teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 bojank
Ko berem tole temo, je vse skozi nekam enolična. Pribijanje organizatorjev na pranger, se mi ne zdi preveč pošteno. Če pomislim, gre za makarone ali čorbo le manjši procent štartnine ( na pamet, recimo do 2 Evra). Verjetno se za ta denar ne da kuhati več riht. Po drugi strani pa se tudi mesojedcem ne sme kratiti užitkov. Torej je morda rešitev v malo večji štartnini.
A po drugi strani, ne hodim na teke zaradi hrane. in zaradi tega ne bom diferenciral organizatorjev. Koliko je še drugih dejavnikov.
Uporabniški avatar
 matej712
Kolikor se spomnim, je bila v Palmanovi na makaronih zgolj paradižnikova omaka in je bilo čisto okusno. Za "dodatek" si je pa lahko vsak sam potresel parmezan. Za mene (kot mesojedca) povsem sprejemljiva opcija.
Uporabniški avatar
 vizi
SAM - Slovenski Alpski Maraton, ena najboljše organiziranih in najlepših gorskotekaških prireditev pri nas, se lahko pohvali tudi z brezmesnim menijem! Torej: testenine z mesno ali z zelenjavno omako. :)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
vizi napisal/-a:SAM - Slovenski Alpski Maraton, ena najboljše organiziranih in najlepših gorskotekaških prireditev pri nas, se lahko pohvali tudi z brezmesnim menijem! Torej: testenine z mesno ali z zelenjavno omako. :)

TO je res.
Ampak po mojem prepricnaju in izkusnjah clovek v prvih urah za regeneracijo po tezjih vzdrzljivostnih izkusnjah ( kar SAM nedovmno je ) potrebuje veliko sladko-kislega socnega sadja. In to zelo veliko.
Takrat kuhane testenine in omake meni ne sedejo najboljse za prve ure regeneracije. Morda cez nekaj ur ali proti zvecer.

Na tako primerne kolicine sadja v ciljnem prostoru sem naletel samo na 4obcinah in Grintovcu.

Edino organizatorjem na 4ih obcinah bi namignil prosnjo ce se da sadje dobiti da ni pomesano.

Tako da enkrat ko bodo vegetarijanski standardi vpzostavljeni pa bomo se postavili crno ali belo lestvico ha tistih organizatorjev, ki upostevajo med vegetarijanci tiste ki potrebujejo surovo socno sadje kot obrok.
MihaPR napisal/-a:
namaste napisal/-a:bruno, vegetarijanci ne jemo jedi živalskega izvora

Ribe?

riba je tudi žival :)
js jih ne jem - nekateri "vegetarijanci" pa jih (da ne bi o tem, da so eni "vegetarijanci" in jedo pršut...)

pa ne bi o tem - da zaključim: je več vrst vegetarijancev
Uporabniški avatar
 matej712
tek_v_snegu napisal/-a:Tako da enkrat ko bodo vegetarijanski standardi vpzostavljeni pa bomo se postavili crno ali belo lestvico ha tistih organizatorjev, ki upostevajo med vegetarijanci tiste ki potrebujejo surovo socno sadje kot obrok.

Brez zamere - ampak potem bi lahko zahteval sadni jogurt, ker je baje dober za regeneracijo (sem nekje prebral in tudi preizkusil), nekoga najbolj regenerira pivo, ampak samo, če je prave barve... Vsak bi imel svoje zahteve in želje. Glede sadja res ni problem, da si ga prineseš s seboj (tudi jaz si jogurt, izotonične napitke za prej in potem prinesem s seboj). Še enkrat pa poudarim, da me (kot mesojedca) ne bi niti najmanj motilo, če bi bila na pašti brezmesna polivka.
namaste napisal/-a:
MihaPR napisal/-a:
namaste napisal/-a:bruno, vegetarijanci ne jemo jedi živalskega izvora

Ribe?

riba je tudi žival :)
js jih ne jem - nekateri "vegetarijanci" pa jih (da ne bi o tem, da so eni "vegetarijanci" in jedo pršut...)

pa ne bi o tem - da zaključim: je več vrst vegetarijancev

bom pa še enkrat napisal: vegetarijanci ne jemo mesa :!:
lp ,mirko
Uporabniški avatar
 Pero
Hej!
Ta tema je namenjena zeleni in črni listi. Dajmo, da bo pri tem tudi ostala. Opažam, da se vsaka tema ki vsebuje vege... besedo slej ko prej sprevrže v čisto nekaj drugega. Spomnimo se raje še kakšne tekaške prireditve, da jo lahko uvrstimo na enega od seznamov...
Uporabniški avatar
 katja r.
no lahko bi bilo vsaj na izbiro-makaroni s polivko ali brez. to je že popolnoma super in ni treba kuhat dveh menijev. Na memorialu Mirka Krakarja je bilo zame dovolj samo malo makaronov brez omake in odličen kos okusnega kruha. :cast1:

Saj nismo tako zelo zahtevni, sploh pa je meso dražje. Opcija bi bila tudi, da se na prijavnicah obkroži vege prehrana, kar bi tudi organizatorjem olajšalo nepričakovana negodovanja.

Če hočemo ali ne, se vedno več ljudi odloča za vege prehrano, tako da se bo prej ali slej treba modernizirati na 2menija. Je res, da nekateri to že odlično prakticirajo. :juhuhu:
Uporabniški avatar
 vizi
SAM - Slovenski Alpski Maraton, ena najboljše organiziranih in najlepših gorskotekaških prireditev pri nas, se lahko pohvali tudi z brezmesnim menijem! Torej: testenine z mesno ali z zelenjavno omako.
TO je res.
Ampak po mojem prepricnaju in izkusnjah clovek v prvih urah za regeneracijo po tezjih vzdrzljivostnih izkusnjah ( kar SAM nedovmno je ) potrebuje veliko sladko-kislega socnega sadja. In to zelo veliko.
Takrat kuhane testenine in omake meni ne sedejo najboljse za prve ure regeneracije. Morda cez nekaj ur ali proti zvecer.

Se strinjam in verjamem, da si nekje v bližnji prihodnosti tudi na SAM-u lahko obetamo sveže sadje. Do tedaj bomo pa sami poskrbeli za to, ane! :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Sveze sladko-kislo barvasto sadje je zakon!

Ima ravno idealno razmerje ogljikovih hidratov in elektrolitov potrebno za nevtralizacijo kislosti zaradi mleène kisline in ostalih razapdnih produktov po presnovi ter hkrati dovolj ogljikovih hidratov da telo ne zacne trositi beljakovinske substance. To sicer ni vsec nekaterim pojmovanjem ki slonijo na preparatih ampak verjetno je to zaradi tega ker niso dali dovolj priloznosti sadju in tudi pravi kombinaciji.
Uporabniški avatar
 RoKo
Črni seznam - PETELINJE (pasulj), čeprav je treba priznati, da je bilo sadja dovolj.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA