Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tini
Bravo fantje! :cast1:

Rg KRg StNr Name Jahr Verein / Team Nat K 1.HM 2.HM Brutto Netto 5 KM Zeiten
291 74 5605 Moskotevc Dusan 72 Tekaski Forum SLO M-35 01:28:33 01:34:05 03:03:53 03:02:39 [mehr]
755 173 8105 Rezonja Miro 63 Tekaski Forum SLO M-40 01:36:33 01:43:04 03:21:33 03:19:37 [mehr]
2177 383 8106 Chufar Zdravko 58 Tekaski Forum SLO M-45 01:47:18 01:58:17 03:47:32 03:45:35 [mehr]
Uporabniški avatar
 javaman
Se moja malenkost :wink: :
Rg KRg StNr Name Jahr Verein / Team Nat K Brutto Netto 5 KM Zeiten
5312 598 11060 Verhovsek Roman 73 Mobilkom Austria SLO M-30 02:22:43 02:20:39 [mehr]

Zelo me je drugac matralo sonce (Sezana je bila tu zakon), je pa to moj drugi mali maraton v zivljenju.
Uporabniški avatar
 mihaperme
Še eden iz lestvice :arrow:

1713 283 5651 Lekse Toni 60 Cerknica SLO M-45 01:42:42 01:55:04 03:38:16 03:37:46 [mehr]
Uporabniški avatar
 javaman
Zanimivo je to, da Avstrijci uporabljajo neto cas za lestvico, pri nas pa totalno-ne-fer bruto cas. :bum:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Za tiste, ki jim je uvrstitev $ pomena oz. karkoli s tem v zvezi, je brutto in netto isti oz. se razlikuje za malo.
Sicer pa, nedokončana tem na več straneh v preteklosti.
Uporabniški avatar
 javaman
Fotrov kolega je imel na Dunaju razliko med bruto in neto casom vec kot 8 minut. Sam sem bil bolj zgoden in bolj spredaj, pa sem se vedno imel 2 minuti razlike.
 Simona T
BRAVO ZdravkoC, MiroR in ostali :clap:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ja.... V parizu sem imel razlike 18 minut. Važno, da sem odtekel maraton.
Uporabniški avatar
 Damijan
javaman napisal/-a:Zanimivo je to, da Avstrijci uporabljajo neto cas za lestvico, pri nas pa totalno-ne-fer bruto cas. :bum:

Se strinjam!

Res je zanimivo.. In res je ne-fer...

Tudi to je res, da je že bilo predebatirano.

Ena misel: kaj pa tale primer - recimo, da si ful dober tekač, ki nima problemov s spanjem niti s tremo pred tekom... Greš na... naj bo Dunaj, se dan pred štartom namesto s testeninami nabašeš s Kajzeršmornom, še malo mesto oblaziš, prepozno ležeš in... zjutraj zaspiš. Se na štart maratona privlečeš ob kakih 9:37.. Komaj dopoveš Pentek Tajmingu, naj še ne zrolajo one preproge za čip-bipanje, prečkaš torej štartno črto, zaženeš Polarja in na enih 183 hrm odlaufaš PB, ki ti v cilju pokaže ... recimo 2:08...

Ergo: tvoj neto čas je vsekakor 2:08, a bruto gotovo ne bo pod 2:45 ... Končaš torej kot ... menda 56., če sem prav videl.

Kaj zdaj? Si zmagovalec al ne? Kaj pa, če bi tekel 2:04? Menda bi ti priznali svetovni rekord, vendar pa bi spet bil plasiran tam nekje okoli 50. mesta...

Ja, vem: bedast primer, lenuh, drugič navij uro, ne? Poanta pa niti ni v tem, temveč - za nas (glejte npr. večno lestvico maratoncev) pa je en glih vseeno, če mi bruto al neto štejejo na sami rang listi ob mojem priimku...

Zdaj pa grem bruto spat, neto pa malo kasneje, heh...

PS: gornji stavek ni boldan po naključju, temveč: a bo kaj z bolj konkretnimi poročili, 'bemo milo materno?!
Uporabniški avatar
 tae
Damijan, takšna poročila, kot jih ti pišeš jih malokdo, zato že komaj čakam, da se spet udeležiš kakšnega teka. Mimogrede kaj pa tvoj Linz ali nekaj podobnega. Sam sem omenjeni maraton malo spremljal po televiziji. Me pa vsekakor zanima samo vzdušje iz prve roke. Je morda tekel tudi naš Roman Kejžar ali kak drug bolj znan atlet? Gotovo se da o omenjenem dogodku povedati več, kot en stavek. Pa brez zamere vsi, ki ste se že javili v tej temi, žal s precej suhoparnimi prispevki.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Damijan napisal/-a: ... a bo kaj z bolj konkretnimi poročili, 'bemo milo materno?!
:twisted:
Čuj, da te nena froci čujejo :wink:
Kaj praznikov nam pa ne privoščite :?:
Pa je ja lepše sedaj it na Boč, kot pa tu sedet :hack: in pisat :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Damijan
tae napisal/-a: ...Damijan, kaj pa tvoj Linz ...ali nekaj podobnega. Sam sem omenjeni maraton malo spremljal po televiziji. Me pa vsekakor zanima samo vzdušje iz prve roke. Je morda tekel tudi naš Roman Kejžar ali kak drug bolj znan atlet? Gotovo se da o omenjenem dogodku povedati več, kot en stavek. Pa brez zamere vsi, ki ste se že javili v tej temi, žal s precej suhoparnimi prispevki.

Eh, Tae, saj veš, da sem Linz prešprical zaradi bolezni... Kolikor vem, ni bilo drugih Slovencev.. Sem pa včeraj malo sanjal enega svcjih ljubših maratonov, namreč Firence - bom morda napisal kako poročilo, za nazaj, a vseeno - če se kdo morda odloči za ta maraton...

Zdravko, froci še nea znajo brat, zato tole le napišem... drugič bom dal v kratice: 'B.M.M.? (fora iz Reporterja Milana, ki - saj vem - tebi ne sede najbolj, ne?).

Ko pa prieš z Boča, pa le kaj napiši, viš, da smo lačni branja...
Uporabniški avatar
 tae
Damijan napisal/-a:
Eh, Tae, saj veš, da sem Linz prešprical zaradi bolezni...

Sori, cist sm pudabu :oops:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
No, zdaj bom pa napisal to, kar moji predhodniki še niso?
Bilo je nepozabno vroče, a v primerjavi z lansko Podgorico – Sibirija!?
Kljub visoki vročini so bile namreč ulice v senci stavb in dreves.

Pa gremo od začetka.
RokE s simpatično sestro Tino naju z MiroR-jem pobereta na domačem dvorišču. Vožnja s kopilotom in prijateljem Garmonom Nuvi je bila fenomenalna. Prva ciljna točka na Dunaju je Sportmesse – prevzem štartnih številk. Odlična organizacija in niti minutke čakanja na punktih za izdajo 1) številke 2) darilne vrečke in 3) majice. Ogledamo si štante športnih podjetij in trgovin ter naberemo nekaj prospektov, spijemo kavico in prigriznemo Anker polnozrnati kruhek, nakar krenemo dalje. Z Garminom prispemo ravno pred vhod Kolpingovega »dvorca«.

Slika

Na hitro se namestimo. Odločitev je padla, da izpustimo Kaiserschmarrn-Party v Rathaus-u (žal). Srečamo se s Klatežem in Sebastjanom, ki sta svoji ženi uspela že dva dni voziti mimo dunajskih izložb? Pridruži se še Maher in kolega iz Kamnika. Bili smo popolni. Namesto večerje smo si privoščili malce spoznavanja U-bana in sprehoda po Dunaju. Po mestu smo se klatili pod vodstvom Klateža.

Slika

Noč je minila ko šus in že ob pol šestih zjutraj je zadišalo po maratoniku. MiroR se je že masiral. Še jaz potegnem svoj vazelin in že smo bili na zajtrku. Nikjer ni bilo čakanja, razen pred WC-ji. Pred štartom se še pofotkamo – upam, da bo Klatez napopal kaj fotk.
Na štartu nepopisno mnogo naroda. Po štartnem pisku smo po dveh minutah in prehojenih 100 m prešli iz bruto v neto čas in razdaljo. Začelo se je. Laufam zraven Mirota, prave hitrosti se sprva ni dalo razviti. Skakanje levo in desno, prehitevanje in visoka koncentracija pred spotikanjem. Po koncu prvih dveh km je bil povprečen tempo 4:48, nakar spustim Mirota naprej in se ustalim na predvidenem tempu 5:00. Šestnajsti km nenadoma padem na 5:25 in sedemnajsti na 5:28. Pocuzam prvi gel in se vrnem na 5:00. Na petindvajsetem km ponovno zdrs na okrog 5:30. Naslednji in zadnji gel stisnem po tridesetem km. Vsa energija v meni je zgorela. Koliko stopinj je bilo (?) nimam pojma, vem pa, da je žgalo ko hudič. Gledam na Garmina in se sprašujem, kaj bo s PB? Odgovor je jasen – počakaj na Radence? Zadnja dva kilometra sem se vlekel okrog 5:55, mimo mene pa se je valila kolona maratoncev. Katastrofastično.
Najlepši vtis iz proge je tek mimo dunajske opere v ritmu Štrausa, pa še par-krat so pozitivno presenetile ritmične bobn grupe, kitaristka z R'n'R sceno in še nekaj Rock 'n' Rolla in Twista za sproti. Namesto čudovitih dunajskih stavb, moram priznati, sem najbolj občudoval njihovo senco. Bilo je enkratno – ko sem prišel v cilj. Tu je šele bilo folka. Čeprav smo imeli dogovorjeno zbirno mesto na X-Z placu, sem že ob drugi določeni uri skoraj obupal, ker tam nikogar ni bilo. In vendar smo se našli. Pomembno: gužva za šankom, prvo pivo je steklo šele iz domače zaloge pri avtu (nazaj počesan kozl) in drugo v ljubljeni Sloveniji.
Na koncu: hvala Roku in prijatelju Garminu za vožnjo, vsem prisotnim na Dunaju za družbo in podporo pa seveda čestitke za doseženo, pa karkoli že to je. Preživeli smo.
Hvala za čestitke :wink: :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA