prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
[img=right]http://www.inov-8.com/Images%5CProduct%20Images%5C280-Small-2.jpg[/img]hoj,

nekateri copate Inov-8 že poznate, za druge pa je ta angleška znamka verjetno popolna neznanka. na kratko - to so najboljše copate na svetu za 'off-road' tek.

in zdaj so končno na voljo tudi v naših trgovinah. za začetek še malce sramežljivo in le z nekaj modeli a prepričan sem, da bo povpraševanje kmalu vzpodbudilo ponudbo.

zakaj so ti copati tako dobri? ker so narejeni z mislijo pomagati tekaču pri čim bolj naravnem gibanju po kakršnem koli terenu. za asfalt, tudi za makadam jih je škoda, najbolje se počutijo v travi, blatu, snegu, na pesku in kamenju, ...

copati imajo odličen oprijem in odzivnost. dejansko v njih skoraj ne zdrsneš, ne glede na to, kje in po čem tečeš. inovativen način zavezovanja omogoča, da izberete velikost, ki je enaka velikosti vaše noge - brez črnih nohtov! še veliko dobrih lastnosti bi se našlo a najbolje, da jih preverite sami...

katalog si lahko ogledate na domači spletni strani, pri nas pa jih lahko vzamete v roke (in tudi kupite :) ) tule:

[table][row]AVANTURA Sport - Ilirska Bistrica[col]modeli: Mudroc 280, Flyroc 310, Terroc 330
[row]KEJŽAR Sport- Kranjska Gora[col]modeli: F-lite 300
[row]CIKLO Sport - Velenje[col]modeli: Terroc 330
[row]INTERSPORT Bohinj (pri gondoli pod Voglom)[col]modeli: Mudroc 290, Flyroc 345
[row]TOMAS Sport-LJ(Čopova)[col]modeli: Terroc 330, Mudroc 290, Flyroc 310[/table]
cene so med 100 in 100€...

[img=right]http://www.tekaskiforum.net/galerija2/albums/2007/20070324_Rasica_test_Inov8/normal_24032007%28013%29.jpg[/img]sam sem preizkusil model Mudroc 280 in bil sem navdušen. res, ne pretiravam. tudi celotna slovenska reprezentanca v gorskih tekih bo letos tekla v Inov-8 copatih...

aja, fotke s testa si lahko ogledate tule :arrow: :D
Nazadnje spremenil ero, dne 21 Sep 2007, 10:47, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 žine
torej.....prvi par INOV-8 sem nabavil že dobro leto nazaj. Mudroc 280. Takrat se jih pri nas še ni dobilo, poznali so jih le naši reprezentantje v gorskih tekih, ki so jih srečevali po dirkah v tujini. Nakup preko spleta je morda še vedno ugodnejši.....ampak govorim na pamet, cen v domačih trgovinah še ne poznam.
Po prvem teku sem bil navdušen. Po strmih vlažnih travah na Zaplato je šlo kot po tračnicah :D. Po drugem in tretjem teku sem bil pa že obupan, saj so me po obeh petah ožulile, odprta žulja pa sta bila velika kot 50 tolarski kovanci (ja....takrat smo imeli še tolarje..... :D ) In sem jih hotel prodati. Na srečo jih ni hotel nihče, zdaj jih spet uspešno uporabljam, tudi za daljše teke po hribih - le da si obe peti pred uporabo oblepim z navadnim hansaplastom. Pomaga. Ravnokar sem naročil še en par, Flyroc 310, ki je bil trail copat 2005. Preko spleta za 80€. Bom poročal o prvih vtisih :D
lpŽ
Uporabniški avatar
 don vincenzo
Po prvem teku sem bil navdušen. Po strmih vlažnih travah na Zaplato je šlo kot po tračnicah :D. Po drugem in tretjem teku sem bil pa že obupan, saj so me po obeh petah ožulile, odprta žulja pa sta bila velika kot 50 tolarski kovanci (ja....takrat smo imeli še tolarje..... :D ) In sem jih hotel prodati. Na srečo jih ni hotel nihče,

Hehe Žine mi jih je ponujal pa sem že naročil svoje...sprva katastrofa..žulji ogromni, so namreč zelo trde na petnem delu tako da vsem priporočam da ih dobro uhodijo pred tekom predvsem pa naj ne tečejo z njimi po asfaltu...Wyat mi je rekel da je vse stvar utrditve lani je namreč tekel z njimi Grintovec...
Drugače res dober copat novi model je tud na oko mal bolj nevpadljiv kot prejšnji...priporočam za dirke kjer je gozd ali travnik pa za sneg in dež so sploh super!!

Lp vsem
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
Toooo.....prihranil si mi čas.....:)

lepo se imej ero...;)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
A imajo Gore Tex membrano ali kakšno drugo možnost za nepremoèljivost ?

Kakšna je obstojnost podplata? Namreè èe prav vidim ni VIBRAM ali Sportivo kar imam dosedaj kot prakso robustnega podplata
( robustno beri da zdrži eno ali trièetrt sezone - namreè pri taksnih copatih je problem ker se uporabljajo tudi v snegu, asfaltu, makadamu,...in pri dobrem podplatu z dobrim oprijemom - kar vidim ze po profilu na sliki da je dober oprijem - je vedno problem da je taksnega podplata skoraj skoda za asfalt ali makadam ker se tam hitreje iztrosi ).
Ce pa si cross-country tekac ( taksen iskren heheh ki se ogiba avta ) pa je asfalt ali makadam nujno zlo. Recimo celo zlogasih K24 razpolaga z ene 10km asfalta.

Redki so taki èisti cross-country teki ali tekmovanja kot je Grintavec ...
oz jih ni veliko kar pa recimo meni zadostuje enak copat kot je za cestni
( ker tudi pri cestnih hudo ne kompliciram ).

Ker ce gre za nekaj tekem potem menim da takih copat ne potrebujes ( glede na ceno ). Za trening in ultra ture pa menim da je predvsem to pomembno: robusten podplat ki drzi, nepremocljivost, lahkotnost se mi ne zdi kriticna ker je :
1. na trening turah boljse imeti tezji copat zaradi stresa in
tudi treninga robustnosti nog ( zulji, .. )

2. lahkotnost tudi nevarna ( pardon ni dober izraz
ampak obcutek stabilnosti je slabsi )recimo na kaksnih manjsih
polickah pri gorskih marsih ali tekih
( ta termin gorski tek me full muci ko gre za kaksne strme vzpone
ali preèenja grebenov kot je recimo K24
se mi bolj dopade gorski marš ampak ko sam bre ja... )...

So pa copati zelo dopadljivi - podplat deluje stabilno in oprijemljivo ob skalo...ampak vseeno bi razmislil ko bi jih kupoval za neko obdobje treninga po kilometrih v okolici.

Bom pa si jih pogledal in jih dal na kandidatno listo za poletni gorski ultra...ene so mi kazali v ProMontani ki so bile nekaj podobnega ampak tile me malo iritirajo.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

na webu nimajo vseh modelov. za jesen pa itak pripravljajo novo serijo. razpon je od 250g šprinteric do 390g gležnarjev. tudi GTX in ultrarunning modeli so vmes.

recimo za ECU uporabo (ultre večinoma po makadamu) si želim tale [url=http://www.inov-8.com/Product.html#305]model :arrow:
Slika[/url]

imam novi katalog. spomnite me ob priliki, da ga pokažem :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
a mislš mu katalog za jesen zimo 07?
k je tak skor črno bel pa u eni hosti je en tekač slikan?.....hmmmm?

pa k je tvoj copat na strani 15 v desnem kotu in mu je ime ROCLITE 305?

:D

vabljen na obisk....;)
 lm44
Sam imam model Flyroc 310. Kar se tiče lahkosti, je vse v redu, udobni res niso, sploh v petnem delu (za daljše ture,tj. nekaj ur, sem moral imeti s seboj še ene copate!).
Kar pa me najbolj moti, je pa guma!!! Vse je v redu na listju, travi, blatu,...ampak na skali pa ne prime popolnoma nič!!!Živa krsta, če se "sprehajaš" po visokogorju!!!
Šele kasneje sem prebral opozorilo na njihovi strani, da uporabljajo dve različni vrsti gum. Sam imam seveda tisto, ki se tako hitro ne obrabi, ampak slaba tolažba, ker se bom prej zlomil na kakšnem kamenčku...!

Skratka, pozoren je treba biti na kakovost gume, me pa zanima, zakaj pišejo, da se uporabljajo za gorski tek, večina pa je na takem terenu smrtno nevarnih...

Sam sem si kupil nove, te pa imam za "sprehode" v gozdu, kjer ni kamenja...

LP
 slovenec
Moja zgodba je zelo zanimiva. Včeraj sem poklical v Tomas Sport na Čopovo, če imajo slučajno model Mudroc 280 in dejali so mi, da ga imajo. Nato se danes odpravim v Tomas sport na Čopovo in vprašam kje lahko dobim ta tekaški copat. Prodajalec, ki o tem copatu ni vedel prav nič je rekel, da ga nimajo. Nato ga povprašam za ostale modele iz kakšnega materiala so tudi ni vedel nič. Edina poz. stran tega je, a mi je dal tel. št trgovine Avantura Šport kjer imajo ta model in o teh copatih vedo zelo veliko porhu pa so mi dali še katalog firme Inov-8. Stanejo pa 110€. Na koncu sem le dobil Mudroc 280.
Uporabniški avatar
 brankos
Tudi jaz sem uredil nabavo za Inovejtke prek Avantura šport. Glede na to, da sem jih že spobal ob predstavitvi na Sv. Primožu, sem podrobnosti glede nabave uredil kar prek emaila in pošte. Moram pohvalit trgovca za ažurnost fleksibilnost, tako da jih bom lahko sprobal že drug teden.
Uporabniški avatar
 brankos
Mudroc 280 sem dobil prejšnji teden in jih tudi že preizkusil na treningu po Šmarni gori in na tekmi na Osolnik. Vtisi - super, lega in oprijem zelo dobra tako pri vzponu kot spustu in na različnih podlagah. Dovolj konkurenčne tudi na krajših hitrih asfaltnih odsekih (gumo res hitreje pobira), ampak to je del igre. Na Osolniku bi se sicer dalo odtečt tudi z cestnim modelom, a sem imel s seboj le še terenske Carrdrona in tako je manjša teža prevagala, da sem se proti vrhu pognal z Mudrocom. Končni izkupiček avanture - dober rezultat, ter pol žulja, enega in pol pa sem tako fasal že dan prej na intervenciji od gasilskih škornjev.
Uporabniški avatar
 dexi27
Brankos mi lahk posreduješ email za nakup superg al pa tel št. tud mene zanima ta model.
Hvala!
Uporabniški avatar
 RoKo
Avantura šport d.o.o.

Gregorčičeva cesta 19

6250 Ilirska Bistrica

tel.: 05/ 710 00 70

e-pošta: avantura.sport@gmail.com

trgovina z alpinistično, plezalno in jamarsko opremo

Če je to Avantura iz Ilirske Bistrice je to to.
Uporabniški avatar
 dexi27
Ja zgleda da bo to to, hvala za informacijo se bom pozanimal pri njih, kako in kaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA