teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 mojA
Hitro pripravljena okusna sladica:

1 kisla smetana
0,5 kg skute
2 navadna jogurta
6 žlic sladkorja
6 žlic moke
4 jajca
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek

Vse sestavine zmešamo in maso zlijemo v pekač, v katerega smo prej položili papir za peko. Pečemo na 200 stopinj dobrih 30 minut - skorjica naj malenkost porjavi.

Naj vas ne moti, če se bo masa med pečenjem dvignila, ko jo vzamete iz pečice, se poleže.

Čas priprave je razviden iz imena sladice ;-)
DOBER TEK
 mojA
Bajsi napisal/-a:Helou!
mojA, se ti ne zdi, da tole spada v eno rubriko, ki se kliče Bajsijev vsesplošni prehranjevalno - kulinarični kotiček

Se pa sliši okusno; jaz bi po vrh nametal še krhlje jabolk.

Ups, pa res :bum: ! Včasih se kar zgubim kot v labirintu. Mogoče naju bo pa Ero "prevekslau" :?

Krhlji pa super pašejo, nazadnje sem nametala borovnice + koščke črne čokolade. Božansko. Zadevo pa sem skoraj uničila z zmrznjenimi višnjami - spustile so preveč vode in zadeva je bila preatekoča. Na pol pečeno sem zmešala kar v pekaču in še malo pustila v pečici ter pecivo poimenovala v ZMEŠANA BABA. Treba je biti iznajdljiv, a ne 8)
Uporabniški avatar
 klatez
He, he - pod tem naslovom sem si predstavljal malo drugačno tematiko/debato.... :cenz: :ignore: :--
Uporabniški avatar
 Staša
Beh, ime tele sladice bi lahko bilo tudi žalostna baba. Ko je imela Anuša 5 mesecev, sem spekla tole zadevo, čemur jaz sicer pravim skutina torta. Le da sem namesto 6 žlic sladkorja dala notri 6 žlic soli. In potem še nekaj solzic ekstra.
:? :lol:
Uporabniški avatar
 areh
Sem vido naslov, pa sem mislo, da je keri kej o svoji ženi napisal :lol:
LpA
 mojA
Staša napisal/-a:Beh, ime tele sladice bi lahko bilo tudi žalostna baba. Ko je imela Anuša 5 mesecev, sem spekla tole zadevo, čemur jaz sicer pravim skutina torta. Le da sem namesto 6 žlic sladkorja dala notri 6 žlic soli. In potem še nekaj solzic ekstra.
:? :lol:

Uboga Anuša, si predstavljam kako okusno je to bilo. Podobno kot moj "zdravilni" čaj z veliko veliko limono in žlico soli namesto sladkorja. Moj hudo prehlajeni soprog bi se skoraj zadavil. Od takrat naprej je zelo previden in stvari okuša s kratkim srkom.
 AinE
MojA, tale naslov je dobra markentinška poteza.

Tudi jaz sem mislila, da je kašen jezen zgrešil temo "A vaš partner tudi teče?"

Danes sem preizkusila recept. Res preprosto in okusno. Hvala zanj.

Lp E.
Uporabniški avatar
 Andraz
cau

tud jest sem ga probu in je blo super, sam full mehko je ratalo, sem težko na krožnik spravu + verjetno sem mel prevelik pekač... :lol:

sicer pa super okusno!!

lp
a.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA