vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mirc1
evo probu sem zmajšat količino treninga na 5 km .To se počel en teden.bolečna je počasi izginila.Tako sem začel teči spet deset km in tako in tako se mi je po treh dneh bolečina spet pojavila.Ali moram take krajše teke izvajati daljši čas?
Uporabniški avatar
 spiridon
pri tebi gre verjetno za poskodbo iliotibialne stranske vezi,ki je kar pogosta pri tekacih na dolge proge.ponavadi nastane zaradi teka po neravni povrsini,kjer se misice in vezi raztezajo bolj kot ponavadi(tudi spolzka povrsina,blato..)za zacetek pomaga pocitek,alternativne aktivnosti,dobro raztezanje misic,dobra je fizioterapija,tens,ultrazvok,protivnetne kreme in morda tablete nekaj dni.ne vem ali te samo boli ob gibu,ali cutis tudi skrtanje na zunanjem delu kolena,kar je bolj problematicno. l.p.
Uporabniški avatar
 mirc1
Nič ni škrtanja samo rahla bolečina ,pa še ta samo pri teku nad 5 km.
 marko teka
jaguar napisal/-a:mam problem z desnim kolenom, ko tecem me zacne boleti, hodim rolam in kolesarim lahko normalno, samo pri teku me zacne boleti, se posebej pa ce tecem po klancu navzdol. boleti me je zacelo v soboto zvecer po maratonu (srednjesolskem teku), ko sem igral kosarko. ce mogoce veste kaj bi lahko bilo prosim povejte

mene tudi ko tečem dosti krat začne bolet desno koleno pa nevem zakaj.
Uporabniški avatar
 sosed
Do bolečin lahko pride tudi zaradi porušenega razmerja med mišicami (štiriglava stegenjska, zadnja plat in notranja stegenjska mišica). belive me... i know... zaradi prekomerno razvitega kvadricepsa mi je zavrnilo pogačico in pri vsakem neprekinjenem teku nad 3,4 km pride do hudih bolečin pod pogačico. po drugi strani lahko npr. 2 uri neprekinjeno "na polno" igram košarko. zaradi tega problema ne tečem že 2 meseca..

edina rešitev: kvihti, vaje za moč, tekaške vaje in jeklena volja pri izvedbi.

jaz bi pa samo rad tekel.... :cry:
Uporabniški avatar
 mirc1
evo koleno ne boli več huuuuurej zamenu superge(čeprov mi je blo zal dnar dvakrat dajat )sam je pa pomagal bolečina po parih dneh čisto izginila,res pa je da mam zdej dvoje skoraj nove superge.Bom že kako ponucal.Važn da lahko šibam

mejte se
Uporabniški avatar
 jozica
Vidim, da vas ima več tekačev težave s koleni. Tudi sama sem med njimi. V osnovni in srednji šoli sem ogromno prelaufala, potem sem pa malo prekinila (za kakšno leto ali dve) in nisem več tako pogosto laufala, ko sem pa spet začela so se pa začele tudi težave s koleni. Boli me zunanji del in to včasih levo koleno, včasih pa desno (se izmenjujeta), nikoli pa me ne bolita oba hkrati. Koleno me začne boleti po kakšnih 5 km. Zelo mi pomaga, če grem pred tekom za 10 minut na orbitrek, takrat me koleno skoraj da ne začne boleti. Ali je možno, da je za te moje težave krivo tudi to, da sem včasih ogromno prelaufala v nekvalitetnih supergah :oops: ? Bom pa vsekakor poskusila utrditi mišice s kakšnimi vajami z utežmi in upam da bo pomagalo. Še kakšen predlog?
Uporabniški avatar
 Vreme
Pri meni so se pojavile bolečine v kolenu prav po Blagušekm teku. Včerajšnji tek je bil prav boleč in v desnem kolenu bolečine nikakor niso hotele prenehati. Bolečine se pojavljajo na notranjem in zunanjem delu kolena.

Zanimivo je to, da me koleno ni bolelo odkar sem prenehal s tekom. Sedaj ko začenjam spet na novo pa imam podobne težave, kot sem jih imel tudi takrat.

Vem, da bi v bistvu sedaj moral zmanjšati količino teka, tečem pa tako ali tako predvsem po mehki površini. Je pa ta poškodba prišla ob nepravem času. Sedaj ko bi moral količino in hitrost teka pred Radencih povečati...

:cry:
 bjakeb
mene isto boli, ko tečem. na zunanji strani pod kolenom, bolj zadaj ko spredaj... pojavilo se je, ko sem mal pretiravu po precej casa neaktivnosti :lol: :lol: na rolerji je pa bp

bolečina preneha, če nekaj časa hodim, po stopnicah načeloma ne boli..

zdaj ne vem, nekak mi ni za počivat, ampak zgleda bom mogu. začel sem še glukozamin jest, pa mal z ledom hladit.
 Reeko
Jaz upam da ste vsi zdravi v kolenu, mene je začelo pred enim tednom bolet v levem kolenu(na notranji strani, desno od sredine pogacice). Nasleden teden grem k zdravnilku, me pa zanima če vi kaj veste od tej bolečini!Hvaležen bom za vse podatke.
Vse je začelo z udarcem pri nogometu in sicer udarec s kolenom v moje koleno(skupaj sma udarla). Takoj po udarcu huda bolečina(lahko še šprintal ampak z bolečino). Naslednje jutro bila vidna udarnina(primerjava z drugim kolenom je bila očitna). Ko sem isti dan šel tečt se mel očutek kot da mam na kolenu trebuh in poskakuje ob teku :D :( Po 5 dnem je udarnina zginila. Hvala bogi! Ampak bolečine pri teku so pa še vedno prisotne. Pri teku se pojavi bolečina po 3km. Ko hočem koleno pravilno raztegnit med tekom se bolečina poveča, če pa tečem brez popolnega raztega pa ne boli skoraj nič. Če pa grem v klanec pa se po klancu pojavi bolečina(ker krčim koleno). Tudi ko prehodim kakih 4km se bolečina pojavi. Že naprej se zahvaljujem za odgovore.
 Ivano
Meni se je tudi zgodilo nekaj podobnega. Letos sem moral zaradi grednje štadiona v Stožicah zamenjati pot po kareri tečem. Prej sem tekel po poti spomina in tovarištva mimo Žal (kakšnih 8km). Potem sem to pot zamenjal za pot med polji (med ruskim carjem in Merkator Šiško). Pred kakšnima dvema mescema, ko je trava postala tako visoka, da me je začelo biti kar malo strah, da ne bom staknil kakšnega klopa, sem tek po poljih zamenjal za tek po Ljubljanskih pločnikih. Sedaj počivam doma zaradi bolečine v kolenih. Probal sem že vse - od bolj intenzivnaga razgibavanja pred in po teku, do menjave superg - sem kupil tiste ta drage, ki imajo super blaženje. Nič ne pomaga. Najbrž bom moral do zdravnika, kar me pa po resnici povedano kar malo moti, saj ga imam v Novi Gorici. Malo me skrbi tudi to, ker me boli prav noter - na sredini kolena. Kolikor sem slišal je to baje najslabša od možnosti. A kdo ve kaj več o tem?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA