vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 kustus
LP

Imam pekočo bolečino na podplatu desne noge med drugim in tretjim prstom nekje na sredini podplata. Mislim da je od treninga, ker smo veliko skakali po prstih in se mi je zgleda vnelo nekaj. Kaj mi je za storiti. Ali je že imel kdo kaj podobnega.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
KUstus,

pravijo laser ali ultrazvok pri zasebnem fizioterapevtu.
Uporabniški avatar
 Majcula23
kustus napisal/-a:LP

Imam pekočo bolečino na podplatu desne noge.

Lp, tudi meni se je to zgodilo včeraj pri teku, res je, da sem šele včeraj kupila nove superge (sem dobila plačo :D ) ampak so me podplati tako pekli, da nisem mogla več zdržat...tudi dve uri prej na aerobiki me je žgalo v nogah. Tud jaz ne vem kje je problem..sem še posebne nogavice kupila..pa nič ne pomaga.

Sem premišljevala, da bi šla k kakšnemu ortopedu ali pa fiziatru...sam ne vem, kje je vzrok bolečine.

Lp, Maja.
Uporabniški avatar
 javaman
Mogoce si pretiravala pri prvem teku z novimi copatami ali pa imas mogoce premalo blazen podplat. Verjetno se ti bo noga pocasi privadila na novo obutev.
 sempja
Gre za vnetje tetive. Vzrok so lahko:
1. preozki tekaški copati
2. napačno polaganje noge ob sestopu

Se utrdi in vam povem, da ne rabite nobenih terapevtov in ortopedov.
Uporabniški avatar
 Majcula23
Pretiravala glih nisem...k sem bolj pri začetnikih :). Sem včeraj ponovno probala in me je nekje na polovico začelo tako pečt stopalo, da sem mogla superge odvezat in hodit z odvezanimi domov. Je možno, da sem kupila kakšne napačne superge? Imam Nike STRUCTURE TRIAX 10+? In kdaj naj bi se noga ponavadi navadila na nove superge? Upam, da čim hitreje..ker tko ne morem teči :oops:

Lp, Maja
Uporabniški avatar
 Sebi
Majcula na kateri aerobiki si bila? Na stepu? Potem obstaja velika verjetnost, da si se poškodovala tam. Ker je stopalni lok vedno obremenjen zaradi stopanja gor in dol. Obkladki, masaža in počivanje bi ti znali pomagati...
Uporabniški avatar
 Majcula23
Ja..na stepu sem bila...in to imam vsak dan..in me meče včasih bolj včasih manj...Pol svetuješ počitek? Ampak kaj se pa da narediti, da bi me nehalo peči? Pol pomeni, da tud tečt ne smem, dokler se to ne umiri? :cry:
Uporabniški avatar
 Sebi
Predlagam ti, da pustiš aerobiko za toliko časa dokler si ne nabaviš boljših superg za aerobiko (če te peče celoten podplat). Če te boli samo stopalni lok pač ne hodi na step pač pa na primer na TNZ oz. ure, kjer se step ne uporablja.

Ponavadi superge za aerobiko nimajo (tako dobrega) blaženja kot superge za tek. Na primer superge, ki imajo samo penast podplat niso ok. Sploh pa ne za vsak dan za skakat po stepu.
Razmisli koliko si dala za superge s super blaženjem za tek, na aerobiko pa obuješ kar nekaj. Kot da presedlaš iz konja na osla...
Ampak seveda, to je samo moje skromno mnenje...
Uporabniški avatar
 Majcula23
Hvala za tvoje skromno mnenje :) ...ampak tudi za aerobiko sem si kupila fajn superge...neke Addidas (cca.15.000sit) namenjene prav za aerobiko. Sem tudi vzela eno številko večje, pa posebne nogavice kupila...so rekli, da morajo imeti grobi podplat...sam ne pomaga...včasih me ne peče, včasih mal, včasih pa tok, da ne morem zdržat.

Nočem se odpovedat stepu, rajši stisnem zobe...sam zdaj je pa že tko hudo, da nič ne pomaga.

Preden sem kupila Nike za tečt..sem tekla res v enih "navadnih" supergah...pa me ni nikoli peklo, v teh novih pa me.
Uporabniški avatar
 Sebi
Sem zato to napisala, ker vidim kaj vse ženske obujejo za na aerobiko... Vidiš sve in svašta...
Na žalost ti znam več pomagati. Upam, da boš uspešno in hitro rešila zadevo!
 sempja
Structure triax so dokaj trde superge za "začetnika" in treba jih je resnično "ulaufat", zato verjamem, da se ti je tetiva vnela. Jaz teh superg ne morem nositi, ko nisem v tekaški formi, ker se mi zgodi isto.

Poleg tega je lahko copat preozek za tvojo nogo, kar je dostikrat vzrok tvojim podobnih težav.
Uporabniški avatar
 Majcula23
sempja napisal/-a: Poleg tega je lahko copat preozek za tvojo nogo, kar je dostikrat vzrok tvojim podobnih težav.

Misliš, da bi bilo kaj boljše če bi šla zamenjat superge za 1 številko večje? Ne vem zakaj imam tak filing k da nisem izbrala dovolj dobre superge za svojo nogo...če pa tečem v enih takih navadnih za po mestu..je pa vse super..sam čutim vse kamenčke pod nogo :(

Lp, Maja
Uporabniški avatar
 Vreme
Sam se pri nakupu tekaških copat držim pravila, da vedno kupim eno števiko večje kot imama običajno obutev. Zakaj? Iz preprostega razloga, ker ti med tekom noge otečejo.
 deka
pozdravljeni!
ko berem to temo o bolečinah na podplatu moram tudi jaz pojamrat malo. pred kratkim sem imel operacijo ramena in nisem mogel nekaj časa teči. prej sem veliko pretekel...pač sam zase za trening. ko me rame ni več toliko bolelo, sem začel teči, počasi in postopoma, vendar postopnost še vedno ni bila zadostni pogoj, da me ne bi bolel podplat desne noge. to je ravno na tem mestu, ki ga opisuješ v tem sporočilu. gre kot za neki otiščanec. zamenjal že obutev, a je isto. sumim pa da sem v hribih pretiraval s hojo in moji gojzarji me malo zafrkavajo ravno s podplati..posebej z desnim..mislim da to posledično vpliva na bolečino. rad bi pa kakšen nasvet o zdravljenju tega oz. lajšanju bolečin in koliko časa bo približno to trajalo.
hvala za dogovor

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA