Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Maša
Hvala za razlage.

Cipreska, imate pa pravo sport billy omaro doma :lol:

P.S. Sem malo popravljala svoj post, ker me danes daje huda zmedenost.
Uporabniški avatar
 Cipreska
Maša...ja...tale Polar zaplemba je bila prav vrhunska! :lol: Pa še vsi so bili veseli, da se je spet nekaj "pospravilo" in da je malo več placa v omari :lol: Z VESELJEM!
Me pa skrbi, kako bo, ko bo zadeva aktivirana..sigurno se bo potem našel še kdo, ki bi jo uporabljal...:lol:
Uporabniški avatar
 Vreme
Saj na začetku je najvežneje ,da natreniraš vztrajnost. če pa pri tem še uživaš si sigurno na pravi poti. Ko pa boš začela delati na hitrosti, pa vedno ne bo samo uživanje ampak včasih tudi matranje. A brez tega pač hitrosti ni!!

Takrat pa se je pač treba odločiti, ali res potrebujemo hitrost, ali nam je užitek v počasnem teku in vztrajnosti ali pa hočemo še kaj več!!
 Jutro
So že vse povedali. Tempo je prav fin. Tečeš tako, da ti je ok. Razne številke pa so za rekreativca bolj sekundarnega pomena. In komentar tvojega tasta: aha, torej, prepočasi, gremo hitreje, da bo pač hitreje in da bomo z jezikom lizali tla in zdravili muskelfiber?! Bomo pa hitri! Tako! Oziroma, prepočasi, nima smisla, raje nehaj... Ali kaj? Ahhh! :evil:

Razmišljaj s SVOJIM telesom in glavo. :heart

Zdaj imam v slabi uri teka nekje 7:00/km in sem prav srečen! Če ne bo nikoli hitreje, bom s tem zelo zadovoljen. Počutim se odlično. Delam na pravilnosti, estetiki in zdravju; tempo je stranski produkt veselja do vsega naštetega in me ne zanima primarno.

Lep tek ti želim in lep pozdrav vsem! :)
Uporabniški avatar
 Maša
wega hvala, s prvim sem si namerila kakih 6 km, samo bolj tako od uča, ker ni tistih potk tapomembnih. 6 km se mi zdi čisto fajn podatek, da se ne hecam še z ostalimi zemljevidi 8)
Uporabniški avatar
 Wega
maša, poišči nastavitev "Hybrid", kar precej Slovenije je že pokrite z dobrimi fotografijami. Zumiraš s skalo levo zgoraj.
Uporabniški avatar
 Vreme
Wega napisal/-a:maša, poišči nastavitev "Hybrid", kar precej Slovenije je že pokrite z dobrimi fotografijami. Zumiraš s skalo levo zgoraj.

Tudi sam pričel uporabljati mapmyrun resnično so posodobili podrobnosti in so primerne tudi za manjše kraje po Sloveniji.
Uporabniški avatar
 Maša
Wega napisal/-a:maša, poišči nastavitev "Hybrid", kar precej Slovenije je že pokrite z dobrimi fotografijami. Zumiraš s skalo levo zgoraj.

ja, hvala, se že špilam!

LP, Maša
Uporabniški avatar
 tarisa
važno je da tečeš. Hitrost bo prišla sam od sebe, če ne, pa pač ne...
veliko užitka pri teku ti želim in kar tako naprej,,,
moja hitrost je XY ker je ne merim. tečem pa 4ure na teden....
Uporabniški avatar
 lisička
Tudi jaz sem brskala po raznih temah, ker se mi je zdelo, da tečem prepočasi (ja, nekje 3km v 20 min). Naslednji odgovori so me spravili v boljšo voljo:
- pomembno je, da tečeš toliko hitro, da se rit trese :twisted:
- bolje je, da si po teku še poln energije kot pa čisto crknjen, ker prehitro tečeš
- jaz tečem tako počasi, da mi še pes zraven zeha
- tečem malo hitreje kot grmi ob poti, ampak tečem 8)

Tako da, če ravno ne treniraš za lovorike, ti samo teci in uživaj... Pa naredi tako kot jaz in pojdi na poti, kjer se vsi samo sprehajajo in nihče ne teče.. potem pa si sploh hitrejši od vseh!!!
 bobsaap
Bo to moj prvi post,...upam pa tudi, da ne zadnji in da bom tukaj našel veliko dobrih nasvetov in informacij. No za začetek sem našel eno temo, kjer bi lahko postavil eno vprašanje,...včasih sem se redno ukvarjal s športom, potem nekaj časa malo majn,...zdaj pa spet furam na polno,...in me zanima ali tečem prepočasi/prehitro ... kako mnenje imate za mene začetnika,... pretečem 9km v 55 minutah,...kaj se vam zdi,...bi prosil kakšen komentar!

LP
Uporabniški avatar
 Maša
bobsaap napisal/-a:... pretečem 9km v 55 minutah,...kaj se vam zdi,...bi prosil kakšen komentar!

LP

Meni se zdi to čist prehitro. Poudarek na meni. :wink: Če veš kaj mislim...

LP, Maša
Uporabniški avatar
 iverson
Za začetnika je to dovolj hitro saj tako meni jaz. Bistveno se mi tudi zdi kako odtečeš teh 9 km, ali si po teku "crknjen" ali pa nisi nč kaj pretirano zmatran.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA