Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Winkl
Moj prvi uradni tek in prvič razdalja 21 km sta za mano.

Pozitivni vtisi. Pa da še malo razčlenim tale komentar.

Ljudi je bilo vElIkO (ne vem kako je ponavadi na takih prireditvah, ker običajno tečem sam).

Vreme je bilo super (celoten potek teka je bilo oblačno, tako da ni bilo vročine ali pretiranega sonca)

Sama proga je enostavno povedano ravna. Zadnjih nekaj sto metrov je celo malenkost klanca navzdol, tako da se da super finiširat (če bi to kdo hotel počet)

O sami organizaciji nimam pripomb. Tekočine in hrane je bilo dovolj, tistih gobic za osvežitev tudi. Celo nekaj tušev je bilo postavljenih ob progi.
Kako se je stvar zaključila ne vem, ker smo prizorišče kmalu zapustili.

Jaz sem tekel v novih Acis gt-2120 supergah (ja vem da to ni priporočljivo). V njih sem se dobro počutil do nekje petnajstega km , ko sem dobil žulj (ki bi ga najbrž dobil ne glede na obutev) ampak to ni bistveno vplivalo na rezultat (res je da ne bi mogel ne vem kako finiširat, ampak niti nisem imel namena).

Edina slaba zadeva se mi je zgodila nekje med 3 in 8 km, ko me navilo na ta veliko potrebo :wc: Ko sem zagledal wc-je, sem imel že na prvi tretjini svojo ciljno ravnino.

Torej na splošno izredno zadovoljen, definitivno se bom podobnih tekov še udeležil
Uporabniški avatar
 Maša
Hoj hoj, tudi moji vtisi več kot pozitivni. Če pogledate na rep tekmovalk na 5,5 km me najdete na 215 mestu in točno tukaj se trenutno še počutim in dobro se počutim :D :D :D Super, zelo sem srečna, da sem se udeležila tega praznika in se bom še! Hvala vsem tule za vzpodbudo, super ste!

LP, Maša
Uporabniški avatar
 TicTac
Hojla :D . Sam sem tekel na 10 km in sem se uspel uvrstiti pod magično mejo 100 tekmovalcev s časom ~47 minut. Tudi sam sem bil z vzdušjem zelo zadovoljen :lol: . Čeprav čutim utrujenost v nogah, pa grem zvečer še na koncert. Lp.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

tekel sem z Nadjo in ji pomagal pri teku blizu 1 ure malo nama je zmanjkalo. Fotke sledijo
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No malo mi je na koncu zmanjkalo da bi spravila tek na 10km pod 1 uro. Bo pa v LJ morda uspelo. Videla veliko TF tekačev, fotra,vlajkota, obivankenobi, tae, raziskovalca in seveda vse ostale. Vsem čestitke.
Uporabniški avatar
 Vreme
Bilo je super, vreme enkratno za doseganje rekordov. Tako je tudi meni uspelo preteči 10 km pod eno uro. Jupi. Gremo naprej.

Sicer pa forumovcev skorajda nisem videl, razen Wege s katerim sva bila skupaj. Bo treba do drugič resnično imeti majice TF, da se bomo lahko pocukali za rokav.
Uporabniški avatar
 Jančika
Meni je pa tako žal, da sem takoj po teku morala domov (dete se je skisalo in kaj češ potem) in sploh nisem imela časa nagovoriti koga od forumovcev. Videla sem vas kar nekaj: snežinka, vanja, tae - ki je tekel kot blisk :shock: , inot...pri nekaterih pa nisem uspela prebrati napisa na majici :oops: .

Moj tek je bil OK, rezultat iz LJ sem malenkost izboljšala, v drugi polovici desetih kilometrov sem celo uživala. Začetek je bil pa bolj klavrn, saj se nisem naspala, zjutraj nisem mogla jesti, pa še ogreti se ni bilo časa (spet zaradi otročka). Ampak sem zadovoljna in se veselim naslednje preizkušnje.

Organizatorjem pa malce zamerim, da se po štartu ni dalo dobiti kakšnega balona, moj tavečji vodenokozec bi ga bil zelo vesel. Imeli so jih v nekem šotoru, ampak so možu rekli, da so rezervirani...no ja, mali je bil vesel tudi medalje :) .
 Robinhud
Tudi jaz sem danes prvič odtekel MTS v Radencih in sem zelo zadovoljen z vremenom, organizacijo in sploh doseženim rezultatom 1h36min, saj sem začel teči šele lani maja .Glede na kraški maraton sem popravil rezultat za 2min. Še včeraj sem kupil nove copate-Mizuno-genesis, in me niso razočarale, tudi ožuljen nisem bil prav nič in sem zelo navdušen nad njim.
Tekmoval sem s samim seboj v prijetni družbi tekačev in tekačic, ki so mi dajali dodatno spodbudo, da sem vztrajal v teku. Vsekakor pridem v Radence tudi prihodnje leto...
Uporabniški avatar
 iverson
Kaj naj napiše, razen tega da je bilo super :D :D ! Moja prva tekaška preizkušnja v življenu, pa še noro sem užival, toliko ljudi, ta vzdušje na startu... Videl sem kar nekaj TF-tekačov. Na parkirišču je bilo kar rdeče od TF majic! Organizacija pa res super. Zdaj še malo k analizi teka. Vse je potekalo gladko brez kakršnih nevšečnostih ter posebne utrujenosti. Na 21km sem dosegel čas 2:01, s katerim sem zelo zadovoljen, saj tečem komaj polleta, začel pa sem iz totalne ničle. Še se bom udeležil takih dogodkov ker so super. Aja pa slikal sem se z Kenijskimi tekači :lol:
Uporabniški avatar
 Sebi
No, pa da se še jaz malo pohvalim...

Tole je bil tudi moj prvi uradni tek. 10 km v 0:53:13. Po samo dobrem mesecu teka.
Tudi jaz sem videla ogromno TF tekačev. Snežinko sem si celo upala pocukati pa "rokav".

Organizacija je bila super, gneča nepopisna, vzdušje enkratno. Naslednje leto zagotovo ponovim. Upam, da na 21 km...
Uporabniški avatar
 bobr
Še moj komentar na moj prvi tek v Radencih in kratek opis današnjega dne. Začelo se je v bistvu z veliko napako včerajšnjega dne, namreč narobe sem si nastavil budilko in vstal pol ure prepozno :?. Potem hitra jutranja opravila, po kolega in gas proti Radencom. Itak ne gre hitreje, štartali smo z LJ ob 7:30, naleteli smo na zaporo, obrnili, šli okoli in seveda zamudili štart na 21km :cry:. No vsaj vem za drugič. Zamudil sem dobrih 5 minut kolikor sem tudi rabil da sem dohitel zadnje. Teh prvih 5 minut se je vleklo kot še nikoli, sem na tekmi in nikjer nikogar. Misli že tavajo proti odstopu a se nisem dal. Tempo sem v prvi polovici stopnjeval nekje do 4:45/km kar je zame izjemna hitrost. Morda me je ta zamujeni štart še bolj zbrcal in zmotiviral :wink:. Zaključil sem s PB in sicer neto časom 1:41:15 :twisted:.
Drugače organizacija super, več kot dovolj založenih okrepčevalnic, vreme - hvala bogu za oblake 8), v ciljnem lijaku pri vodi me je začudila omejitev 1 flaše na tekmovalca, tuši ob progi so zakon...
Žal smo tudi mi takoj po cilju odšli proti domu tako da ni bilo časa za spoznavanje in počitek.
Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da vsi nadaljujete temo o Radencih kar tu, kjer so vabila na prireditve in ne poročila s prireditev, bom še sam oddal svoj prispevek kar tu.

Kratka zgodovina povezana s tekom Treh src: Točno 2 leti nazaj sem tu v Radencih prvič v življenju tekel svojih tekmovalnih 10 km. In ta dogodek smatram za začetek mojega ukvarjanja s tekom.

Danes na vse zgodaj smo se na tek odpravili skupaj Bojanm, obivankenobi in jaz s kombijem. Računali smo, da se nam bo pridružilo še kaj forumašev glede na zadostni prostor v vozilu, a smo bili kar sami. Pot do Radencev brez problemov in zastojev. V avtu sva z obivankenobijem sklenila trojno tekmo. Borba med nama, tekma z drugimi in na koncu še s samim seboj. Oba na 10 km, s približno istimi ciljnimi časi.

Tekaški forum v Radencih:
- Na novo spoznal Shash-a, Marathon-a95, Nado, Mariolina, Pershinga
- Od že poznanih srečal Kustusa, Nadjo, Fotra, Mazija, Lili, Raziskovalca, Sončko, Maja, Junca, MihataPermeta
- Od daleč videl ZdravkotaC, MiraR, Duleta, Klateža, Inota
- Škoda, ker nisem srečal (ali pa videl) Vlajkota in snežinke
- Obvestilo forumašem, ki še nimate dresov; po zvočniku so obveščali kje naj bi imeli zbirno mesto, da bi se še ostali spoznali, a je bilo brezuspešno :cry:

Tekmovalni del, kar je tudi bistvo današnjega dne (za teh 10 km sem se vozil tako daleč in ni mi žal): :lol:
Začela sva skupaj z obivankenobijem. Prvi kilometer ogrevanje, tempo 4:20 min./km, drugi km že malo bolj pospešeno in po dveh km čas 8 min. in 15 sekund. Potem sva se ločila in jaz malo potegnil. Na 5 km sem imel čas 20 min. in 12 sek. in sem še računal, da mi lahko uspe zastavljen cilj 41 minut na 10 km. Ampak pri desetki je žal tako, da je ponavadi drugih 5 km malo počasnejših od prvih pet. Tako sem v cilj prišel z neto časom 41 minut in 20 sekund. Prva zmaga, premagal sem obivankenobija (2:0) :lol: ,druga zmaga, kogarkoli sem 1x prehitel, me ta ni več nazaj, kar se tiče časa, sem sicer še vedno zadovoljen, čeprav sem imel cilj še teh 20 sekund manj, da bi bilo ravno na okroglo 41 minut. No pa drugič. Povprečni tempo torej 4:08 min./km. Sem bil pa prijetno presenečen v absolutni uvrstitvi, saj sem bil 34. od 440ih tekmovalcev, čeprav sem imel med samim tekom občutek, da jih je ene 100 pred mano.

Spet ena malo daljša zgodbica, opravičilo vsem, ki tega ne marate.
Uporabniški avatar
 shash
Še moje poročilce.
Bom pisal kronološko.
Spal malo, ko pa je bilo treba tako zgodaj vstat, pa še nacejal sem se z vodo cel petek, tako da sem ob 3h moral vstati in na WC odromat.
Pa zajtrk in vožnja proti Radencem, sam trikrat na poti se je bilo treba ustavit - pa saj že veste zakaj.
Ogrevanje in ostala procedura.
Tik pred štartom zagledam majčko z napisom tae in hitro skočim k njemu, evo pa sem prvega forumovca spoznal in ga tudi ogovoril. No pa sva proti štartu krenila in si srečo zaželela. Upam, da bo še kdaj takole in tudi z ostalimi člani.
Tik pred štartom stojim pri miru in utripa 120. Za primerjavo, na MKM sem ga imel 90. Ali sem bil podzavestno nervozen ali kaj - ne znam povedat.
Štart - 1 km 5:10. Madonca, to je zame močno prehitro, O.K., bom šel bolj počasi. Drugi km 10:12 -pa dej nehi, saj to je hitreje kot prvi km, sem rekel da bom šel bolj počasi. Moji km časi naj bi bili okrog 5:40 pa zadnjih 5- 6 km na ful, kar ostane energije. Kaj se mi bo zgodilo na 15 km sej bom crknil. Utrip pa skoz na 166 - 171, se mi zdi malo preveč.
Od 10km do 15 km iz principa nisem niti enkrat pogledal na merilec utripa in zavestno štopiral. Po moje sem se malo ustrašil, pač šele moja tretja uradna tekma.
No , pa cilj - tisti klanček rahlo navzdol prav paše. No pa je padel PB, prvič na plmaratonu pod dvema urama. Max HR192, AVG 174. Čas 1:55:06 -zelo vesel za osem ninut poravil PB.
V cilj sem ravno dobro prišel, ko so pozvali forumovce, da se dobimo pri ????? šotoru. Evo, nisem slišal kje, pa še ves moker sem bil , avto na drugem koncu, pa tudi malo se mi je doma mudilo. Drugo leto vso družino peljem na maraton, dve uri bojo že zdržal, potem pa špagetki, pa kako kopanje, v glavnem vikend paket v Radencih, ma da je tako. Pa še forumovci potem lahko kaj poklepetam.
Toliko o Radencih, sem se bom definitivno redno vračal, če bo le zdravje dopuščalo.
LP
Uporabniški avatar
 jegart
Tudi meni je bil letos drugi štart. Čas je bil skoraj isti kot lani.Organizacija je itak vsako leto dobra, samo ob prihodu v cilj je ozko grlo v lijaku, tako da moraš včasih kar nekaj časa stati , da se ne premakneš.Všeč mi je, ker so rezultati takoj, kar se zgodi malokje.

KAR ME NE UNIČI , ME OKREPI
Uporabniški avatar
 june
Tudi jaz se moram pohvalit, da sem mojo prvo 21ko odtekla, tako kot bi jo lahko samo sanjala :D... in gotovo mi bo ostala v lepem spominu... tukaj bi se rada zahvalila Bojanu-m, da nama je z možem skoraj polovico časa nesebično "špilal" zajčka :cast: ... no na koncu sem ga pa malo prehitela, sva pa kmalu odšla... še na piknik v G. Petrovce, upam, da bo za druženje kdaj drugič več časa...

Bojanm še enkrat hvala tudi v imenu Mirana

Neža
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA