torek od cca 16:15 do teme
• na PST ob Koseškem bajerju.
Prvič naslednji torek (3. april).

.. in sprobaš Pegasuske (+ dobiš kak dober nasvet) in morda še kak drug Nike model -> in nato kupiš kar ti res 100% ustreza.
LP
Uporabniški avatar
 AndrejaS
Me pa v njih močno boli oz. skeli tik za prsti, ko tečem navzdol, pa ne morem ugotoviti zakaj; ali je pod prsti zame preslabo blaženje ali so mi malo premajhne ali me preveč veže čez nart skratka, komplicirano.

Tudi jaz imam probleme z modelom 1110 - opažam da mi mrtvijo prsti in imam občutek kot bi imela pretrdo zavezane ali pa da bi mi na narti zatekla noga... res čuden občutek... (pa skoraj nove so)???

Včeraj sem šla poskusiti različne modele Asicsa, Mizuna, Adidasa in Nika v Intersport, pa kar nisem našla pravega modela zase oz. prave številke - ali mi je vse preozko, če je širina OK potem pa ne dobim številke. Ponujali so mi še Reebok, pa mi niti za poskusit ni bilo copata, ker nimam izkušenj s to znamko - ima kdo od vas?

Res sem v dilemi kateri copati bi bili OK, da ne bi vrgla denarja proč. :?
Uporabniški avatar
 AndrejaS
Me pa v njih močno boli oz. skeli tik za prsti, ko tečem navzdol, pa ne morem ugotoviti zakaj; ali je pod prsti zame preslabo blaženje ali so mi malo premajhne ali me preveč veže čez nart skratka, komplicirano.

Tudi jaz imam probleme z modelom 1110 - opažam da mi mrtvijo prsti in imam občutek kot bi imela pretrdo zavezane ali pa da bi mi na narti zatekla noga... res čuden občutek... (pa skoraj nove so)???

Včeraj sem šla poskusiti različne modele Asicsa, Mizuna, Adidasa in Nika v Intersport, pa kar nisem našla pravega modela zase oz. prave številke - ali mi je vse preozko, če je širina OK potem pa ne dobim številke. Ponujali so mi še Reebok, pa mi niti za poskusit ni bilo copata, ker nimam izkušenj s to znamko - ima kdo od vas?

Res sem v dilemi kateri copati bi bili OK, da ne bi vrgla denarja proč. :?
Uporabniški avatar
 javaman
A cutis tudi mravljince na sprednjem delu podplata?
Uporabniški avatar
 AndrejaS
Ja, po celem sprednjem delu podplata čutim mravljince.
:(
Uporabniški avatar
 javaman
Isti problem imam sam obcasno na novih Asics Nimbus, imel sem jih pa tudi nekaj let nazaj na Reebok Premier Road Lite, ampak s casoma je to izginilo - mogoce, ker je blazenje postalo slabse? Sumim namrec blazenje v predelu prstov.

Kolega je pa lani kupil Nike Moto Max in ima tudi obcasno mravljince na prstih.

Dodano kasneje [09:36]:
Je pa pri 1110/1120 blazenje res slabse na racun teze.
 luka
Imam model 1110 in sem imel tudi težave z mravljinci, vendar samo v mezincu. Pojavili so se po kakšnih štirih kilometrih. Po približno dveh mesecih so (na srečo) izginili. Zdaj se mi zdi kar dober tekaški copat.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA