Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 jasmina85
Pozdravcek vsem!

Sem Jasmina iz MB in sem zacetnica pri teku. Full bi bila vesela, ce bi tukaj nasla partnerja/partnerko za tek po mestni cetrti Tezno.
Prav tako me zanima, kako se rece pripomocku za merjenje pulza, porabe kalorij in pretecene razdalje pri teku.

Vse pohvale temu forumu, kjer si tekaci res lahko izmenjamo ogromno informacij!

LP,
Jasmina
Uporabniški avatar
 alen101
Lep pozdrav Vsem

No še moja predstavitev

Sm Alen star 21 let, študent, s tekom sm se začel redno ukvarjate pred 5 meseci. Trenutno lahko pretečem 21km brez prestanka, kar je upam da dober dosežek. Moj cilj je teč LM na 21km pod 1h 35min upam, da mi bo oktbra tud to uspelo.
Tekaški forum prebiram že od samega začetka, tukaj sm zvedel veliko informacij, ki so mi zelo koristle pri mojih vsakodnevnih treningih in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki pišete na ta forum.HVALA
Uporabniški avatar
 vencelj
Alen, zdravo na forumu!
Če po petih mesecih lahko brez prestanka pretečeš 21 km, je to zagotovo lep dosežek. Prepričan sem, da si na forumu dobil že dovolj nasvetov in informacij, da dobro veš, kako se tem stvarem streže, torej boš še naprej delal vztrajno ter po pameti brez pretiravanja. Če boš delal tako, sem prepričan tudi v to, da oktobra uspeh ne bo izostal. :D :D :D
Lep pozdrav!
 MirkoL
Pozdravljeni

Se bom še jaz predstavil. Sem Mirko (47 let) iz Ljubljane (Vič), poročen in imam tri otroke (še ne preveč velike). S tekom sem se ukvarjal 5 let (pred 20 leti) in prenehal zaradi poškodb ... potem alpinizem ... familija ... sedaj sem ugotovil, da tek v hrib ni preveč za moje (znucane) kosti, pumpa pa še dela.
Do zdaj sem TF samo pregledoval in marsikaj koristnega našel. Ste pa forumovci zelo pozitivno nastrojeni, kar za nekatere druge forume ne bi mogel reči. Se vidimo na kakšnem gorskem teku.

Lep dan vsem
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

lepo je brati vaše predstavitve, razmišljanja, cilje in vso pozitivno energijo, ki veje iz njih. Da boste res polnopravni člani, vam manjka le še, da se udeležite kakega skupnega teka in se prijavite kot Tekaški Forum (da, prav ste prebrali! Najprej se prijavite na teku kot TF, nato postanete polnopravni člani!) :)

Prva priložnost bo Olimpijski tek v Ljubljani, pravi žur pa bo na tradicionalnem Poletnem teku TF v Logatcu. Mama Staša že brusi kremplje! :)
Tam poiščite čudake z rdečimi pikami in nas pocukajte za rokav. Veseli vas bomo!

Torej pogum v srce in pot pod noge!

Lep let,
vaš Nadvojvoda Pegaz :)
 murva
No, pa še moja malenkost...mamica dveh fantolinov, stara 35 let (jao, jao moje kosti), teči pričela pred 10-imi leti, s krajšimi in daljšimi prekinitvami, se ve. Hja, berem vas že nekej časa, zdej pa sem se vam pridružila. Zanimivo vas je brat, pa veliko se zve tule, pa nasmeji tudi :lol:
Pa še veliko kilometrov vsem skupaj!
 zJoker
26 let, tečem cca 1leto, uživam, zadnje čase nekaj bolečin v kolku :-(, cilj je preteči mali ljubljanski maraton v 1h 38min. Pa lep pozdrav vsem tekačem.
Uporabniški avatar
 andreya
Pa še tri besedice na hitro o meni: rekreativno športam praktično že vse življenje, tečem pa bolj resno od letos spomladi. No, glede na to, da sem na začetku še izmenjavala tek in hojo, pa zdaj že pretečem 5 km v enem kosu. Počasi se daleč pride, pravijo :lol: Imam pa 42 let. Starina, itak. 8)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
andreya napisal/-a: Imam pa 42 let. Starina, itak. 8)

Najboljsa leta za "performance" uma in telesa. In tek je odlièna sonda testiranja kje smo s "performance-om".
Uporabniški avatar
 žine
tek_v_snegu napisal/-a:
andreya napisal/-a: Imam pa 42 let. Starina, itak. 8)

Najboljsa leta za "performance" uma in telesa. In tek je odlična sonda testiranja kje smo s "performance-om".

seveda sem popolnoma istega mnenja :D wonder why.........

lpŽ
 klopotec
Star sem 51 let, dva velika otroka, veliko dela okoli majhne hišce v lepem mirnem zelenem okolju, idealnem za tek. Do reke Mure pritečem v 15 minutah in potem tečem ob njen in v gozdovih, ki jo obdajajo. Mehka podlaga, dober zrak, živali, senca. Če se naveličam ravnine jo mahnem po vinorodnih gričih in zadnje čase mi je to nov izziv. Začel sem koncem lanskega leta oktobra in potem cel december počival, ker so me bolela kolena. Sicer me po teku tu in tam bolijo še sedaj, vendar je vedno bolje. To se pač godi homo sapiensu, ki celo življenje ni tekel. Sistematično podaljšujem razdalje. Zdaj sem pri 21 km, jutri naskakujem znamko 24 km. Težka bo, ker bom moral preteči pet krogov s po nekaj manj kot 5 km, krog pa ima 3 vzpone in en je kar dolg.
Zakaj tečem? Da pobegnem psom, ki se med tekom zapodijo za menoj, da si ojačam črpalko in ožilje, da pobegnem kakšni bolezni in ker je fajn. Žal sem to ugotovil malo pozno. Upam, da ne prepozno.
Sem vegeterijanec, ki vse kar je možno poje surovo. Nasprotnik umetnih prehrambenih dodatkov k hrani in pijači. Prepričan, da je treba jesti zdravo, enostavno, surovo hrano, z mnogo sadja in zelenjave. Pravzaprav je moja poglavitna hrana sadje in zelenjava.
Sicer mi je ena forumašica zabrusila, da je to klopotanje, ampak me ni odvrnila od tega prepričanja.
Nimam tekmovalnih ambicij, čeprav zelo rad hodim na tekme. Letos sem bil na petih v koledarju pa jim imam še kar nekaj. Vrhunec bo LM in moj cilj je, preteči ga v manj kot dveh urah. Sem pač skromen. Upam, da mi bo uspelo. In zakaj grem na tekme? Ker mi je všeč vzdušje in ko vidim koliko ljudi teče, dobim potrditev, da je to zelo smiselno početje.
Lepo tekanje vsem skupaj.
Uporabniški avatar
 Sebi
@ Klopotec: kolikor poznam Tatjano, ti ni mislila nič hudega. Moram pa tako mimogrede povedati, da se strinjam z njo zaradi tega http://razgledi.com/blog/2007/03/05/ost ... zelenjavi/ in http://www.pesticidi.net/pesticidivslov ... j_jemo.asp in http://www.pan-germany.org/download/fac ... s_slov.pdf
še marsičesa drugega. Ampak to je samo moje mnenje in vsak naj dela to kar misli, da je zanj najbolje...
Uporabniški avatar
 garač
Lep pozdrav vsem starim in novim članom foruma.
Ob prebiranju foruma sem tudi sam dobil dodaten navdih za rednejše teke. Star sem 28 let in se intenzivneje ukvarjam s tekom od meseca marca. Tečem vsaj 3 x tedensko med 10 in 15km, cilj pa mi je jesenski polmaraton pod skromnim časom 2:00 ur(sej vem da bom hitrejši). Sem iz okolice nm in sem vedno za dobro družbo ob teku...
Vsem želim veliko kilometrine in uživanja v teku...

p.s.za vikend cviček...med tednom švicek... :lol:
 klopotec
Sebi napisal/-a:@ Klopotec: kolikor poznam Tatjano, ti ni mislila nič hudega. Moram pa tako mimogrede povedati, da se strinjam z njo zaradi tega http://razgledi.com/blog/2007/03/05/ost ... zelenjavi/ in http://www.pesticidi.net/pesticidivslov ... j_jemo.asp in http://www.pan-germany.org/download/fac ... s_slov.pdf
še marsičesa drugega. Ampak to je samo moje mnenje in vsak naj dela to kar misli, da je zanj najbolje...

Nič hudega mi ni storila.
V čem se pa to strinjaš s Tatjano?

Gre za nesporazum in za kanček neznanja. Viri, ki si jih navedel so takšni, da jim gre verjeti. In vsi vemo, da sadje in zelenjava, pridelani na konvencionalen način, vsebujejo škodljive snovi. Zato sam zelo zelo redko pojem sadje ali zelenjavo, za katero nisem siguren, da je pridelano na neškodljiv način. Najraje pa pojemtisto, kar sam pridelam.

Tudi "naši Rusinji" nisem svetoval, da naj kaj takšnega je. Nasprotno, to vsakomur odločno odsvetujem. Če me seveda vpraša. Sem pa ji svetoval naj pije sokove iz teh oporečnih surovin. Tu se skriva kanček Tatjaninega in tvojega neznanja. Če v sokovniku iztisneš iz teh "oporečnikov" sok, boš dobil sok, ki strupov ne bo vseboval. Strupi namreč ostanejo v pulpi, to je masi, ki jo sokovnik izloči in jo zavržeš. In hvalabogu, da je tako. Zato torej sokovi in ne celo sadje. Najbolje pa je seveda dobiti neoporečno, recimo mu bio sadje (ni škropiv, ni mineralnih gnojil, ni drugih škodljivih vplivov okolja), ga pojesti celega, če pa je treba v fazi regeneracije popiti velike količine, pa iz tega sadja, ali zelenjave narediti sok.
Sokovnik je najboljši hidravlični, vendar je drag in težko ga hitro očistiš, čisto v redu pa je tudi centrifugalni.

In če te sokove primerjaš z umetnimi napitki? Prepričan sem, da je mati narava bolj vedela, kaj človek potrebuje za normalno funkcioniranje.
Trenutno zjutraj pijem korenček, ki ga kupim v Lidlu (zelo verjetno so v njem škodljive zadeve), sočim pa ga skupaj s špinačo, ki jo sam pridelam. Pa mi stroj zaenkrat še kar funkcionira.
Škoda da Tatjani ne morem zjutraj ponuditi pol litrčka mojega zvarka. Te postavi na noge da je kar kaj.
Uporabniški avatar
 Tatjana
No, če že smetimo temo.
Klopotec, tudi če iztisneš škropljeno sadje, v soku ostanejo pesticidi - lupina namreč ni neprebojna membrana.
Glede mojega "napada" v temi o hidracijskih napitkih - ni bilo mišljeno tako ostro kot je izpadlo. Ampak na tem forumu sta dve vrsti ljudi - eni, mislite, da lahko vse kar potrebujete dobite z običajno hrano, in mi drugi, ki se ne bojimo dodatkov k prehrani. V preteklosti je bilo že neskončno število debat na to temo in ponavadi nismo prišli nikamor, ker vsaka stran verjame v svoj prav.
Moraš pa priznati, da znajo biti ti domači pripravljeni napitki tudi zelo nepriročni in hudo zamudni - mi "praškarji" vzamemo piksno, prah zmešamo z vodo in spijemo, vi pa še pol dneva pucate kuhinjo ;) :lol: (To je mišljeno v hecu, da ne bo spet kakšne zamere ;))
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA