Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 gera
Zanima me, kako tečete pozimi, v snegu? Kakšne so cene zimskih superg in kako rešit problem tega, da ti sneg pada notr iz zgornje strani (gamaše?)
 bjakeb
pač tečeš po shojene, superge so pa v tem primeru skor vsake kul...
Uporabniški avatar
 gera
sej to sem že prakticirala, ampak problem nastane takrat, ko je snega cel meter ali več. to zimo ni bil problem, prejšno sem pa zato hodila na fitnes, da vsaj malo ohranim kondicijo. ker pa fitnes ni za primerjat, predvsem zato, ker si notr, razmišljam o tem, da bi našla način, da tečem po snegu tudi takrat, ko ga zapade na meter... Imajo tudi ene take "tekaške dereze", da ti ne drsi po ledu, ampak ne vem, če so kaj funkcionalne... pa kakšne gore-tex gamaše gor, pa bi mogoče šlo...
Uporabniški avatar
 matej712
če je meter snega, nabiraš kondicijo z lopato in v gumijastih škornjih :P
Uporabniški avatar
 zlopi
gera napisal/-a:Zanima me, kako tečete pozimi, v snegu? Kakšne so cene zimskih superg in kako rešit problem tega, da ti sneg pada notr iz zgornje strani (gamaše?)

Od letošnjega leta naprej v Sloveniji ne bo več snega :lol:

Drugače pa jaz v snežnih razmerah uporabljam Nike Teocalli, ki odlično primejo, imajo pa tudi Goretex, tako da jih ne premoči.

Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 gera
kakšne so kaj cene takšnih superg?
Uporabniški avatar
 ZHAK
Pozimi si obujem gojzarje, gamaše, pa hop po snegu. Idealna višina je do kolen. Tečt sicer ne morem prav dolgo časa, užitek pa je.
Uporabniški avatar
 športnik
Zakaj bi pa tekla pozimi, če je veliko snega si omisli tek na smučeh in hojo po zasneženih poljanah in gričih....
Če je zima suha, pa teči ali pa kolesari.

Upam, da bo naslednjo zimo spet snega za ene 7 m!! :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
športnik napisal/-a:Zakaj bi pa tekla pozimi, če je veliko snega si omisli tek na smučeh in hojo po zasneženih poljanah in gričih....

se strinjam!
Uporabniški avatar
 Cveto
Jast pozimi prisegam na odlične superge ICEBUG iz Švedske, ki so namenjene prav za ta namen http://www.icebug.se/ShowDocument.asp?id=18
Čevli so udobni, imajo spodaj kovinske čepke, ki preprečujejo drsenje na ledu in snegu. Imajo pa še eno posebnost, ki te preseneti, v njih te ne bo zeblo, tudi če je zunaj -15 saj je v peti podoben material kot neopren in ti ohranja toplo kri, žilah v peti in zaradi tega te ne zebe v prst, tudi če imaš mokro notri, te ne zebe.
Imajo pa tudi čevlje, ki so nekako podaljšane nad gležnje , in s temi ti niti v visokem snegu nimaš snega v čevljih.
Vendar mislim da jih prodajajo le v koala sport na bledu.

lp. Jure
Uporabniški avatar
 gera
ja, zakaj bi tekla v snegu? ker nočem izgubiti kondicije, ki jo sicer delno ohranjam s hojo v hribe, ampak enkrat na teden ni dovolj. tudi o teku na smučeh sem že razmisljala, edini problem so proge... bomo videli, kaj bo prinesla zima. bom pogledala za omenjene superge... v skrajnem primeru pa spet fitnes, lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA