Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Prvomajski gorski non-stop ultramaraton (160 km)

Pozdravljeni!

Konec aprila in v začeteku maja je napovedano lepo vreme - idealno
za kakšno gorsk-tekaško ultramaratonsko preizkušnjo.

Načrtujem prvo ponovitev 160 km dolgega gorskega ultramaratona
Maribor -( čez Pohorje)- Dravograd-(čez Kozjak)- Maribor.

Zahtevno planinsko pot z 6500 metrov višinske razlike gor in prav toliko dol, načrtujem non-stop preteči/prehoditi v enem od dnevov v času bližnjih aprilsko/majskih praznikov.

Vabim vse ljubitelje narave in gorskega teka da se mi (če želite) pridružitena delu ali celi poti.

Z veseljem vas bom popeljal po teh prekrasnih poteh.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
 Jožko
Pozdravljen Zvone in Ivan in seveda csi ostali prjatli s TF!
Ja Zvone izzivati pa znaš, ni kaj reč. Konec tedna praviš zelo vabljivo. Mogoče pa....nikoli ne veš.
Lep pozdrav na Štajersko.
Uporabniški avatar
 jan_jan
Pozdravljen Zvone,
ultra maratonskih idej ti res ne zmanjka, morda se dogovoriva in se kakšen del poti priključim, če ne drugače, te malo oskrbim s kruhom in zaseko, pa kakšnim :toast: . Tudi sam imam v planu nekakšne aktivnosti okrog prvega maja, zato bo znanega več, ko boš točno določil dan odhoda. Se slišiva.
LP jan_jan
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Podpiram idejo in vabilo
Res vabljivo, in vendar ...
... mogoče le polovičko, pa še to bo odvisno od datuma
prazniki so namreč takoj po Dunajskem maratonu
:arrow: bom spremljal temo - to itak
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Hmmm se mi je zdelo da sem ze nekaj napisal?! A nisem potrdil ali sem zbrisan!?!?

Ja no ok...ce ne boste goljufali cez Kozjak ( Sv. Jernej, Bricnikov vrh ) vas ujamem.

Startal pa bi kar 30.popoldan oz. proti veceru kar od doma...
Kozjak bi namrec rad sel po belem dnevu da ujamem prvomajske vragolije na meji. Pa se Golico bi si pogledal ce je ze kopna.

Se vidimo ali slisimo kje na poti.
Vpisujte se v vpisne knjige da vas najdem.
Sicer pa kdo je prvi na Dravskem mostu se zmenimo da na naslednjem skupnem teku da za pijaco ( hmmm kateri bo naslednji skupni?
eni gredo na maraton 4 obcin, drugi gredo v Biel, recimo da se uspemo videti na Grintavcu ce bo Bog dal zdravja ? ).

No pa vse lepo od Pohorje in Kozjaka.

Se nekaj da vam povem sem nekaj kamna poslal na mletje z enimi posebnimi mlini ( mikro tgehnologija ) za oralno uporabo...iz potoka pri treh Žebljih poslal v Nemèijo.... Ja pa ima prah posebne antioksidativne lastnosti...za æisšèenje telesa - tvrobe, zastrupitve...vidite da je v tem Pohorju nekaj posebnega....

SE vidimo.

Upam da sedaj ta sestavek ne bo spet zgino...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ZdravkoC napisal/-a:Podpiram idejo in vabilo
Res vabljivo, in vendar ...
... mogoèe le polovièko, pa še to bo odvisno od datuma
prazniki so namreè takoj po Dunajskem maratonu
:arrow: bom spremljal temo - to itak

Podpri in pridi na start pa se zraven odvrti MAriborskega Dravskega mosta
do Dravograjskega Mosta ......Celotno Zg. Podravje bo tvoje...

Dunajskih maratonov bo še veliko...za takšno avanturo Koroških in Štajerskih gozdov pa kdo ve kolko bo se casa. Kaj ves ...ena Indijska Veda govori da so cloveku v zivljenju steti dihi,....kaj ves morda pa se stejejo tisti zdravilni kilometri hehehe....
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tek_v_snegu napisal/-a: Dunajskih maratonov bo še veliko...za takšno avanturo Koroških in Štajerskih gozdov pa kdo ve kolko bo se casa.

Vsak ima svoja merila. Za Dunajca so me nahecali, ker ni bilo v teh dneh na kolendarju zaresnega dolgega teka. Ker sem se že odločil, prijavil in plačal, dogovoril za prevoz in prenočišče ... pa odlična družba je ... se zagotovo ne morem premislit.

:arrow: Gospa za stike z javnostjo iz ZM mi je zagotovila, da letos tek čez Pohorje bo, kot je razpisano, in sicer 2. 6. 2007. Organizator je Mopa, ZM je samo sponzor. Zahvalila se je tudi za opozorilo, da spletna stran z razpisom govori še vedno o lanskem terminu. Bojo menda zrihtali. Toliko.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
ZdravkoC napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a: Dunajskih maratonov bo še veliko...za takšno avanturo Koroških in Štajerskih gozdov pa kdo ve kolko bo se casa.

Vsak ima svoja merila. Za Dunajca so me nahecali, ker ni bilo v teh dneh na kolendarju zaresnega dolgega teka. Ker sem se že odloèil, prijavil in plaèal, dogovoril za prevoz in prenoèišèe ... pa odlièna družba je ... se zagotovo ne morem premislit.

Lepo da gres brez pricakovanj za rezultat.
Samo vi uzivajte. Pivnico edino dobro najti in cenejso da se lahko spije se kaj vec kot eno pivo. Na Dunaju se da piti zelo dobro pivo.
Jaz se spomnim nekaj dobrih pivnic na Grinzingu. Ampak za drugic.
Vsekakor pa velja zaviti zvecer tja ( podzemne in tramvaji si en dva tri tam ).

Ma prvomajski so itak polni programov. Ampak Pohorju in Kozjaku sem veliko dolzan v smislu zdravja in trenutkov ( predvsem Kozjaku ) tako da je tezko ignorirati predlog.

Prijetno na maratonu.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tek_v_snegu napisal/-a: Lepo da gres brez pricakovanj za rezultat...

Ej, to pane. Rezultat vsekakor pričakujem :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
KAkorkoli scenarij s katerim imam jaz izkusnje:

pozno popoldne stati na Mariborskem Dravskem mostu, cez noc pocasi priti
cez Pohorje, zgodaj zjutraj ( ob zori ali takoj po zori ) stati na Dravograjskem Dravskem mostu. Cez dan uzivati sonce na meji ( imeti ga v hrbet ker gres v smeri Z-V ): biti dovolj zgoden na Kosenjaku da utegnes slisati ruševca v mseri SV Urbana,...na Sv Jerneju se spustiti do mostièka na Muèki transverzali v majhni soteski ( popoln gozd ) z mostickom. Vzponcek na Bricnikov vrh za izreden panoramski pogled na Golico ( inspekcija za sneg za dogodek Dravograd-Kosenjak-Golica-Dravograd - osebni sprint gorski izziv ) , prehod KApunarja in do teme priti do sveze vode do koce na Avstrijski strani ...cez pasnike med Kaplo in Duhom...ob polni luni ( 2.maja je polna luna ) priti brez baterije in na Duhu se probleci mokra oblacila.
Potem do Maribora izpolniti zeljo priti do stopnic. In koncati na Dravskem mostu. Veliko zelja...bomo videli kaj se bo dalo udejaniti.
Cez Pohorje pricakujem samo umirjen tempo s cim manj porabljenih rezerv potrebnih za zakljucek zgodbe. Zbranost in posebno pozornost pricakujem predelu Pesek - Ribniška ( vzpon po gostem delu gozda in iz Šiklarice navzgor ) ter spustu iz Kremžarice v Dravograd zaradi raznolikosti in gibljivosti podnevi sicer najlepsega dela proge na Pohorski poti.

In na koncu pozno ponoci stati na MB Dravskem mostu.

Zahteven vendar ne-neurisnicljiv projekt.
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni !

Ta teden bom videl kdo je vse zainteresiran in potem gremo v usklajevanje termina starta.

Nekaj KLJUČNIH izhodišč je že podano (tek v snegu) :

Izhodiša : Pohorje (Mb - Dravograd )cca 12-14 ur in potem

Kozjak ( Dravograd - MB ) cca 18-22 h)

Skupaj cca 30- 36 ur

Staratamo okrog 12 h, da smo potem drugi dan zvečer - v MB.
Točen datum še uskladimo. Se slišimo .

Moj GSM : 041 322 130

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
odlicen nacrt,

Ob takem vremenu in glede na to da bo luna rastla ( 2.maja naj bi bila polna ) se zadeva zna odvrteti fantasticno.
Uporabniški avatar
 zvone
Jožko napisal/-a:Pozdravljen Zvone in Ivan in seveda csi ostali prjatli s TF!
Ja Zvone izzivati pa znaš, ni kaj reč. Konec tedna praviš zelo vabljivo. Mogoče pa....nikoli ne veš.
Lep pozdrav na Štajersko.

Hvala Jožko!

Če se mi (nam) pridružiš na prvi (Pohorje) ali še boljše na drugi (Kozjak)polovički bom(o) res veseli tvoje družbe.

Če ne , potem kdaj drugič ... Pohorje in Kozjak sta vedno pripravljena,
mi pa ...

Lep pozdrav v Baško grapo! Zvone

Pozdrav tudi Dorici
Uporabniški avatar
 zvone
tek_v_snegu napisal/-a:odlicen nacrt,

Ob takem vremenu in glede na to da bo luna rastla ( 2.maja naj bi bila polna ) se zadeva zna odvrteti fantasticno.

Pozdravljen!

Varianti sta dve: 1. start v petek (27.4) - prihod v soboto zvečer

2. start v ponedeljek (30.4.) - prihod v torek zvečer

Počakajmo do srede glede "zainteresiranih" - potem gremo v usklajevanje termina.

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
jan_jan napisal/-a:Pozdravljen Zvone,
ultra maratonskih idej ti res ne zmanjka, morda se dogovoriva in se kakšen del poti priključim, če ne drugače, te malo oskrbim s kruhom in zaseko, pa kakšnim :toast: . Tudi sam imam v planu nekakšne aktivnosti okrog prvega maja, zato bo znanega več, ko boš točno določil dan odhoda. Se slišiva.
LP jan_jan

Pozdravljen Jani!

Vesel(i) bom(o) tvoje družbe kjerkoli na poti. Za motivacijo bi bilo bolje proti koncu (Kozjak ( kapunar, Duh)), toda pogojevati ne moremo niti ne smemo. Vsekakor si ne delaj skrbi.

Če pa boš imel resen namen za kakšen trening- sem prepričan da se vidimo.

Lep dan še naprej! Zvone

P.S. Pozdrav tudi Janji.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA