prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 klavdija
Mizuno phantom clasic uporablja moj mož že kakšne 3 leta in sicer le te copate.
So neutral copati ¨,no njemu pa izredno ležijo tudi če je supinator.Z njimi je do sedaj vedno tekmoval na vseh tekih do 42 km in je izredno zadovoljen. Zadnji čas pa si jih je kupil tudi za trening saj se v njih počuti najbolje. Copati so tudi dokaj lahki msilim da okoli 290 g.
V Sloveniji pa jih je zelo težko dobiti.Mislim da jih edino še imajo v Koala športu na Bledu,kjer jih vedno dobavlja tudi on.
Vendar pa je tudi tam prodajalec rekel da jih ima še zadnjo sezono, kar moža zelo skrbi saj bo zopet nekaj časa moral iskati copat,ki bi bil vsaj približno podoben temu!

Upam, da si vsaj delno zadovoljen z odgovorom!
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Hvala Klavdija, sem že ustrašil, da jih nisem kupil samo zaradi trgovskega mnenja. Včeraj sem jih kupil v Koali šport na Bledu in me je zanimalo kakšno mnenje od kakega tekača, ki ima izkušnje s tem supergami.
Veš, jaz sem porabil dvojne superge - Mizuno wave rider -9 v roku pol leta.
Potem sem klical v to trgovino na Bled, sem razložil svoj problem in me je trgovec Matjaž takoj poklical, da pridem v trgovino, da si ogleda mojo težavo!
Po oceni mojih obrabljenih superg in bolečinah v nogah je rekel, da sem tekač na dolge proge :arrow: prav je imel. In mi je takoj ponudil superge Mizuno phantom clasic, ker je rekel, da so te superge najbolj primerne za mene, zato sprašujem za mnenja. Hvala bogu, ni mi ponudil kake drage superge, zato sem mu verjel, ker trgovci takoj ponudijo najdražje,... Po pogovoru sem jih takoj kupil. Cena je bila 84 evrov. Upam, da mi bodo ugajale :lol: :lol: :lol: . Full sem vesel, da sem jih kupil :juhuhu: :juhuhu: , še bolj pa bom, če mi bodo ustrzale za :lauf: .
Vam javim :lol: .

Lp
Uporabniški avatar
 Damijan
Hojla,

leta 2004 sem si kupil tudi sam Phantomke: nosim jih izključno na tekme, izjemoma naredim z njimi kak trening tik pred maratonom, za filing. Z njimi sem odtekel vse maratone. Zelo lahki, nikoli nisem staknil nobenega žulja, pa tudi podplati me nikoli niso pekli. Skratka - več kot zadovoljen.

Aja, iz kataloga Mizuno 2003 sem snel dva opisa
- Mizuno Wave Phantom http://www.tekaskiforum.net/galerija2/d ... 0518&pos=1
- Mizuno Phantom Classic http://www.tekaskiforum.net/galerija2/d ... 0518&pos=0
Sam imam prve, torej ne "Classic". Wave Phantom menda več ne delajo. Kakšna je razlika med modeloma, pa niti ne bi vedel.

Ker pa jih bo treba počasi menjat, sem ravno gledal, da ima Mizuno v svoji ponudbi nove modele, eden od teh je Revolver, Aero in Idaten. Mariolino ali Klavdija, vesta kaj vidva o ponudbi v Koali?
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Oj Damijan !

Njabolje, da pokličeš v trgovino in ti bo Matjaž znal najbolj povedati o novi ponudbi.
Govoril je nekaj, da bo ta mesec dobil nove superge od Asics.

Lp
Uporabniški avatar
 Damijan
Ja, sem že sam našel njihovo stran in videl novico o Asicsu.
Če mi ne odgovorijo na mail, pa jih res kaj pokličem.

Lep pozdrav v V u k o j e b i n o, he he...
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Damijan,
hvala za pozdrave, toda to je zelo lepo mesto :wink: .
Moraš priti na obisk, da ga pretečeš - zelo pestra izbira prog gor 4km, dol 4km, nimaš se kje zgubiti :lol: :lol: .

Lp
Uporabniški avatar
 klatez
Hoj Damijan!
Mislim da danes videl te Phantom na Expu v Ferrari (za 60€, ce se ne motim).
Kupim? :roll:
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Napisal sem , da bom javil kakšne občutke sem imel v mizuno phantom classic.
Pretekel sem z njimi že okoli 300 km. Zadnja preiskušnja je bila superultramaraton Zagreb - Čazma in moram vam povedati, da niti enega žulja nisem dobil kot v prejšnih supergah.
Zelo zelo zelo zadovoljen sem z njimi in ni mi žal nakupa.

Lp iz Vukojebine :wink:
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: RAZOČARANJE IN JEZA NAD TRGOVCEM.
S supergami sem zadovoljen, samo podplat se je začel trgati že drugi teden. Šel sem v Koalo in trgovec mi je rekel, da to ni nič, da lahko tečem in ne bo nič narobe......
Tečem, tečem in podplat se ja kar trgal naprej, nato mu zopet odnesem superge.
Jih vzame in pravi, da jih pridem iskati čez 4 dni in mi jih samo zalepi. Ok, grem še isti dan tečt in zopet ista zgodbica....... Stare so šele dober mesec in ne vem kaj naj naredim :cry: :cry: :?: Stale so me 84 eur.
Saj je fino teči v njih, moti me le to, da non stop hodim v Koalo zaradi tega :x :x .
KAJ NAJ NAREDIM :?: :?:
PROSIM NASVET?

Lp
Uporabniški avatar
 Damijan
Hojla, Marriolino.

najprej - žal mi je zate oz. tvoje copate, popade pa me jeza, ko slišim za take trgovce. Kaj sicer naredit, ne vem...

Malo pa mi postaja jasno tole, kar je Rok napisal tule: http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... ght=#86866

Rok_E napisal/-a:Borba za preživetje, na koncu je prodajalec rekel, tam so vrata in lahko grem!

Kakorkoli, dobro zrihtaj!
Uporabniški avatar
 klatez
Nekje sem enkrat zasledil, da lahko 6 mesecev po nakupu obutve to vrneš prodajalcu, če gre za takšno napako (se kaj odlepi, razpade ipd). Kateri zakon ali pravilnik to omogoča, si nisem zapomnil.

Je pa žena že enkrat zaradi tega po nekaj mesecih vrnila čevlje in je dobila nazaj denar (v gotovini).
Drugič so nam razpadli otroški copati in smo jih tudi vrnili. Ta trgovina je najprej obljubila popravilo. Po enem tednu pa so nas poklicali in rekli, da se ne da popravit ter nam izdali dobropis.
Uporabniški avatar
 INOT
Poglej pod:
http://www.zps-zveza.si/

Idi na pogosto zastavljena vprašanja, pol pa v podmeni reklamacije,garancije. Tam boš našel vse konkreten primer podoben tvojemu
Uporabniški avatar
 Damijan
Ker me je zanimalo, vam skrajšam srfanje:

Reklamacija čevljev in tekstilnih izdelkov

Potrošnico je zanimalo, koliko časa po dneva nakupa je po zakonu možno uveljavljati reklamacijo za čevlje in tekstilne izdelke. Dobila je zelo različne informacije o tem (3 mesece, 6 mesecev, pa tudi dve leti), zato jo je zanimalo, kateri podatek je pravilen. Zanimalo pa jo je tudi, kakšne zahtevke lahko uveljavlja v primeru reklamacije.

V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik v primeru napake na (vsakem) izdelku pravico uveljavljati zahtevke zoper prodajalca. Torej pravica velja za vse izdelke: iz tekstila, za obutev, za tehnične izdelke ipd. Pomembno je samo to, da ima izdelek napako. Za napako pa se šteje :

* če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za normalno rabo ali
* če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, ki je bila prodajalcu znana ali
* če izdelek nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali
* če izdelek ne ustreza vzorcu, ki je bil podlaga za nakup.

Za nekatere izdelke je zakonodajalec predvidel tudi izdajo garancijskega lista, ki pomeni jamstvo proizvajalca, da bo izdelek določen čas delal brezhibno. Tekstilni izdelki in obutev niso na tem seznamu, zato zanje verjetno ne bomo dobili garancije in bomo svoje pravice uveljavljali le iz naslova napake.

Zahtevki, ki jih lahko potrošnik zaradi napake na izdelku uveljavlja zoper prodajalca, so naslednji :

* popravilo izdelka ali
* zamenjava z drugim brezhibnim izdelkom ali
* vračilo dela kupnine v sorazmerju z napako, pri čemer kupec izdelek obdrži ali
* vračilo kupnine ( izdelek je treba vrniti prodajalcu) - razdrtje pogodbe.

Zahtevke je možno uveljavljati za vse napake, ki se pojavijo na izdelku v roku dveh let od nakupa izdelka. Za napake, ki se pojavijo po preteku tega roka, prodajalec ne odgovarja več. O vsaki napaki moramo prodajalca tudi obvestiti, najkasneje v roku dveh mesecev po odkritju napake.

Objavljeno: 1.2.2005
 Tomys
Jaz mu priporočam Mizuno Aero 5, copati imajo 250 g in so zelo podobni Phantonu. Jaz sem z njimi začel teči v tej sezoni in sem z njimi zares zadovoljen. Kupil pa sem jih preko spleta na www.bubasport.com. Moram povedat, da tudi na popust niso pozabili.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA