prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 INOT
Nabavil sem 205-tko. O neki hudi točnosti napravice nima smisla izgubljati besed. Signal se prevečkrat izgublja; sploh pod drevesi. Takrat naprava kaže manj kot pa je dejanska hitrost gibanja.
Upam, da bo sistem Galileo čimprej zaživel, in, da bodo takrat v evropi naredili kakšno bolj precizno napravo.
 usmiljeni_brat
Meni zaenkrat služi odlično. Na točnost nimam pripomb. Največ kar mi je do sedaj zgrešila FR305 je bilo 20 metrov razlike na isti 10 km dolgi trasi v dveh dneh, to pa se mi zdi zelo malo. Drugače pa je tudi po gozdu dokaj natančna zaenkrat. Signala še ni izgubila. Najbolj greši pri višinomeru, ampak tudi tukaj se ni še nikoli zmotila za več kot 10 metrov, je pa res, da jo imam šele 14 dni in je za resne ocene še bistveno prezgodaj. Lepa igračka res. Mene je čisto navdušila.
Uporabniški avatar
 INOT
Včeraj sem zadevo testiral na atletskem stadionu na Poljanah. Intervali 8x800m.
Na koncu mi je zadeva namerila 60 m več (na 6400m dolgi progi), in pa največjo hitrost 3.20min/km, ki je pa zagotovo nisem dosegel :D
No ja za okvirno spremljanje hitrosti in razdalj na kakšnih daljših treningih bo kar v redu, za kaj bolj natačnega pa verjetno ne.
 jukos
OK, resno razmišljam o nakupu FR305 in me zanima, če si lahko predhodno shraniš gor pot po kateri bi rad šel, pa da te potem usmerja kam moraš zavijat?
 usmiljeni_brat
Shraniš lahko samo progo po kateri si že tekel poprej.
Uporabniški avatar
 klatez
usmiljeni_brat napisal/-a:Shraniš lahko samo progo po kateri si že tekel poprej.

Tole ni čisto res. Da se kreirat tudi novo progo in jo prenesti na FR.

Je pa problem, ker Slovenija ni bogvekako dobro pokrita v Google Maps (in tudi ne v Yahoo Maps in Microsoftovih Virtual Maps), tako da je tako za tek malo manj uporabno. Za kolesarjenje pa je že kar OK.

Evo nekaj linkov:
http://www.bikeroutetoaster.com/
http://clickroute.de/
http://cc2.bradculberson.com/

Izrišeš progo in jo spraviš v garminovem formatu (tcx) in jo naložiš preko Training centra na FR.

Posebej uporabna je Auto route funkcija (če jo program ima), ker potem ni več potrebno tako natančno klikat po vseh ovinkih na cesti ampak ti program sam izriše pot po cesti med dvema sosednjima točkama.

Lahko pa tudi naložiš kakšno tvojo staro pot, ki si jo že pretekel s FR.
Ali pa še boljše - kdo, ki je že pretekel kakšno pot s FR, ti lahko posreduje svojo pot in ti jo naložiš na svoj FR, ki te nato usmerja po tej isti poti.
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Usmiljen brat, pa še prav neusmiljeno se motiš!
Če nečesa ti ne znaš uporabljat, to še ne pomeni da se ne da. :wink:

Garmin pozna par stvari:
Waypoint - točka v prostoru
Route - Usmerjeno povezana skupina waypointow
Map - zemljevid (vektorski) z vsemi cestami, potkami. Mapk je lahko rutabilen ali ne rutabilen, razlika je da na rutabilni mapi izbereš začetno in končno točko, potem pa program sam najde ceste med njimi in te usmerja.
Track - Zgodovina, kje si se gibal, torej potek poti (in dodatnih podatkov kot npr nadmorska višina, srčni utrip) kjer si bil.

Sedaj pa je odvisno, katere stvari posamezna naprava podpira. Npr FR 305 podpira tracke, waypointe in route, ne pa map. Je pa tako, da tudi pri waypointih ima omejitev na max cca 100 točk, posledično pa je tudi ruta omejena z toliko waypointi.

Kaj to pomeni v praksi? Jaz si naložim na računalnik MapSource z mapo, npr AdriaRoute, potem tam naredim routo, ki jo prenesem v Garmina. In potem ko grem ven enostavno sledim ruti... super za raziskovat nove potke ko se naveličaš že poznanih.

LP
 jukos
Potem se pravi, da to v praksi dobro deluje? To je dober podatek, glih zaradi odkrivanja novih poti, narediš si ruto, ki je dolga, zahtevna kot si želiš, da ne tečeš-kolesariš na slepo. Zakon-spet sem bližje nakupu!
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Še lepše je, če imaš takega Garmina, ki podpira mape, vendar so to več ali manj Road serija in podobni, Fitness serije pa tega ne podpirajo. Slabost rute je, da jo moraš vnaprej točno predvidet in se potem ne moreš več premisliti, da bi šel nekje drugje, ker pač ne vidiš cest v okolici... naprave ki podpirajo mape pač nastaviš drugo pot in te vodi po novi smeri....
Vseeno pa meni full pomeni da mi rute omogočajo iti kjer še nisem bil... le malo bolj pazljiv in planerski moraš biti prede se odpraviš ven....
LP
 jukos
Ja se strinjam da bi blo bolje da bi te vodil po mapi, samo potem bi moral biti tudi display večji, da bi bila zadeva razločna in posledično tudi cela naprava večja. Tako da že to, da te usmerja je zelo dobrodošlo!
 usmiljeni_brat
Cyclop_si napisal/-a:Usmiljen brat, pa še prav neusmiljeno se motiš!

Žal mi je, zelo mi je žal, trdno sklenem, da se bom poboljšal, hvala ker si mi pomagal s svojo milostjo. :D
 orlytm
sm jo koncno preveru v praksi, 305ko ... sam je res velika krava :shock:

mene to odvrne od nakupa ...

lp
OrlyTM
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
usmiljeni_brat napisal/-a:

Žal mi je, zelo mi je žal, trdno sklenem, da se bom poboljšal, hvala ker si mi pomagal s svojo milostjo. :D

Uhh, brat usmiljen... sedaj se pa bojim, da je moje sporočilo precej trdo zvenelo... ni blo mišljeno tako... vsekakor nisem hotel zveneti tako, da bi se mi moral bilokdo kaj opravičevat ali obljubljat poboljšanje. ;-)
 usmiljeni_brat
Cyclop_si napisal/-a:
usmiljeni_brat napisal/-a:

Uhh, brat usmiljen... sedaj se pa bojim, da je moje sporočilo precej trdo zvenelo... ni blo mišljeno tako... vsekakor nisem hotel zveneti tako, da bi se mi moral bilokdo kaj opravičevat ali obljubljat poboljšanje. ;-)

Ah ne brez skrbi, samo šalil sem se.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA