vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 katka
nahitro preletela članek...
sama nisem čutila nobenih efektov jemanja glukozamina, takrat ko sem ga jemala - resda le krajši čas (morda 2 meseca).
za razliko od mene pa je glukozamin pri mojem cca 9 let starem psu naredil dobesedno čudež. odkar je pri meni (dobra 4 leta), ga še nisem videla tako naspidiranega. pa tudi grize lahko - prej ni mogel.
Uporabniški avatar
 INOT
Sam vsakega toliko časa naredim kuro z glukozaminom,kondroinom,MSM in kolagenom.Če zadeva pomaga je težko rečt....Poškod sklepov,mišic ali kosti pa v zadnjih 12 letih ni bilo.
Tud naš pes občasno dobi te dodatke.
Definitivno glukozamin pomaga. Jaz sem ga uporabljal po poškodbi križnih vezi in vnetja patelarnega ligamenta - (posledica velike količine rehabilitacije). Uporabljal sem kapsule in glukozaminov gel JOINTACE, ki se ga dobi tudi pri nas v lekarnah. Učinek pri meni je bil takojšen, da sam nisem mogel verjet. Seveda bolečine niso takoj čudežno izginile- sem pa veliko lažje rehabilitiral do konca. Sedaj pa nimam niti najmanjšega problema. JEst zadevi čisto verjamem in jo vskemu priporočam, ki ga bolijo sklepi in vezi ali mišice.
 pepeto
Ne vem ali je to zaradi glukozamina ali kake druge sestavine, a meni pomaga. Priporočila mi ga je fizioterapevtka v Kliničnem. Ne jem kapsul, temveč uporabljam le mazilo Nodol. Od takrat je že leto dni in parkrat sem imel kar hude bolečine , a upam se trditi, da je koleno po masaži z mazilom vsakokrat veliko bolše.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA