prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 klatez
He, he - vsak tekač ve, da mora analiza trajati vsaj toliko časa kot tek...
Bilo pa je seveda fajn poklepetat in izvedet kakšne zanimive tekaške prigode in nezgode...

Drugače pa smo tudi tekli in sicer ZdravkoC, Tek v snegu, Areh, MarkoR, kseb in jaz (Areh, tisti ki ga nisi poznal, je bil forumovski kseb - Sebastijan)

Nismo pa šli po najkrajši varianti ampak na začetku okoli ribnikov (in ne ob železnici) ter na Sp. Polskavi skozi vas, tako da smo predvidenih 15 km raztegnili na 19 km. Do okrepčevalnice pri Damijanu, kjer nas je zapustil Areh, pa smo imeli 13 km (by the way Areh - prava odločitev, če si hotel biti okoli 18:30 doma :roll: ).

Evo slikice:
Slika
Uporabniški avatar
 markor
Oj še z moje strani!
Tudi jaz sem zelo užival, super je bilo! :lol :lol: :lol:
Res, kot je že ZdravkoC napisal - vse pohvale Bistriški ekipi!!
:laola

Upam, da se jim ob priliki oddolžimo na našem terenu - nekaj je že bilo govora o ... :wink:
Trasa lepa, sploh drugi del, ki ga nisem poznal, mi je bil všeč.
Z željo, da kaj takšnega še ponovimo vsem lp!
Markor
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Super popoldne.
Danes me sicer malo boli v nogah od tistih 2 piv...tako da upam da jutri vsaj dopoldne naj dez pocaka da ven pokurim pivovske usedline.

Trasa pa je odlicna. Jo bo treba odteci v obeh smereh za maratonsko razdaljo.
Uporabniški avatar
 Vreme
No če ne drugega sem vam vsaj vreme zrihtal :lol:
Uporabniški avatar
 areh
Vreme napisal/-a:No če ne drugega sem vam vsaj vreme zrihtal :lol:

Ne se sekirat, sej bo še ponovitev! :wink:
MarkoR, včeraj sem "odkril" pot ob železnici od novega peš mosta preko AC do ž.postaje Orehova vas! Ql. Sam mal bo treba visoko travo pokosit :lol: . Fram-peš most-ž. postaja Orehova vas-Klasek(Slivnica)-Fram =8km. Glih "za većerjo" :wink:
lpA
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Naslednjiè bi veljalo poskusiti ob železnici.

Zanima me èe bi se kdaj v prihodnosti pohecali s kaksno adventure razširjeno varianto tega osrednjega dela ( recimo gorsko kolo + tek ali samo eno ) nekaj v stilu:

Maribor - Raèe - Pokoše - Bistrica pa vraèanje po poboèju Pohorja do Betnavskega gradu oz. Razvanja. Kako bi vi napeljali zadevo?

Za povratek se mi zdi da bi bilo zanimiveje odteci to traso po poboèju ali ob vznožju namesto na vrhu grebena Pohorja.
Uporabniški avatar
 markor
Arehu:
ja, ob železnici gre.:!:
Ej, samo tisto - ob glavni cesti od Radizela do Frama - tja pa me ne spraviš - še ko se vozim z biciklom tam - mežim!:?
Če se vračam po kakem mojem krogu iz pohorskih obronkov po Framu navzdol - in sem tak fejst zje** da se ne morem "spravit" čez AC in pol do račke žel. postaje in ob progi domov - potem pred sem. križiščem zavijem levo (za Beli dvorec), skoz naravnost, na koncu ulice (asfalta) desno v gozd, skozi, držiš se desno - čez potok - na drugi strani na mak. cesto in po njej - "ven prideš" pri bus postajališču v Radizelu, naprej pa maš pločnik do Slivnice. Samo - ena pomanjkljivost - na drugi strani potoka te do mak. ceste čaka močvirje - če je res dolgo suho poletje noge ostanejo suhe, drugače pa...:cry:

Snežni:
variant je po mojem skromnem poznavanju "južnih pohorskih obronkov" malo morje - predvsem "gori - doli" - torej povezav "grebenov / dolin" ne manjka.. Za kolo ali peš.. :wink:
Uporabniški avatar
 areh
markor napisal/-a:Arehu:
...... potem pred sem. križiščem zavijem levo (za Beli dvorec), skoz naravnost, na koncu ulice (asfalta) desno v gozd, skozi, držiš se desno - čez potok - na drugi strani na mak. cesto in po njej - "ven prideš" pri bus postajališču v Radizelu, naprej pa maš pločnik do Slivnice. Samo - ena pomanjkljivost - na drugi strani potoka te do mak. ceste čaka močvirje - če je res dolgo suho poletje noge ostanejo suhe, drugače pa...:cry:

[...:

Ja skozi Varto je to... do potoka poznam, preko nisem šel...ampak saj veš, da jaz večji del tečem po temi, tak da je cesta edina rešitev, za moje "krhke" gležnje in levo koleno. Drgač pa več kak je ponoči na glavni cesti :roll: .
Čuj , kak pa prideš od Slivnice do Hoč po "kaki neglavni" cesti?
lpA
Uporabniški avatar
 markor
Areh,

ZdravkoC je že v enem od "zgodnejših" odgovorov v tej temi pisal:
:arrow: Med Slivnico in Hočami je čudovita gozdna pot čez Križno kapelo.
:arrow: Tudi po glavni cesti mimo ribnika za Hoče se da fajn laufat, predvsem ker je široka bankina.

Za Križno kapelo greš gor po Čreti, pri gradu desno, pol pa skoz kar "naravnost" po mak. cesti.
Drugač maš pa še varjanto v Slivnici čez nadvoz AC, mimo "smetlišča", čez žel. progo, pri šuderjami levo in prideš na cesto za Rogozo - greš levo in si v Hočah.. :wink:
Uživli..
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Dobro bi bilo enkrat it za spoznavanje naših krajev skupaj na pot.
Predlagam smer:
:arrow: Radizel, čez Križno Kapelo do Hoč
:arrow: mimo Rečnika (nevarno) na Polano
:arrow: spust iz Polane v Čreto
:arrow: iz Črete po obronku proti Šestdobam
:arrow: Ranče in spust mimo vikendov v Fram
:arrow: levo po obronku mimo spomenika na Ulico Talcev, ki je že v Radizelu
:arrow: nazaj na izhodišče
:arrow: sledi hidracija in vitamin B
Uporabniški avatar
 areh
MarkoR Hvala!
ZdravkoC, dobra ideja, samo taka razdalja je za mene predolga in bi jo raje v 2. etapah prlaufall
lpA
Uporabniški avatar
 markor
ZdravkoC, jaz sem ZA! :P
Lp!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Dobra ideja Zdravko.
Samo tista hidracija in vitamin B ...vitamina B imas najvec v spinaci, endiviji,
zelju...

Ampak nas je zadnjic Klatez regenriral z avstrijskim pivom in keksi ti pa nas bos s solato in spinaco?
Uporabniški avatar
 markor
neeeeeeeeee, ne špinače, prosim......
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
markor napisal/-a:neeeeeeeeee, ne špinaèe, prosim......

Ja kaj pa te? Je dobra za fotosintezo...sedaj ko bos sel v Peru na 6tisocake a ne bi bilo dobro da vzpodbudis fotosintezo v laseh...malo dodatnega kisika vase na visini...heheh
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA