Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Wega
jaz se pa malo zadržujem ko gre kaka fletna mim, kao, lej mene na pogovorni hitrosti. Sicer pa velja prispodoba od lokomotive do medveda.
Uporabniški avatar
 50cent
Wega napisal/-a:jaz se pa malo zadržujem ko gre kaka fletna mim, kao, lej mene na pogovorni hitrosti...

To delamo itak vsi :lol: :lol: :rol: :rol:

Lp
Uporabniški avatar
 Maša
50cent napisal/-a:
Wega napisal/-a:jaz se pa malo zadržujem ko gre kaka fletna mim, kao, lej mene na pogovorni hitrosti...

To delamo itak vsi :lol: :lol: :rol: :rol:

Lp

Če se zraven še šarmantno smehljate, bi bilo pa nerodno, če bi v trenutku nepazljivosti naleteli na kako korenino sredi potke! :lol:
 Anonymous
Wega napisal/-a:jaz se pa malo zadržujem ko gre kaka fletna mim, kao, lej mene na pogovorni hitrosti. Sicer pa velja prispodoba od lokomotive do medveda.

Ta je dobra, ja. Priporočljivo je recimo teči tudi s kom precej boljšim od sebe. Laufam s prijateljem, katerega tempo (nekdaj je tekmoval, večkratni državni prvak) je recimo za okoli 250% hitrejši od mojega (grozljivo se sliši, ja). On itak nonstop govori, jaz pa zinem kakšno vsake nekaj cajta. Če pa gre kaka fletna mimo, pa ne zinem nobene. Naj on ustvari "vtis". :lol:
 zJoker
Me veseli da nisem edini ki glasno diha. Zadnjič sm tekel na rožnik, spuščal se je že mrak in na poti nvkreber sem dohiteval neko dekle. Ko sem prišel na razdaljo 5 m jo je moje dihanje tako prestrašilo, da se je za par metrov pognala v tek. Sm mel kr mal slabo vest. :lol: :lol:

Drugače pa, če sm še pri očeh in tečem mimo fletnih deklet, vedno vklopim silent mode. :D
Uporabniški avatar
 andreya
zJoker napisal/-a:Drugače pa, če sm še pri očeh in tečem mimo fletnih deklet, vedno vklopim silent mode. :D

ja, prav fletni ste no. :lol:
 Simon Grižon
wega če bi se ljudje zavedali kako pomembno je pravilno dihanje za zdravje bi ga kar skoz šteli :) men se kdaj dogaja da si stejem se ko hodim po cesti po opravkih:) kar pa sploh ni slaba rec, recimo ful mam boljsi filing za igranje ritma na kitari, ker sem cist v 4 4 ritmu:))

glede dihanja med tekom pa sam prakticiram naslednje

zacetek teka 8 korakov vdih, 16 izdih
mal dvignem stopnjo 4 vdih 8 izdih

to probam drzat pri normalnem teku menjaje na vsake tok casa mal spremenim, da pluca raztegnm pa sprostim pa tko. ce se prevec izdahnem potem vmes mal ornk vdahnem izdahnm na hitrco, potem pa spet.

ok se prav glede da diham na korake smo se zmer v cetrtinkah, potem ko gre pa za intervalne treninge pa sprinte, tam pa probam kdaj cist hitr dihat, k kaca, skratka se pa trudm da bi vse spremembe delu tko prehodno da ne skacm kr direkt v dolocene faze. diham all the time skoz nos, vcas sm izdihoval cez usta zdej pa sam se cez nos. se pa skopz bolj poglabljam v dihanje, sm spet zacel kitajsko medicino studirat, sm zadn let mal nehu pa vidm da je to kljucno...

no zdej pa se ena nova zadeva, kadar sm utrujen pa ne morm tect je pa tuki didgeridoo, in se lepo v sobi ob odprtem oknu in svezem zraku prefiltriram cist:)
Uporabniški avatar
 solatka
Jaz diham 2/2.
Imam pa problem, da čist podzavestno začnem hitrej tečt, če tečem mim kakšnega človek (m/ - vseeno). Sem prav jezna sama nase. Pa vedno si prav rečem, da zdaj pa ne bom pospešila. Pa včasih deluje, včasih pa tud ne.

Dihanje pa ostane isto, potem pa čez par metrov že sopiham ko lokomotiva. :roll:
 Simon Grižon
hej solatka a ves kaj ti pol pripoocam :) jst sm zadnc prsu do nove ugotovitve, namest mp3 playerja si kup en metronom pa das slusalke notr pa sam akcija, nastimas ritem kakrsnkol ti sede,potem en soliden tempo, pol pa sam tip top tip top , pa ne bo problema.
 spela*
Simon Grižon napisal/-a:hej solatka a ves kaj ti pol pripoocam :) jst sm zadnc prsu do nove ugotovitve, namest mp3 playerja si kup en metronom pa das slusalke notr pa sam akcija, nastimas ritem kakrsnkol ti sede,potem en soliden tempo, pol pa sam tip top tip top , pa ne bo problema.

Tečeš z metronomom? :shock:
Uf, meni bi pa po moje to nabijanje enega in istega šlo na živce. Pa to je huje kot kak rave!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Metronom je še slaše, kot vsak MP3 .... to menim jaz :D
Morem pa rečt, da je dasa, kdor diha 8/16 ... za mene :shock:
Jaz diham 3/3 pri ogrevanju, 2/2 pri resnem teku, 2/2 probam držat pri intervalih in skrajno 1/2 ali 1/1 kadar drugače res več ne gre :twisted:
Uporabniški avatar
 solatka
Simon Grižon napisal/-a:hej solatka a ves kaj ti pol pripoocam :) jst sm zadnc prsu do nove ugotovitve, namest mp3 playerja si kup en metronom pa das slusalke notr pa sam akcija, nastimas ritem kakrsnkol ti sede,potem en soliden tempo, pol pa sam tip top tip top , pa ne bo problema.

Pa saj jaz ne tečem z mp3. Sem se ravno včeraj spraševala kako lahko nekateri tečejo s slušalkami v ušesu. Park, narava, ptički pojejo... oni pa z mp3.

Ojej... z metronomom pa.... :shock: Po moje se mi skegla po 2 km.
Uporabniški avatar
 samostojni
:oops: :oops: :oops: :oops:

Men se pa zdi da preveč gledate korak pa kolk vdihov pa izdihov bo narjenih,
smotrnejše je če na to ne mislite , pa tečete bolj s svojim tempom, k je za vsakga drugačen.

Dihanje pa bi blo boljše, če ma svoj ritem, bolj globok, pa še daljši izdih, z pljuči in trebuhom vključeno skupaj, se več kisika pretoči,......
nekej takega, ....če se pa že zažene naprej , pa ponavad kar pozabmo na globje dihanje, pol smo pa v rit, ke zmanjka O2 ja

:oops: :oops: :oops: :oops:
pa lep dan še naprej :rol: :rol: :rol:
 Simon Grižon
NO CELO NEKDO JE PORAJTAL DA SEM OMENIL 8 - 16 RAZMERJE DIHANJA, TOREJ TOLE JE KLJUCNO ZA VSE KI IMATE RAZNE AMBICIJE DA BI SI OKREPILI ZDRAVJE IN TELO, POSKUSAJTE SE ZAVEDATI DA CIM DALJSE IZDIHUJETE, TO JE SAMO STVAR TRENINGA, PREBERITE SI KEJ VEC O ENDOGENEM DIHANJU ALI O PRANAYAMI IPD.... LAHKO PA MENI ZAUPATE PA SI ZAPOMNETE SLEDECE, IZDIH JE KRAT DVA GLEDE NA VDIH, OBA PROCESA POSKUSAMO CIM BOLJ PODALJSATI PA VSE DELAMO CEZ NOS, TO JE TO :) SRECNO KEKEC PA VELIK USPEHOV :))
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA