Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 LanaPR
kaj pa vse, ki jih poznaš in te poznajo? :lol:
 mojA
vencelj napisal/-a:Zdravo!
Vse bolj razmišljam, da bi se morda enkrat vendarle preizkusil na klasičnem ljubljanskem maratonu(42 km). Saj bi šlo, če ne bi bilo tolk asfalta in betona. Za nameček pa še kaka megla...Mam raje hribe.

Opa! V Ljubljani že davno ni več megle - smo jo poslali na primorsko!
Dobrodošel!
 Zelezni
Pozdravljeni!
Skoraj tridesetletnik. Tečem predvsem, da si "spucam" glavo in zraven še špeh ;-)
Uživam v teku po gozdnih stezicah, po asfaltu le če je mus.
Srečno!
 orlytm
No, pa se se jaz predstavim ...

Sem 29 letni mladenic, ki je zacel tect lani po hudi bolezni. V treh mesecih in pol lezanja v bolnisnici sm zgubil 42kg (iz 122 na 80) in bil prakticno fizicno povsem unicen. Pocasi in zavzeto sem se lotil treniranja in danes, leto po zaceti bolezni, pretecem 5x tedensko vsaj 8 km ... zdaj ze tudi dodajam daljse teke (14km) in gorsko kolesarjenje (cez drn in strn) ... poigravam se z idejo, da bi se udelezil triatlona jeklenih, ki bo v jeseni v nasih koncih ... bomo videli! :)

Tek me je po bolezni vrnil v zivljenje in sedaj si ne znam vec predstavljati zivljenja brez redne fizicne aktivnosti ...

Tale forum mi je pa tut precej pomagal ... izvedel ogromno koristnih informacij, ki so mi pomagale k ucinkovitejsemu treningu ...

Hvala vsem! :)

lp
OrlyTM
Uporabniški avatar
 Vreme
@orlytm

Vsak izmed nas ima svojo zgodbo zakaj je pričel teč. Očitno te je tvoja življenjska zgodba pripeljala tudi k teku. Pohvalno. Dobrodošel med nami.
 Tasha
Pozdravljeni vsi!

20 let že skačem, tečem, se potepam po tej zemlji.
V osnovni šoli sem dobila kar nekaj medalj, ker sem marsikoga prehitela :twisted: , potem je prišla puberteta in nisem več prehitevala in se raje pozanima kdo pa kaj je pred mano :twisted: .
Lansko leto pa se mi je pamet vrnila in spet imam veter v laseh in nasmeh na obrazu.

Vsi mi pravijo:
"Tasha ajde pojdi se zlaufat, ker te ne mormo več prenašat" (op.p Tasha sitna k hudič).

Na maraton verjetno nikoli ne bom šla, ker si ne upam.
Uporabniški avatar
 mediterano
Jaz sem nekoč že bil na tem forumu kot Strelec, pa sem potem pozabil geslo za tisti nick, udaj sem pa pač to kar sem. :mrgreen:
 Timo
Hoj . Let imam bolj 50 kot 40 . Prvič sem se s športom začel ukvarjati šele pred nekaj leti, ko sem iskal kompenzacijo za kajenje, ki sem ga takrat opustil. Začel sem s cestnim pa potem gorskim kolesarjenjem, zadnje tri leta pa kar precej tečem in tudi spremljam TF.
Uporabniški avatar
 vanja
Tasha napisal/-a: Na maraton verjetno nikoli ne bom šla, ker si ne upam.

He, he, he, boš videla, ko te bo zagrabilo... :D :D :D Dobrodošla med nami!

Lep pozdrav vsem!
Uporabniški avatar
 Vladek
Vlado,

Murska Sobota, 40+, dva mladiča, ki pač zahtevata svoj čas, ustrezno temu, so se tudi časi na 42 povečali in so okoli štirih ur.

Tečem, po domače bežim, kakšnih dvanajst let, najraje na dolge proge.

PB:
Tek po pohorju 65 km - skoraj cel šiht
Mala točena - 1,2 sek
Ostalo pa kar solidno, no ja, vsaj zame.

Kolegica, ki si ne upaš iti na maraton, idi, ne bo ti žal. Meni se še vedno zdi fenomenalno.

lp
Uporabniški avatar
 Jančika
Lep pozdrav tudi od mene.

Jana, 32 let (uhhhh - počutim se tam nekje 24 :D ), mamica dvema fantkoma (Vasja ima malo več kot dve leti in pol, Kajetan pa 9 mesecev). Teči sem začela pred....hmmmm...kakšnimi sedmimi leti, pojma nimam, vsekakor mi je bil največji navdih mož, ki teče že tam nekje od pamtiveka, hehe. Dober povod za resnejši začetek pa je bil prvi Poletov vadbeni načrt (kdaj je že bilo to???).

Ker mi je vedno nekako uspelo zgubiti motivacijo za nadgradnjo, sem si zadala, da odtečem kakšno tekmo - in to se je izkazalo za dobro potezo. Sicer je pot moj cilj :lol: , skratka nimam nikakršnih zmagovalnih ambicij, a priprava na nastop me uspešno vleče dalje, ko pečejo mišice in pljuča.

Moj domet je 10 km, do zdaj sem nastopila sicer enkrat samkrat, a si štejem več kot v dobro, da je bilo to manj kot 4 mesece po drugem porodu in sicer na LJ maratonu (in da pri tem nisem izpustila duše). Naslednji cilj so Radenci, prav tako 10km, potem pa upam na ugodne razmere za trening, da morda poskusim teči na 21 v Celju. Ampak mislim, da si te razdalje še ne želim preteči dovolj močno. Morda jo prihranim za LJ, če takrat ne bom slučajno noseča (ja, tudi takšne cilje še imam :P ).

Zakaj tečem? Ker mi je fajn; pozitivni stranski učinki pa tudi prav pridejo :) .
Uporabniški avatar
 Vreme
Vladek napisal/-a:Mala točena - 1,2 seklp

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tudi odličen rezultat !!! :rol:
Uporabniški avatar
 izi71
Prav lepo pozdravljam vse forumovce in tudi tiste ki forum samo pregledujejo.

Do danes sem tudi sam sem spadal med slednje. Redno sem prebiral članke in dobil veliko koristnih nasvetov. Zdaj pa mislim da je že čas, da tudi jaz kdaj pa kdaj kaj napišem.
Sicer mi je ime Iztok za frende izi, tudi moj tempo je bolj na izi, cca 6 min/km. Štejem 35 let in tečem dobra tri leta, večinoma po Ljubljani (PST), parkrat na leto pa se udeležim kakšnega rekreativnega teka.

Lepo se imejte, upam da vam nisem preveč utrujal.

Se vidimo, izi71
Uporabniški avatar
 Vreme
Izi pozdravljen. Ne skrbi, nas je tukaj kar nekaj na izi, tako da si lahko kar domač! :D
Uporabniški avatar
 izi71
Vreme napisal/-a:Izi pozdravljen. Ne skrbi, nas je tukaj kar nekaj na izi, tako da si lahko kar domač! :D

Hvala za dobrodošlico :juhuhu: . Se pišemo pa upam da tudi kmalu vidimo. Imam naročeno majčko. Jupi.

Lep sončen dan še naprej.

izi71
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA