Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
javaman, kaj pa če bi malo povzel, kar piše, to me res zanima, pa nimam Poleta.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Na kratko, če meriš razdaljo z avtom, so razdalje precenjene. Avto kaže malo višjo hitrost kot je prava. Prosto po Poletu, ne komentiram.
Uporabniški avatar
 javaman
ja, namesto 1000m v resnici peljes 915m (primer iz clanka)

zakaj? ker hitrost avta ni enaka pravi oz. je ponavadi manjsa zaradi palicajev in zgleda, da enako velja za 'razdaljomere'

to pa pomeni, da ko mislis, da preteces 12km, v resnici naredis 11km, in tvoja hitrost je potem manjsa kot sam mislis

in koncu, da je prava pot merjenje na tekalni stezi (ne elektronski, ceprav bi tudi lahko bila), ki ima tistih 400m za en krog (skrajno levi pas - en pas bolj desno nabije dodatnih 7m)
Uporabniški avatar
 tae
Kako potem sploh vedeti, koliko dejansko pretečeš ? :shock:
Zanimivo in hkrati čudno se mi zdi, da dejansko še različni avtomobili zmerijo enako razdaljo različno. Da o športnih urah sploh ne govorim, saj vsaka zmeri drugače. Obstaja sicer še kolesarski števec pa razdalje na elektronskih zemljevidih. Vse to pa so verjetno približki, no sicer smo pa itak le rekreativci. Nekaj metrov gor ali dol :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
mislim, da je od vseh pripomočkov še vedno najbolj natančen (umerjen) kolesarski števec. Ali pa GPS, če je signal povsod dober in je vzorčenje dovolj gosto. Razni foot-podi in ostale zadevice, ki so odvisne od kalibracije so točne le v pogojih, ki so slični pogojem kalibracije. Ampak, da greš pa z avtom meriti dolžino tekaške trase :roll:
Uporabniški avatar
 matej712
@Wega - se strinjam

pri prejšnjem odgovoru sem imel v mislih pripomočke, ki jih nosiš s seboj :wink:
 VIRUS
A je google.earth že kdo omenjal. Vsaj za tiste bolje posnete kraje, recimo Ljubljana, Primorska, ... se da stvar fino približati, potem pa si z dodatkom funkcije Ruler (v meniju) in zavihkom path, krasno narišeš progo, ki ti jo meter izmeri v različnih merskih enotah. Majhna odstopanja seveda so, saj lahko vlečeš po mapi le ravne črte, je pa na tebi, koliko natančen želiš biti in kako pogosto se ti da klikati za določen ovinek.
Dober tek!
Uporabniški avatar
 MihaPR
google.earth je vsakič omenjen. embedan je namreč v mapmyrun oz. podobne rešitve
Uporabniški avatar
 javaman
Grosuplje na mapmyrun-u izgleda kot puscava v Nevadi. :bum:

Telefonski imenik je tukaj zakon (vsaj vse ulice vidim). :cast1:
 Reeko
Še kaka druga možnost za zmerit razdaljo poleg tega kaj ste napisali(kolo,avto,google earth,rmapmyrun in kremen.arso)?Zaradi tega ker tečem v gozdu(Stražun-MB)pa bi rad zvedo kolko pretečem!Dnara pa še tui nimam dovolj za Polar S625X!
Uporabniški avatar
 Vreme
Reeko napisal/-a:Še kaka druga možnost za zmerit razdaljo poleg tega kaj ste napisali(kolo,avto,google earth,rmapmyrun in kremen.arso)?Zaradi tega ker tečem v gozdu(Stražun-MB)pa bi rad zvedo kolko pretečem!Dnara pa še tui nimam dovolj za Polar S625X!

V Stržunu sem pred davnimi leti pričel teči tudi sam. Najenostavneje je, da si izmeriš razdaljo s kolesom, nič lažjega in enostavnejšega!!!

Če tečeš po Tezenski strani ti je najlažje teči okrog obeh jas. Če se ne motim je ta moj krog bil dolg cca. 2,5 km!
Uporabniški avatar
 MihaPR
a nič od tega ne pomaga?
Uporabniški avatar
 Speedy
Edino kar res pomaga pri "uri resnice" je občasen obisk steze na atletskem štadionu. Vse ostalo so le približki...
 Reeko
Jasa je fanj ja...samo jaz ziher pretečem več kot 2,5 km ker tečem približno 50minut!Pa ne tečem samo ob jasi ampak okrog in okrog!Mam števec samo mi nena kaže pravilno,tak da lahko rečem da ga nimam :D !Te internetne strani pa nimajo mape od stražuna!Bom že nekak!Pa ker se tui začetnik nimam tolko dnara da bi si lahko vse nabavo na enkrat :D šport je draga rečt!Ampak zelo zelo fajna! :D Hvala

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA