prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Carlito
Pozdravljeni!
Zanima me,če moram na tej uri delat kalubracijo hitrosti in kako se to dela!?
Ravnokar sem jo dobil in sem se čisto izgubil v tej tehniki,prej sem imel navadnega polarja.A obstajajo slovenska navodila za to uro?
Do radencev bi jo rad imel prištimano :)
Hvala!
 randraz
Tudi na tej uri moraš delati kalibracijo tako kot na ostalih "sd"-jih. Vse je razloženo v navodilih. Slovenska navodila imam jaz, angleška dobiš na internetu.

Ko smo že pri tej uri...A se da vnesti popravljen kalibracijski faktor za že izvedeno vadbo (npr. na treningu ti pokaze napacno dolžino in jo hoces spremeti z novim kal. faktorjem, da dobiš prave rezultate:povp. hitrost, running index, dolžine korakov...)?
 Carlito
Pozdravljen randraž.
Kaj imaš ta navodila na papirjih al cd-ju?In kako bi lahko prišel do kopije tvojih navodil,če bi mi jih seveda hotel dati?Sem iz MB,sam se bom pripeljal v LJ,če ne bom imel druge varijante.Se mi kr mudi,zaradi radencev v soboto.Sem zgubljen,brez ure,ki kaže trenutni tempo na km,zaradi česar sem trenutno tudi malo poškodovan :oops:
A je kompliciarano napravit kalubracijo hitrosti?
Uporabniški avatar
 bobr
Kalibriraš samo po potrebi. Jaz imam 200sd že eno leto in je nisem nikoli kalibriral, tudi nove ne! Na tekmah se mi zlaže do 50m odvisno od terena, dolžine itd...
 randraz
Zivjo!

Navodila imam na papirju in jih lahko skeniram ali posljem po pošti. Sporoci mi e-mail, na katerega posljem (lahko na ZS).
Kalibracijo opraviš čisto preprosto. Jaz ponavadi tečem po izmerjeni trasi in glede na Polarjevo dolžino korigiram korekcijski faktor (npr. tecem 10km krog, Polar izmeri 9km, obstoječi kor. faktor je 1--> novi pa 10/9*1=1.111) Upam da delam pravilno in se nisem zmotil pri izracunu :oops:

Bobr: Ne vem kako ti uspe brez kalibracij tako tocno merit razdalje. Jaz moram kalibrirati skoraj po vsakem teku, saj so vcasih odstopanja prav velika (tudi do 10%). Še posebej velika so, ko me boli koleno in tečem drugače kot ponavadi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA