Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Tole sem pisal lani takle čas, ko je bilo za mano eno leto treninga.

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... statistika

No zdaj pa je približno 2 leti, kar se ukvarjam tudi s tekom. (skopiral sem kar lanski članek in ga malo priredil v nove podatke)

- V dveh letih skupaj sem se udeležil 25-ih uradnih tekem (za marsikoga je to malo, za nekoga drugega veliko, zame pa očitno ravno prav)

Statistika tekaškega foruma:
- Na novo prijavljen 3.8.2006, na novo 277 prispevkov, kar me uvršča na 72. mesto po prispevkih. (še nekaj let pa se bom prebil na prvo stran :lol: )

- Moje največje število pretečenih km naenkrat = 25

- Moj najboljši čas na 400 metrov = 1:06
- Moj najboljši čas na 800 metrov = 2:48
- Moj najboljši čas Cooperjev test = 8:49
- Moja najboljša uvrstitev absolutno = 7. mesto
- Moja najboljša uvrstitev kategorično = 4. mesto (največkrat sem bil 4.)

- Prvič sem se udeležil polmaratona, čas 1:37 min.
- Če je verjeti razdalji, mi je prvič uspelo tekmo tečt s povprečnim tempom pod 4 min./km

Rahel napredek se sicer pozna, vendar pa veliko manj kot prvo leto.

V naslednjem letu ukvarjanja s tekom še vedno cilj vsaj 1x med prve tri v kategoriji.

ZELO POMEMBNO NE GLEDE NA REZULTATE: VESEL SEM, DA SEM SPOZNAL VELIKO FORUMAŠEV IN FORUMAŠIC, ČE JIH LAHKO TAKO IMENJUJEM. RES STE FAJN DRUŽBA.

Pozdravljam vse, ki me že poznajo in se veselim novih poznanstev.
Uporabniški avatar
 agnesss
Najprej čestitkeSlika

Pa še- vau ti si pa najbrž po naravi zelo tekmovalen :wink: . Ma če si le pri dragi na prvem mestuSlika

lpA

PS to je samo malo heca, brez namena dajati v nič lepe dosežke
Uporabniški avatar
 tae
agnesss, hvala sicer za čestitke, vendar ne vem točno, s čim sem si jih zaslužil, saj sem še vedno le povprečni rekreativec.

Drugače sem pa dejansko tekmovalen, pravzaprav sem se celo zaradi tekmovanj začel ukvarjati s tekom. (menim, da je tek eden redkih športov, s katerim lahko začneš tudi malo kasneje in ne v rani mladosti, kot pri drugih športih)

Pri dragi pa sem na prvem mestu :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 agnesss
tae napisal/-a:agnesss, hvala sicer za čestitke, vendar ne vem točno, s čim sem si jih zaslužil, saj sem še vedno le povprečni rekreativec.

Drugače sem pa dejansko tekmovalen, pravzaprav sem se celo zaradi tekmovanj začel ukvarjati s tekom. (menim, da je tek eden redkih športov, s katerim lahko začneš tudi malo kasneje in ne v rani mladosti, kot pri drugih športih)

Pri dragi pa sem na prvem mestu :lol: :lol: :lol:

1/ja glede na tvojo statistiko (torej kaj vse je za teboj) si čestitke prav gotovo zaslužiš

2/kar se tiče tekmovalnosti je to za mene en nov zorni kot, sama namreč vedno premagujem le sebe (različna področja)

3/ tak je prav :D

lpA

PS včasih je čakanje najtežja tekma :wink: http://www.neplodnost.info/ziva/peticija/
Uporabniški avatar
 tae
Če grem tokrat od zadaj.

- Oddal sem svoj glas na priloženem linku
- Pregovor pravi: KDOR ČAKA, DOČAKA. Želim ti čim krajše čakanje in čim več sreče. Žal pa je v življenju tako, da se velikokrat ne zgodi tisto, kar si najbolj želimo. Zgodi pa se, ko najmanj pričakujemo. Upam, da bo tudi pri tebi tako.
- tudi jaz tekmujem sam s sabo, vendar veliko lažje izboljšam svoj lastni rezultat (tudi na različnih področjih, ne le tek) med tekmovanjem z drugimi.
Uporabniški avatar
 iverson
Mi lahko zaupaš kdaj si odtekel prvi polmaraton? Koliko časa si prej treniral? Jaz sedaj pretečem 18 km normalno pa sem se prijavil na polmaraton. Bo to dovolj dolga razdalja da mam nekakšen občutek za 21km?
Uporabniški avatar
 tae
iverson, svoj prvi polmaraton sem odtekel 1. aprila letos (pa ni prvoaprilska šala) v Grazu v Avstriji.

Odvisno je ali želiš omenjeno razdaljo le preteči ali ti je pomemben tudi čas. Na teh razdaljah jaz nimam kaj dosti izkušenj, ampak moje skromno mnenje je, da boš brez težav pretekel 21 km. Če pa želiš iti na čas, moraš pa to razdaljo večkrat preteči že na treningih, potem pa je tu pomembna tedenska kilometraža (priporočljivo od 50 do 60 km), pa seveda sama struktura treningov. Sicer je pa vsak človek poglavje zase. Eni bodo šli že po enem mesecu teka na polmaraton, drugi ne bodo šli nikoli v življenju.
Uporabniški avatar
 cvalenti
tae napisal/-a: drugi ne bodo šli nikoli v življenju.

Zakaj mi je tale stavek tako znan!!!!!!! Hehehe,brez zamere za smetenje!! :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Cuki, vidim da še vedno iz ozadja spremljaš ta forum. :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
iverson napisal/-a:Mi lahko zaupaš kdaj si odtekel prvi polmaraton? Koliko časa si prej treniral? Jaz sedaj pretečem 18 km normalno pa sem se prijavil na polmaraton. Bo to dovolj dolga razdalja da mam nekakšen občutek za 21km?

Če pretečeš 18km, boš tudi 21! Sploh ne bi smel biti problem. Pazi le, da te ne odnese adrenalin in tečeš lepo v svojem tempu od začetka do konca.
Jaz sem šel lani na svoj prvi polmaraton (Lj.), pred tem sem malo bolj resno tekel 3 mesece (okrog 400-500km). Sem pa prej (in še vedno) veliko kolesaril in hodil v hribe.
Uporabniški avatar
 iverson
Ne gre se mi za čas, saj je to moj prvi polmaraton hkrati tudi prva taka tekma, no edino tek trojk bo še prej. Na teden naredim tam 43-50km. Tečem zdaj pol leta. Je pa tako da ta proga kjer tečem 18km zajema kar nekaj klancev ki niso tako nedolžni :), pretečem pa jih z malo počasnejšim tempom.
Uporabniški avatar
 bla_k
iverson:
zanima me tvoj 18km krog
ga imaš kaj označenega (cestne oznake,...)
jst mam v okolici komende tri različne desetke, pa nekaj krajših krogov[/quote]
Uporabniški avatar
 iverson
No to me pa veseli, še nekdo iz komende. Ne nimam označenga. Trasa je taka: Komenda-Zalog-Tunjice-Gora-Komenda. Tam ko prideš v zalog pri cerkvi desno. Pa skos naravnost čez gozdiček ter na vrhu klanca levo na Tunjice. Čez Tunjice na koncu pa spet desno ter se spustiš spet do manjšega križišča kjer je možnost čez mlako ali goro.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA