Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ales
Danes sva z LojzetomP odtekla en super krog na Brdu in kot se rado primeri, so se po teku porajale razne ideje. Sva že v Bevkah z Natašo modrovala, da bi bilo na Irskem pa res zlo fajn tečt in tako je na dan priplaval maraton v Dublinu.

Da opravimo najprej z slabimi stranmi:
- tek je v ponedeljek 25.10.2004, ravno po ljubljanskem maratonu(torej udeležba tu skoraj zagotovo odpade)
- štartnina je v predprijavi 50 EUR
- trenutno so cene letalskih prevozov: 38 EUR do Londona in nazaj (iz Celovca) in 32 GBP iz Londona do Dublina
+ približen seštevek je torej še vedno znosnih: 33.000 SIT brez spanja
+ ej ampak Dublin... Sem bil na Irskem ene tri leta nazaj in me je čisto prevzelo; ma ja saj mene vsi kraji prevzamejo, bojo rekle bolje poučene. Ampak Irci so pa res nekaj posebnega.

Bi predlagal, da gremo tja vsaj v soboto, nazaj pa v torek ali sredo. Mene sicer malo bašejo službene obveznosti(koga pa ne), sploh če bom šel letos spet v Mali, a Dublin je s svojim bogatim popoldansko-večernim glasbeno (pivskim) sporedom res izjemen. Žal je vedno ravno v tednu ljubljanskega maratona.

Tule je še povezava na uradne strani organizatorja: http://www.dublincitymarathon.ie/index.php

Ima še kdo podobne prebliske?
Uporabniški avatar
 lojzeP
Zanimive ideje , ni kaj. Ali bi žrtvovali LJ maraton, ali pa ... :idea: :idea: :idea:

Sej pravm - v dobri družbi, pa Laško, :toast: ideje kar po zraku letijo

2x LP
Uporabniški avatar
 Filipid
Pa zraven še fejst punce iz Tekaškega foruma :wink: :lol: .

Če bi slučajno še koga zamikalo...

Dublin je najlepši ravno jeseni. Primerno toplo, seveda je tudi dež, v pubih se vrti ravno tista glasba, ki se je čez poletje nabrala v irskih dušah...

Tistih 42 je potem mala malica. Še boljši so po teku 3-4 dnevi tja do Galwaya, Corcka, Limericka.

Takole je bilo leta 2001:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kako že ? - trenutno vsaj trije.
Uporabniški avatar
 Barb
Kako že :?:

Mi trije smo najboljši par :P ,če pride pa še kdo vmes,pa smo vedno pripravljeni na širitve :P :P :P

Torej,kdo si upa,okusit družbo najboljših treh :?: :arrow:
Uporabniški avatar
 5rca
ahhhhhhh ... kakšna obala :shock:
Uporabniški avatar
 Barb
No in..........
..........si jo boš šla ogledat v živo :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 ales
Mal sem se namatral-ampak za vas vse, in sem dodal še nekaj irskih slikc v galerijo.

Škoda, ker je tek šele oktobra in me bo zdaj pet mescev vleklo tja...
Uporabniški avatar
 Tuareg
Blont bejbe, pa črn pir... Pa Dublinersi nam bodo špilal....
Bo pa že Ljubljanski maraton mal počakal.
Uporabniški avatar
 Barb
A to pomen da smo že štirje :?: :?: :laola
Uporabniški avatar
 ales
Danes sem spustil Županov tek na Brdu, družinske obveznosti, sem šel pa proti večeru tečt na moje ljubljeno vadbišče: Javornik-Mohor-Javornik.

In me je med tekom prešinila genialna ideja(da ne boste rekli, da pri meni samo B vitamin porodi genialne ideje):

Bi za oktobrski maraton v Dublinu doma najeli avtodom in se tja odpravili za kak teden ali dan več.

Sem malo pogledal cene in na hitro bi bil seštevek takle:
-najem avtodoma 8 dni=130.000
-gorivo tja in nazaj cca 90.000
-prevoz s trajektom Cherbourg - Rosslare - Cherbourg=obupnih 230.000

Ja in če bi se nas udeležilo vsaj 5 tekmovalcev bi prišlo na osebo še vedno skromnih(?) 90.000 SIT

Ampak tak način potovanja bi nam omogočil, da bi res malo zakrižarili po Z obali Irske, si ogledali Galway, Limerick, Cork, ...

Saj se s prijavo še ne mudi, ampak ideja je pa dobra, a ne?

Celo tako dobra, da je še mojo ženo začelo zanimat, da bi šla. No, res se ne sliši lepo(saj ji tudi nisem rekel), da je to še vedno rezervna varianta, če izmed vas ne nahecam še štiri in gremo tečt v Dublin.

Torej ....
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

ales napisal/-a:Torej ....

No, morda bom brcnil cisto mimo, ampak kaj pa ce na Irskem najemete avto, avtodom ali katero koli drugo prevozno sredstvo? Do tja pa verjetno lahko najdete kaksno cenovno ugodno varijanto z avijonom. Lahko se pa tudi motim. :-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 ales
oranzni_slon napisal/-a: ... kaj pa ce na Irskem najemete avto, avtodom ali katero koli drugo prevozno sredstvo?

Ja, ja avto je tudi OK varianta, le da moramo potem iskat prenočišče v vsakem kraju, tako pa bi lahko le menjavali lokale z glasbo.
Da pa bi najemal avtodom na Irskem, si pa nekako ne predstavljam. Morda pa vendarle?
Uporabniški avatar
 Tuareg
Super ideja :idea: :idea: , pa naj še kdo reče, da tek ni koristen.
Časa je še nekaj, ampak treba bo še na kakšen tek okrog Brda pa
rečt še kakšno o tem.
Uporabniški avatar
 Barb
Aleš vidm, da ti tek samo dobro dene
super idej-tako bi lahko videli veliko krajev-vmes naredl še kakšen trening :hehe:
..pa še jaz bi se ognila krstu z avionom.....

veš kaj,če bo pa kandidatov več,pa ni nikjer ovire,da ne bi šle z dvema ,a ne?

..al pa kr z busom tekaškega foruma :clap:
si predstavljaš kakšne face bi bli

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA