prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zivjo!

Sem tekaska zacetnica in pribl. 2 meseca nazaj sem kupila superge Asics 1110. V trgovini (hervis v cityparku) so mi bili zelo vsec, lepo so oprijeli nogo, kar nekako "varno" sem se pocutila v njih. :wink: Prodajalec je bil seveda poln pozitivnih lastnosti copata, skratka vse je bilo ok in vsa navdusena sem jih odnesla domov. Ko pa sem sla tect, sem po pribl. pol ure teka zacela cutit pekoc obcutek v podplatih. Mislila sem, da se mi mora noga navaditi na copat in da bo scasoma bolje, ampak sem se zmotila. Po pribl. desetih tekih je stvar se vedno ista. Pekoc obcutek, ki do konca teka ne izgine. Zanima me, ali je imel kdo ze podobne izkusnje in kaj je naredil? Vem, da bi morala iti v trgovino in jih zamenjati, ampak sem izgubila racun in zdaj res ne vem kaj naj. :(
Najlepsa hvala za vse odgovore!

A.
 luka
Ena tema na te tekaške copate je že na tem naslovu: http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=6513. Jaz sem imel težave z mravljinci v prstu. Po dveh mesecih je bilo OK. Če se da, probaj tečt po bolj mehki podlagi. Če pa ne bo nič pomagalo, kupi nove in SHRANI račun. :D

lp,
Luka
 GOLOVŠKI TEKAČ
JAZ BI NA TVOJEM MESTU PROBAL TEKAŠKI COPATI LETA

MIZUNO Wave Genesis

Copati, primerni za tekače/ice, ki želijo lahek, fleksibilen in vzdržljiv copat, primeren za vse tekaške podlage.

* Sestava - zgornji del: Kombinacija zračne mrežice in usnjenih prešitkov na predelih, kjer je potrebna ojačitev
* Sestava - podplat: Guma X-10, ki učinkovito ščiti podplat in podaljšuje življensko dobo copata
* Blaženje: WAVE tehnologija za stabilno blaženje

Cena v Hervisu: 59.99 EUR namesto 84.99 EUR

Ponudba ostalih izdelkov s področja teka

* Hervisovi izdelki leta - Izbor hervisovih strokovnjakov na podlagi testiranj sortimenta izdelkov v Hervisu.

Website

ALI PA NA TESTIRANJIH OB KOSEŠKEM BAJERJU,KJER SVOJE COPATE PREDSTAVLJA NIKE. JAZ SEM Z MIZUNO ZELO ZADOVOLJEN.
Uporabniški avatar
 Z*
Če boš copate obdržala, si kupi gel vložek in ga vstavi v copat namesto obstoječega - ta bo poskrbel za dodatno blaženje in mehkejše pristanke noge ... Utegne pomagati. Meni je. Imajo ga tudi v Hervisu.
Uporabniški avatar
 Pingo
Mogoče bi prvo sprobala kakšne nogavice nabaviti...namenjene teku...mogoč se ti noge potijo in potem pride do rahlega zdrsavanja in trenja v supergi...težko je rečt...probe teči po makedamu,po gozdu ..ne po asfaltu...skratka malo sprobuješ kaj ti bolj pašee :wink:
Uporabniški avatar
 Majcula23
Lep pozdrav.

Dobrodošla v klubu "pekoči podplati" :)

Kar nekaj nas je (vključno z mano), k imamo iste težave. Tudi jaz sem kupila nove superge Nike..pa po pol ure še hodit nisem mogla več, ker so me podplati tako pekli...zamenjat mi jih niso hoteli v trgovini, tako, da zdaj čakam na kakšnega drugega kupca.

Nobene nogavice ti ne bodo pomagale, to sem tudi jaz probala..nekje je bilo govora, da je dobro vzet eno številko večje...probaj mogoče to. Lahko pa probaš tudi z kakšnim gel vložkom...zaenkrat sama tega še nisem probala, ampak nekateri to prakticirajo.

Je pa res težava tole z podplati, ker se trudiš začet teč...in potem je ta boleči na, ki te ovira na poti do cilja.

Maja
Uporabniški avatar
 mare
Glede na ceno copat bi jaz na tvojem mestu poskušal z raznimi rešitvami: dodaten podplatni vložek, dvojne nogavice, napudrane noge, bolj/manj zategnjene vezalke, počasno povečevanje razdalj teka (do popolne vhoditve), uporaba superg za hojo (dokler se ne prilagodijo)...
Uporabniški avatar
 Majcula23
mare napisal/-a: dodaten podplatni vložek, dvojne nogavice, napudrane noge, bolj/manj zategnjene vezalke, počasno povečevanje razdalj teka (do popolne vhoditve), uporaba superg za hojo (dokler se ne prilagodijo)...

Pa naj bi to res pomagalo? Moje Nike so bile 120E...in zdaj mi jih nočejo zamenjat...teč v njih pa ne morem več.
 matej-jethro
Pingo napisal/-a:Mogoče bi prvo sprobala kakšne nogavice nabaviti...namenjene teku...mogoč se ti noge potijo in potem pride do rahlega zdrsavanja in trenja v supergi...težko je rečt...probe teči po makedamu,po gozdu ..ne po asfaltu...skratka malo sprobuješ kaj ti bolj pašee :wink:

tale predlog ni slab! Ni nujno, da so res nogavice, ker ne vemo kakšne uporabljaš, je pa možno! Podobno velja za plan.čevlje, smuč.čevlje....malenkosti, na katere ne pomislimo :wink:
 Anjaaa
Ooo..kako pozitivno ste me presenetili z vsemi temi odgovori. Super ste! :)
Bom poizkusila najprej z nogavicami, potem pa se z gel vlozkom. Superg zaenkrat ne mislim menjavat, golovski tekac, hvala vseeno. Mogoce ce res ne bo nic bolje, pa bom potem te imela samo za hojo..
Kakorkoli, sem vesela da nisem edina, Majcula, kljub temu da je to ovira, bova zmogle in sle preko tega, ane? :wink:
Lepo se mejte, uzivajte v teh prekrasnih dneh in se kdaj kje vidimo (ce bom v teku prisla tako dalec :wink: )
Pozdravcek iz razreda! :)

Anja
Uporabniški avatar
 Majcula23
matej-jethro napisal/-a:
Pingo napisal/-a:

tale predlog ni slab! Ni nujno, da so res nogavice, ker ne vemo kakšne uporabljaš, je pa možno! Podobno velja za plan.čevlje, smuč.čevlje....malenkosti, na katere ne pomislimo :wink:

Jaz sem na to tudi pomislila in jih kupila ampak meni niso nič pomagale...res pa je, da je vsaka noga odvisna od posameznika.
 mia
meni niso pomagale ne nove superge ne specialni štumfi ampak fina vlažilna krema

jaz imam vroče podplate in sem se potožila tudi zdravnici, ki je rekla, da imam pač povečano cirkulacijo podplatov (nasprotje od ledenih nog večine, ki ima zmanjšano cirkulacijo krvi).

Pomaga mi le to, da se vsak dan, običajno zvečer, namažem z kremo za roke: krema 48, ki mi od vseh drugih specialitetah najbolj pomaga

lp m
Uporabniški avatar
 Pingo
mia napisal/-a:meni niso pomagale ne nove superge ne specialni štumfi ampak fina vlažilna krema

Jaa na to sem skoaj pozabil jaaa...meni tudi pašee s kremo občasno namazti podplate...meni osebno je najboljša od Gehwol...neka siva tuba je,krema je gosta ko hudir ampak pašeeeee....jaa pred zamenjavo superg sprobaj čim več takih malenkosti mogoče pa ujameš dobitno kombinacijo :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA